23/10/09

Με το δεξί στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ, 75-67 επί της Αρμάνι στο Μιλάνο




Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά ο Παναθηναϊκός την Αρμάνι Μιλάνο με 75-67 εκτός έδρας και ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια να υπερασπιστεί το στέμμα του βασιλιά της Ευρώπης. Οι πράσινοι που είχαν τις απουσίες των Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Γιασισκεβίτσιους, δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Ιταλών. Μην ξεχνάμε ότι ήταν πρεμιέρα, αλλά κυρίως τις απουσίες που είχαμε. Χωρίς Μπατίστ, Τσαρτσαρή χάσμα εμγάλη δύναμη κάτω απ΄ το καλάθι, ενώ στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Σερμαντίνι, Πέκοβιτς! Ο Πέκοβιτς βέβαια πριν αποχωρήσει με 5 φάουλ πρόλαβε να σημειώσει 17 πόντους. Πρώτος σκόρερ, ο Βασίλης Σπανούλης με 19. Άξιοι συμπαραστάτες ο Περπέρογλου με 13 και ο Διαμαντίδης με 12, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε λύσεις στα δύσκολα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Επίσης, για αρκετό χρονικό διάστημα, τόσο ο Διαμαντίδης, όσο και ο Περπέρογλου αγωνίστηκαν ως τεσσάρια!

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-35, 52-56, 67-75.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Πιέρο Μπούκι): Φίνλεϊ 13, Μορντέντε 3 (1), Πετραβίτσιους 5, Μασιούλις 12 (2), Άκερ 9 (1), Μαντσινέλι 8, Χαλ 3 (1), Μπουλέρι 5 (1), Ρόκα 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 12 (1), Περπέρογλου 13 (1), Πέκοβιτς 17, Νίκολας 2, Τέπιτς 3 (1), Σπανούλης 19 (2), Φώτσης 2, Καλάθης 5, Σερμαντίνι 2.
Μετά την λήξη του αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, δήλωσε «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη όπου οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν και να τα μετατρέψουν σε εύκολους πόντους. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο αφού όλοι που παίζουν εναντίον μας έχουν επιπλέον κίνητρο για να μας κερδίσουν» για να συμπληρώσει ο κόουτς «Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι και φτάσαμε στην νίκη. Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη μιας και μιλάμε για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας που ξύπνησε στο δεύτερο μέρος ο κύριος Διαμαντίδης και κατάλαβε ότι είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας». Όπως πρέπει να το καταλάβουν κι άλλοι οι οποίοι πρέπει να σουτάρουν περισσότερο και να είναι πιο επιθετικοί. Έχουν την ποιότητα για να το κάνουν!»

 Επόμενος αντίπαλος η Κίμκι την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:15 στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: