23/10/09

ΠΑΟ - Στουρμ 1-0. Δύσκολα οι πράσινοι, που σφραγίζουν την πρόκριση στο Γκρατς.



Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ήταν καλός. Κέρδισε όμως με 1-0 και έκανε ακόμη ένα βήμα πρόκρισης στους "32". Με νίκη ή και ισοπαλία στο Γκρατς την επόμενη αγωνιστική σφραγίζει την πρόκριση και συνεχίζει την Ευρωπαϊκή του πορεία με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, μιας και τα τελευταία χρόνια γνώρισε αποκλεισμούς από την φάση των "32" (Οσέρ, Ρέιντζερς, Λανς, Σεβίλη).
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Αυστριακούς πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη ένα ημίχρονο. Αυτό οφείλεται σε ένα ξεκάθαρο πράγμα. Δεν υπάρχει κίνηση από τους παίχτες που δεν έχουν τη μπάλα. Χωρίς κίνηση ΔΕΝ γίνεται να δημιουργηθεί παιχνίδι και να απειλήσεις. Έτσι, το μόνο που περιμένουμε σε αυτή την κατάσταση, είναι να μας λυτρώσει κάποιος παίχτης με ατομική ενέργεια..
Ο Τεν Κάτε ξεκίνησε από την αρχή όλους τους βασικούς, ενώ επανέφερε το Γκάμπριελ στη θέση του. Πολύ καλός στη θέση του δεξιού μπακ ο Βραζιλιάνος, δύσκολα τον περνάνε οι αντίπαλοι επιθετικοί, ενώ συχνά ανεβαίνει και δημιουργεί ρήγματα επιθετικά.
Από κει και πέρα όμως, χωρίς κίνηση όπως είπα, αλλά και χωρίς πρέσινγκ, και με ένα Κατσουράνη κυριολεκτικά ανύπαρκτο, το πρώτο 45λεπτο κύλισε πιο εύκολα για τους Αυστριακούς από ότι πιθανόν να περίμεναν.
Στην επανάληψη, ο "Κατσούρ" (στη χειρότερη εμφάνιση του με το τριφύλλι) έδωσε τη θέση του στο Νίνη. Ως συνήθως με το Νίνη ο Παναθηναϊκός ζωντάνεψε. Και ο Νίνης δεν ήταν πολύ καλός απόψε. Έχει κάνει καλύτερα ματς ερχόμενος από τον πάγκο ο νεαρός άσος των πρασίνων. Όμως με την παρουσία του και τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στην ομάδα!
Στο 58΄ ο Σαλπιγγίδης που μέχρι τότε είχε ήδη τρέξει πολλά χιλιόμετρα, κέρδισε το πέναλτι, ζήτησε από τον Καραγκούνη να το εκτελέσει ο ίδιος και δικαιώθηκε, αφού από την άσπρη βούλα σημείωσε το νικητήριο τέρμα για τον Παναθηναϊκό.
Οι μέχρι εκείνη τη στιγμή κακοί Αυστριακοί αφυπνίστηκαν με το γκολ που δέχτηκαν και βγήκαν μπροστά, δείχνοντας ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Στο 64΄ είχαν δοκάρι, ο "Κάρα" ισοφάρισε τα δοκάρια στο 65΄, ενώ αμέσως μετά ο Τζόρβας έκανε την απόκρουση του αγώνα, αφού 3 φορές στην ίδια φάση κράτησε το μηδέν. Από κει και μέχρι το τέλος, η Στουρμ δεν απείλησε ουσιαστικά.
Στο 75΄ ο Σιμάο πήρε τη θέση του κουρασμένου Λέτο. Ο Μοζαμβικανός ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που είχαν οι γηπεδούχοι στον αγώνα. Πέραν της εκπληκτικής άμυνας που έπαιξε στο χώρο του κέντρου σε 3-4 περιπτώσεις μοίρασε πανέμορφα το παιχνίδι με μπαλιές - ξυράφι στα πόδια των συμπαικτών του που έφευγαν απ΄ τα πλάγια. Επίσης καλή εμφάνιση έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Τέλος, ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές να χριστεί σκόρερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75' Σιμάο), Καραγκούνης (85' Ρουκάβινα), Σισέ.

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα (63' Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χετσλ (81' Χάσλερ), Πρετεντχάλερ (46' Φελντχόφερ), Σίντενφλεντ.
* Όπως είπαμε με νίκη ή ισοπαλία στην Αυστρία πάμε στους "32".
* Την Κυριακή όμως έχουμε Πρωτάθλημα. Ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ και πρέπει στο ΟΑΚΑ να είμαστε 50.000 από 30.000 που ήμασταν απόψε. Να πατήσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά λογικά θα ΄ρθουν οι νίκες με Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Τρίπολη. Βήμα βήμα, για να φτάσουμε το Μάιο να πανηγυρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: