7/11/11

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2, αντί για 6-2! Μαγικά ο Λέτο, που σπάει τα κοντέρ, συντήρηση δυνάμεων μετά το 3-0. Αποθεώθηκε ο Φερέιρα & 45 χρόνια ΘΥΡΑ13!


 Ο Παναθηναϊκός ΧΩΡΙΣ να είναι το ίδιο εντυπωσιακός με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ διέλυσε την ΑΕΚ... μόνο με 3-2, αντί για 6-2, που θα έπρεπε να είναι το σκορ με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. 45000 οπαδοί κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και αφού αποθέωσαν παίκτες και προπονητή, ζήτησαν νίκη και στο επόμενο ντέρμπι, το μεγαλύτερο απ' όλα, στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό!

 Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε τους ίδιους 11 με το ματς της Τούμπας, όπου ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε την περασμένη βδομάδα και οι παίκτες τον δικαίωσαν παίζοντας κατά διαστήματα τρομερό επιθετικό ποδόσφαιρο. Μόλις στο 16' ο Κατσουράνης βρήκε εξαιρετικά, με κάθετη πάσα το Λέτο και ο αργεντινός παικταράς έκανε με ωραίο πλασέ το 1-0, με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να στήνει το δικό του πάρτι στις κερκίδες!

 Στο 30' οι αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ επέτρεψαν στον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό να ξεδιπλωθεί ωραία και αφού οι Μαρίνος Κουίνσι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο τελικός αποδέκτης μετά από πάσα του Γκανέζου, Σεμπαστιάν Λέτο νίκησε τον Αραμπατζή για το 2-0.

 Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Καλά αλλά και ένα άστοχο σουτ του Λεονάρντο.

 Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 53' ο Κατσουράνης πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Κουίνσι και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πράσινη νίκη!

 Ωστόσο η συνέχεια ήταν δυσανάλογη της έως τότε εικόνας του αγώνα. Η ΑΕΚ μείωσε σε 3-1 στο 61' με τον Καφέ να εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Σιμάο, να γυρίζει με κεφαλιά στον Μπέλεκ και ο τελευταίος να κεραυνοβολεί τον Καπίνο. Ο νεαρός τερματοφύλακας γενικά δεν τα πήγε καλά απόψε, κάνοντας κάποια χαζά λάθη, απόρροια του δικαιολογημένου άγχους του. Μετά τη μείωση του σκορ η «Ένωση» βγήκε όλη μπροστά και έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε τους χώρους για να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και έχασε αρκετές ευκαιρίες με τους Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαυρία για να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη το σκορ.

 Όχι όμως μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά η τυχερή ΑΕΚ μείωσε σε 3-2 στο 89' με το Λεονάρντο, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αλλά σε κάθε περίπτωση πλασματικό, αφού ένα 5-1, 6-2 θα ήταν πιο αληθοφανές με βάση την εικόνα των δύο ομάδων!


 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον.

 ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος.

 * Η ΘΥΡΑ 13 είναι αυτό που δεν μπορείς, να φανταστείς, αν δεν το ζεις:

  

 1966 - 2011- 45 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΥΡΑ 13!!!

 * Οέ οέ οέ, στο Φάληρο ερχόμαστε να σας γαμήσουμε!!!

 * Ο Σεμπαστιάν Λέτο έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι σκοράροντας στα 7 πρώτα ματς ξεπέρασε (το είχε ήδη κάνει από την Τούμπα) το Βαγγέλη Πανάκη των 7 γκολ σε 5 ματς, ισοφάρισε τους Αντωνιάδη, Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους και Γκέκα και αν πετύχει γκολ και στο Φάληρο θα πιάσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ, που κατέχουν οι Σιδέρης (χ2), Κώστας και Ντέμης Νικολαΐδης, οι οποίοι έχουν σκοράρει σε 8 σερί ματς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: