18/10/09

Έχασε το σερί, διατηρήθηκε στην κορυφή



Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πέρασε από την Καβάλα διευρίνοντας το σερί του στο 7χ7, το 4ο γκολ του Σισέ όμως στο πρωτάθλημα, στο 94΄ έσωσε την παρτίδα και το τελικό 2-2 διατήρησε τους πράσινους στην κορυφή του πρωταθλήματος, μόνο που πλέον έχουν συγκάτοικο τον Ολυμπιακό..
Το πρώτο ημίχρονο πήγε στράφι για τον Παναθηναϊκό που παρουσιάστηκε τραγικός. Και δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη επιθετική παρουσία από πλευράς φιλοξενούμενων. Έχει συμβεί και στο παρελθόν και θα συμβεί στο μέλλον, να "χαραμίζονται" ημίχρονα με την ομάδα να είναι νωθρή επιθετικά ή απλά να μην της "βγαίνει" το ματς.. Το θέμα είναι ότι το τέλος του α΄ ημιχρόνου στο "Ανθή Καραγιάννη" βρήκε την Καβάλα να προηγείται με 2-0, με δύο γκολ του Ονουάτσι.
Είναι άλλο να κυλίσει άνευρα και άψυχα ένα 45λεπτο και να προσπαθήσεις στην επανάληψη να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, σημειώνοντας ένα γκολ (και νικηφόρο) και άλλο να προπαθείς να γυρίσεις ένα ματς από το 2-0..
Για τη διαμόρφωση αυτού του 2-0 οι φταίχτες είναι πολλοί. Φταίνε όλοι οι παίχτες, αλλά κυρίως η αμυντική τετράδα (Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ) με τα πάμπολλα αβίαστα και παιδικά λάθη, και τα δύο αμυντικά χαφ (Σιμάο - Κατσουράνης), που έχασαν τη μάχη του κέντρου και ήταν κακοί τόσο ανασταλτικά όσο και στο δημιουργικό παιχνίδι (ο Μοζαμβικανός έτσι κι αλλιώς δεν βγάζει τη μπάλα μπροστά).
Μα πάνω απ΄ όλα ευθύνεται ο προπονητής της ομάδας. Ο Χενκ Τεν Κάτε για μία ακόμη φορά προκάλεσε ερωτηματικά με τη σύνθεση που κατέβασε. Ξεκίνησε βασικό το Σιμάο (ένα παίχτη που δεν προωθεί τη μπάλα), τον Γκάμπριελ δεξί εξτρέμ (μετά από καιρό), τον Καντέ πάλι αριστερό μπακ. Άφησε στον πάγκο τρεις πολύ έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Προσωπικά μόνο για τον τελευταίο συμφώνησα, αφού ο Βραζιλιάνος παίζει ασταμάτητα και τελευταία έχει κάνει πολλά ταξίδια και παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία για την απουσία των άλλων δύο. Σύμφωνοι, ο "Κάρα" ήθελε μερικές ανάσες, αλλά το αποψινό ματς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, μιας και φάνταζε το πιο δύσκολο στο δρόμο για το 11χ11 μέχρι το derby του Φαλήρου..Ο Ολλανδός όμως θα σκέφτηκε το Ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα και το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και υποτιμώντας(:) την Καβάλα, άφησε Κάρα, Σάλπι στον πάγκο.
Οι οποίοι βέβαια μπήκαν στο β΄ ημίχρονο: Με τη σέντρα, ο Σάλπι, στη θέση του Μπιάρσμιρ (ο Βύντρα μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Γκάμπριελ γύρισε δεξί μπακ και ο Σαλπιγγίδης πέρασε στη θέση του Γκάμπριελ, στο δεξί άκρο της επίθεσης), ενώ στο 56΄ και αμέσως μετά το γκολ του Κατσουράνη (από σέντρα του Νίνη) και το 2-1, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Καραγκούνης στη θέση του Σιμάο.
Πολύ ορεξάτος ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΟ, έδωσε ώθηση στην ομάδα, ενώ αρκετές φορές ανέλαβε πρωτοβουλίες. Μάλιστα έχασε και μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από εξαιρετικό σλάλομ, πέρασε 4-5 παίχτες της Καβάλας, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ. Ακολούθησαν άλλες τρεις καλές στιγμές με Λέτο (ο Αργεντίνος έκανε το χειρότερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα), Σαλπιγγίδη και Νίνη, πριν φτάσουμε στο 94΄. Η Καβάλα έκανε καθυστερήσεις παίρνοντας απανωτά πλάγια και κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να βγει μπροστά και να κερδίσει ένα πλάγιο λίγο έξω από το ύψος της περιοχής του Κάλατς. Ο "Κατσούρ" πήρε τη μπάλα, σέντραρε και ο Τζιμπρίλ Σισέ απογειώθηκε για να πιάσει την κεφαλιά και να γράψει το τελικό 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ (46’ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Σιμάο (57’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Γκάμπριελ, Λέτο (73’ Ρουκάβινα), Νίνης, Σισέ.

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Ντρομπρασίνοβιτς (80’ Πόποβιτς), Ντικρόκ, Ρινκόν (80’ Σουλτανίδης), Ορούμα, Ιωάννου (53’ Μεντί), Ονουάτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: