9/11/11

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 13-14 (10-12 κ. α.), νίκησε αλλά αποκλείστηκε...

 

 Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με την πλάτη στον τοίχο (μετά το 6-8 στο ΟΑΚΑ) κόντρα στον Πανιώνιο για την πρόκριση στους «16» του Eurocup, με μία εκπληκτική ανατροπή οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου πήρε τη νίκη με 14-13 αλλά όχι και την πρόκριση που κατέληξε στους κυανέρυθρους.

 Στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός είχε εξ αρχής πολύ δύσκολη αποστολή, αφού καλούταν να ανατρέψει το εις βάρος του 8-6, σκορ με το οποίο ο πιο έμπειρος στα ευρωπαϊκά ματς Πανιώνιος είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ. 

 Σα να μην έφτανε αυτό οι πολίστες του Φάνη Κουντουδιού βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 5-2 εξαιτίας του πολύ κακού ξεκινήματος που έκαναν στο πρώτο οκτάλεπτο. Το γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη στο τέλος του οκταλέπτου, με το οποίο έγινε το 5-3 αναπτέρωσε τις ελπίδες.

 Το υπόλοιπο ματς ήταν συναρπαστικό. Το Τριφύλλι έσφιξε την άμυνά του και ροκάνισε σταδιακά τη διαφορά μέχρι που κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, 8-8 με τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Κόχειλα (9-8), ενώ τρία συνεχόμενα γκολ από τον Κομάντινα (το τελευταίο 13'' πριν τη λήξη) έκαναν το 12-10, σκορ που ισοφάρισε τη διαφορά του πρώτου αγώνα και η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση.

 Εκεί, ο Πανιώνιος στάθηκε πιο ψύχραιμος και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13, λίγο πριν ο Κομάντινα δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 14-13, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, όμως οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 Tα οκτάλεπτα: 5-3, 1-2, 2-3, 2-4.

 Παράταση: 2-1, 1-1.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Πανιώνιος (Δ. Σελετόπουλος): Παπαδόγκωνας 4, Κότεριλ 3, Κατσιμπούλας 1, Καπότσης 2, Κουτσιαλής 1, Μιμίδης 2.

 Παναθηναϊκός: (Φ. Κουντουδιός): Στελλάτος 1, Γ. Κόχειλας 1, Γ. Αφρουδάκης 5, Τσόκας 1, Κοκκινάκης 1, Ν. Κόχειλας 1, Κομάντινα 4.

 * Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και τα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν με Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό, αμφότερα στο ΟΑΚΑ. Το άσχημο είναι ότι εξαιτίας της τιμωρίας που επέβαλε η ΚΟΕ, ο κόσμος του Τριφυλλιού θα απουσιάσει τουλάχιστον στο ένα από τα δύο ματς, καθώς η έτσι κι αλλιώς βαριά καμπάνα που έφαγε για δύο αγωνιστικές είναι εφέσιμη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: