19/10/09

Ξαφνική μεταγραφική ενίσχυση για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά από προσωπική εισήγηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προχώρησε στη μεταγραφή του Γιούριτσα Γκόλεματς. Μετά τους τελευταίους τραυματισμούς των ψηλών και ιδιαίτερα τους δύο συνεχόμενους του Μάικ Μπατίστ, κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση -έστω και σαν προσωρινή λύση- της ομάδας. Ο Σλοβένος σέντερ που έπαιξε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με την Εθνική του ομάδα θα εξεταστεί από το τιμ του Παναθηναϊκού και αν κριθεί ότι είναι εντάξει από πλευράς φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας θα αποκτηθεί για 3 μήνες με οψιόν ανανέωσης έως και το τέλος της σεζόν.
Γεννηθείς στις 29/05/1977 ο Γκόλεματς έχει αγωνιστεί στις: Ζρίνιεβατς, Σλόβαν Ολίμπια, Ολίμπια Λουμπλιάνα, Έφες Πίλσεν, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ουράλ Περμ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Παρί-Λεβαλουά, Πανελλήνιο, Λοτομάτικα Ρόμα. 

Με μία ακόμη νίκη και με 12χ12 συνολικά ολοκλήρωσε χθες ο Παναθηναϊκός τη φετινή του προετοιμασία. Οι πράσινοι κέρδισαν στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ το Περιστέρι, δύσκολα με 69-65, στο τελευταίο τεστ εν΄ όψη της νέας σεζόν αρχής γενομένης από το Μιλάνο την Πέμπτη για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 2, Φώτσης 6, Νίκολας 14, Διαμαντίδης 12, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 11, Σερμαντίνι 7, Βεργίνης 3
Περιστέρι (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 7, Ντάνιελς 13, Παπανικολόπουλος 2, Μάντζαρης Β., Μπράμος 5, Μπεμπά, Μάντζαρης Α., Μαργαρίτης 5, Τσιάκος 10, Άρνολντ 15, Φεσόν 8

 Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά το τελευταίο φιλικό του «τριφυλλιού», απέναντι στο Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, τόνισε: «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οι τραυματισμοί, κάτι που μας έχει οδηγήσει στο να δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα, όπως με τον Σερμαντίνι ή τον Περπέρογλου στο 4 για παράδειγμα. Το τελευταίο φιλικό μας βοήθησε σημαντικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, ήταν ένα δυνατό φιλικό που μας βοήθησε να δούμε πολλά πράγματα, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Είχαμε καλή δημιουργία, είχαμε πολλά καλά, σωστά σουτ, αλλά ήμασταν αρκετά άστοχοι. Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι υγεία. Είναι κάτι που το ευχηθήκαμε όλοι και στην παρουσίαση της ομάδας και της φανέλας για την περίοδο 2009-10, σε μια πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση, σημαντική για την ομάδα και για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους την εμπνεύστηκαν και την έκαναν πράξη από το τμήμα μάρκετινγκ και στους επικεφαλείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: