10/11/11

Ιτούδης: «Συγκέντρωση 40 λεπτά»


 Ως την πιο δύσκολη ευρωπαϊκή δοκιμασία στη μέχρι τώρα φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στη Euroleague χαρακτήρισε το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Δημήτρης Ιτούδης.

 Με την εύνοια των συνθηκών, οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο στη διοργάνωση, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μπάσκετ, στατιστικό που δεν υποτιμάται αλλά κόντρα στους μαχητικούς και πάντα ισχυρούς Ρώσους θα αποκτήσει την πραγματική του αξία.

 «Η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μεθαύριο στο γήπεδό μας, είναι ίσως το πιο δυνατό τεστ μέχρι σήμερα για εμάς, μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα. Κι αυτό γιατί σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχαμε δώσει επίσημους αγώνες και αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είχε ένα πολύ καλό ρυθμό. Το συγκρίνω με αυτό με την έννοια ότι θα είναι ένα δυνατό τεστ.

 Ας μην γελιόμαστε, είμαστε καλά, έχουμε ένα 3-0, αλλά με δύο αγώνες στην έδρας μας και έναν με την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης. Το λέω, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ομάδα που έχει απώτερο σκοπό και στόχο να βρεθεί στο Final 4 που στοχεύει στον τίτλο και το στηρίζει στην ποιότητα που έχει ως ομάδα, στην ποιότητα των παικτών που διαθέτει».

 Και αυτή η ποιότητα είναι που επιβάλει σε παιχνίδια μπάσκετ σαν αυτό την απόλυτη συγκέντρωση, όπως τονίζει ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που βλέπει τον νικητή σε αυτόν που θα ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό, θα κρατήσει περισσότερο την μπάλα και θα εκμεταλλευτεί κάθε χαμένη του αντιπάλου.

 «Η ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα ριμπάουντ, η ομάδα που θα θέλει να διεκδικήσει τα περισσότερα ριμπάουντ και τις περισσότερες χαμένες μπάλες, θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, ακριβώς γιατί θα έχει περισσότερες κατοχές. Βασικός στόχος για εμάς θα είναι να διεκδικήσουμε τα περισσότερα ριμπάουντ, να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες και να μην κάνουμε λάθη.

 Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτή τη νίκη θα χρειαστεί και τα 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που σουτάρει πολύ και σουτάρει εύστοχα πίσω από τη γραμμή. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τομέα».

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: