10/6/12

1η αγωνιστική-2ος όμιλος: Ολλανδία - Δανία 0-1 / Γερμανία - Πορτογαλία 1-0

 Θύμα πρώτης μεγάλης έκπληξης στο Euro έπεσαν οι Ολλανδοί γνωρίζοντας την ήττα απ' τους Δανούς, ενώ οι Γερμανοί ξεκίνησαν με νίκη κόντρα στους Πορτογάλους χωρίς ωστόσο να είναι καλύτεροι, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου, που διασταυρώνεται με τον 1ο, της Εθνικής μας.



  Η Ολλανδία παραδοσιακά συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Με σπουδαίους παίκτες, ιδιαίτερα καταρτισμένους τεχνίτες της μπάλας, οι Oranje παίζουν πάντοτε επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως ανέκαθεν είχαν σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα. Με επιθετικούς προσανατολισμούς και κέντρο-επίθεση φωτιά απ' τη μία, αλλά μέτριους ατομικά παίκτες και κακή αμυντική λειτουργία απ' την άλλη, που αποτελούν το αγκάθι κάθε φορά στο δρόμο προς την κορυφή.

 Έτσι και στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου. Κόντρα στη Δανία, η εθνική ομάδα της Ολλανδίας ήταν το απόλυτο φαβορί, καθώς και ποιοτικότερο ρόστερ διαθέτει από αυτό των Σκανδιναβών και κυρίως, πριν ξεκινήσει το Euro δινόταν ως τρίτο φαβορί για την κατάκτησή του πίσω από Ισπανία, Γερμανία (μαζί στον όμιλο). 
 Μες στο χορτάρι του "Metalist Stadium" στο Χάρκοβο η ομάδα του Φαν Μάαρβαϊκ ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές της κι έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για να πετύχει με το καλημέρα μια μεγάλη νίκη, όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει, με αποτέλεσμα το γκολ του επιθετικού της Μπρόντμπι, Κρον-Ντέλι στο 24' να δώσει την τεράστια, ανέλπιστη νίκη στους Δανούς, οι οποίοι ήταν οι θύτες της πρώτης μεγάλης έκπληξης στη διοργάνωση. 
 Στον πλέον αμφίρροπο όμιλο, το 2ο, που είχε ονομαστεί "όμιλος του θανάτου", η Δανία αναμενόταν να παίξει ρόλο ρυθμιστή για Ολλανδούς, Γερμανούς και Πορτογάλους, όμως με το τρίποντο αυτό βάζει πλώρη για πρόκριση στους «8».

 Ολλανδία - Δανία 0-1
 Γήπεδο: "Metalist Stadium", Χάρκοβο
 Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ολλανδία: Στέκλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (84' Κάιτ), Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ (71' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Αφελάι (71' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.
 Δανία: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιέρ, Άγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ, Έρικσεν (74' Σόνε), Ρόμενταλ (83' Μίκελσεν), Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ.


 Ξεκίνησαν με νίκη χωρίς να είναι καλύτεροι οι Γερμανοί

 Στο άλλο ματς του ομίλου, Γερμανία και Πορτογαλία ήξεραν ότι μετά την ήττα της Ολλανδίας, ο νικητής στο μεταξύ τους ματς θα κέρδιζε ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στις νοκ άουτ φάσεις. Η Γερμανία, που παρουσιάστηκε κουρασμένη ή καλύτερα όχι τόσο φρέσκια όσο η Πορτογαλία, κατάφερε με γκολ του σούπερ σκόρερ Μάριο Γκόμεζ στο 72' να ξεκινήσει ιδανικά στο τουρνουά και να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης έναντι Πορτογάλων, Ολλανδών.
 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε ακόμη ένα ματς με την Εθνική του ομάδα ήταν μέτριος, όμως οι Πορτογάλοι δεν άξιζαν την ήττα, καθώς είχαν δύο δοκάρια, περισσότερες ευκαιρίες απ' τους Γερμανούς, αλλά και ένα πέναλτι που κακώς δεν τους δόθηκε.

 Γήπεδο: "Arena Lviv", Λβιβ
 Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ (87' Κρόος), Μίλερ (94' Μπέντερ), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (80' Κλόζε).
 Πορτογαλία: Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόζο, Μεϊρέλες (82' Βαρέλα), Μοουτίνιο, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ποστίγκα (70' Νέλσον Ολιβέιρα).

 * Πλέον τα ματς της 2ης αγωνιστικής αναμένονται σαν τελικοί, αφού οι Ολλανδοί παίζουν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους Γερμανούς (πιο δύσκολη αποστολή δεν υπήρχε), ενώ και οι Πορτογάλοι, επίσης με την πλάτη στον τοίχο θα αντιμετωπίσουν τους Δανούς, που με ισοπαλία και μη νίκη των Ολλανδών, θα βρεθούν αγκαλιά με την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: