12/11/11

Καταστροφικό Σάββατο, ήττες σε μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ και πόλο ανδρών...


 Η... αρχή του κακού έγινε το μεσημέρι στη Λεωφόρο. Στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στον κατάμεστο, για ακόμη μία φορά «Τάφο του Ινδού» τις εκπληκτικές φέτος και αήττητες Εσπερίδες.

 Οι γηπεδούχες στήριξαν όλο τους το παιχνίδι στις ψηλές Ντέλβα και Κοσμά, που τα πήγαν εξαιρετικά, όμως οι υπόλοιπες παίκτριες του Τριφυλλιού δε βοήθησαν κάνοντας πολλά λάθη, κυρίως στην επίθεση. Έτσι οι φιλοξενούμενες  με κύριο μοχλό την πολύ δυνατή τους άμυνα έφτασαν εύκολα στο τελικό 64-51 και παράλληλα στο 7/7 στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός έκανε τη δεύτερη ήττα του και μάλιστα ξανά εντός έδρας!

 Τα δεκάλεπτα: 11-21, 12-17, 14-11, 14-15.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Βλάνη 5 (1), Τσακιρίδου 2, Κόνιαλη 2, Μαγκλάρα 4, Σπαθάρη 2, Χαβαλέ, Κοσμά 20 (18 ριμπ), Ντέλβα 16 (8 ριμπ.), Σλούκα, Χριστινάκη.

 Εσπερίδες: Τζεγιαννάκη 15 (1), Καλογήρου 8 (2), Αθανασίου, Λουκάτου 2, Καλοπήτα 6, Ντάναμ 9, Ουίλιαμς 24 (25 ριμπ).

 * Την 8η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από το ΔΑΣΑΛ, στις 26/11.
 


 Λίγο αργότερα, στο Μετς, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε για την 5η αγωνιστική τον Ηρακλή σε ένα μεγάλο ντέρμπι... αλλά των περασμένων χρόνων. Ο πολύ καλύτερος Ηρακλής έφτασε πανεύκολα στη νίκη με 3-0 σετ (20-25, 20-25, 19-25) και οι πράσινοι αναζητούν ακόμη την αγωνιστική τους ταυτότητα, με τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα. Ενδεικτικό το ξέσπασμα του αρχηγού, Σωτήρη Πανταλέοντα μετά τη λήξη του αγώνα, ο οποίος τα έχωσε για αυτήν την κατάντια στις προηγούμενες διοικήσεις του Ερασιτέχνη, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.


 Τέλος, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Βουλιαγμένη στο τρίτο ντέρμπι της ημέρας για το Τριφύλλι και δυστυχώς, σε ισάριθμες ήττες...

 Μην μπορώντας να αξιοποιήσει τον παίκτη παραπάνω σε αρκετές περιπτώσεις, η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού ηττήθηκε με 7-5 γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ξανά εντός έδρας μετά το ματς με τη Χίο. Ο Παναθηναϊκός, όπως πέρυσι, αλλά και στα ματς με τον Πανιώνιο για το Eurocup, έδειξε ότι δεν μπορεί στα μεγάλα παιχνίδια.  Τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, μιας και οι πράσινοι καλούνται σε διάστημα επτά ημερών να αντιμετωπίσουν διαδοχικά τους Πανιώνιο (Τετάρτη, Νέα Σμύρμη) και Ολυμπιακό (Σάββατο, ΟΑΚΑ), σε δύο ακόμη ντέρμπι φωτιά, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: