11/11/11

Ελλάδα - Ρωσία 1-1, καλή εμφάνιση, παρέμεινε το αήττητο

Στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης στο Euro 2012 η Εθνική πήρε σχετικά καλό βαθμό. Αν και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, πήρε το 1-1 από τη Ρωσία στο Καραϊσκάκη με θετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. Το ελληνικό γκολ ο Κατσουράνης, ακυρώθηκαν άλλα τρία! Διατηρήθηκε το αήττητο επί Σάντος.

  
 
Ήταν ένα μάλλον περίεργο παιχνίδι σε μία παγωμένη ατμόσφαιρα (οι θεατές δεν ξεπέρασαν τους 5000). Κάτι ο φιλικός χαρακτήρας, κάτι η ορμή με την οποία μπήκαν οι Ρώσοι στο ματς, η Εθνική βρέθηκε πολύ γρήγορα, μόλις στο 2', με ένα γκολ στην πλάτη.
Το τέρμα αυτό λειτούργησε συσπειρωτικά, αλλά μόνο μετά το 25λεπτο. Μέχρι τότε, οι Ρώσοι κρατούσαν άνετα την μπάλα στα πόδια τους, την άλλαζαν με ταχύτητα και άνεση και διαμόρφωσαν συνθήκες ακόμα και για ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική αφυπνίστηκε και ανεβάζοντας τους ρυθμούς της κατάφερε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει μία αργή άμυνα όπως η ρωσική. Το σημαιάκι του βοηθού στέρησε (δικαίως) ένα γκολ από την Ελλάδα αλλά αυτό που ενδιέφερε τον Φερνάντο Σάντος ήταν να δει συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.
Τα είδε περισσότερο στην επανάληψη. Οι διεθνείς δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν χώρους και πρωτοβουλία στους Ρώσους και με όπλο την ομοιογένεια (ο Σάντος δεν έκανε αλλαγές με το ξεκίνημα)  θύμισε την ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με την Κροατία. Πλαγιοκοπήσεις, σωστή ανάπτυξη, πίεση σε όλους τους χώρους χαρακτήρισαν το παιχνίδι της Εθνικής που είδε τους κόπους της να δικαιώνονται στο 60' με το γκολ του Κατσουράνη (από οριακή θέση οφ-σάιντ).
Από εκεί και πέρα αν μία ομάδα δικαιούταν ένα δεύτερο γκολ, αυτή ήταν η Ελλάδα που είχε δοκάρι στο 71' με τον Γκέκα και όρεξη για να φτιάξει φάσεις. Η Ρωσία επηρεάστηκε από τις αλλαγές του Αντβοκάατ και έριξε σαφώς τους ρυθμούς της στην επανάληψη.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Ελλάδα: Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (88' Μάκος), Καραγκούνης (56' Τζιόλης), Φωτάκης (79' Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (56' Χαριστέας), Σαλπιγγίδης (68' Κονέ), Γκέκας (77' Μήτρογλου).

 Ρωσία: Μαλαφέεβ (46' Σούνιν), Ανιουκόβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ (67' Σίσκιν), Β. Μπερεζούτσκι (46' Α. Μπερεζούτσκι), Ζιριανόβ (78' Γκλουσακόβ), Ντενισόβ, Σιροκόβ (84' Μπιλιαλετντίνοβ), Τζαγκόεβ, Αρσάβιν, Τζιούμπα (46' Κοκόριν).

 Από contra

Δεν υπάρχουν σχόλια: