12/10/09

Αιώνια πιστός δεν γίνεται αλλιώς "Φράγκι" θα είσαι για πάντα Αρχηγός.


Σε μία γιορτή που δεν είχε προηγούμενο, ο τεράστιος και αξεπέραστος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης τιμήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ για τα 19 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, τους 25(!) τίτλους που αυτά τα χρόνια έφεραν και τις σπουδαίες στιγμές που μας χάρισε. Και τιμήθηκε, όπως ακριβώς άρμοζε στον σπουδαίο παίχτη, αρχηγό και άνθρωπο Φραγκίσκο Αλβέρτη:
Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, με 17.000-18.000 χιλιάδες κόσμου, μέσα στο παρκέ, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και μία ακόμη σπουδαία νίκη.
Τα σβηστά φώτα, τα φωτορυθμικά, τα λέιζερ και τα υπόλοιπα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν από την ΚΑΕ, προσέδωσαν απλώς μία άλλη αίσθηση στην κατά τ΄ άλλα απλή και λιτή αλλά βαθιά συγκινηιτική και ανθρώπινα όμορφη τελετή που είχε στηθεί προς τιμήν του αρχηγού. Στο πολύ όμορφο πανό που ανάρτησε η θύρα 13 νομίζω συνοψίζονταν όλα τα συναισθήματα της βραδιάς:
«Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός να μην σταματήσει» έγραψαν οι οργανωμένοι, δείχνοντας τη μεγάλη σχέση αγάπης που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο και τον αρχηγό.




Το επίσημο "αντίο" στον αρχηγό ήρθε στο 25’20’’ του αγώνα με μια συμβολική κίνηση. Τον Ομπράντοβιτς να καλεί στον πάγκο τον Αλβέρτη, με τον Διαμαντίδη να παίρνει τη θέση του στο παρκέ. Η παράδοση της σκυτάλης από τον έναν αρχηγό, στον επόμενο. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα η φανέλα με το νούμερο 4 έβρισκε τη θέση της στην οροφή του ΟΑΚΑ για να μείνει εκεί για πάντα ανάμεσα στα τρόπαια και τις διακρίσεις του Παναθηναϊκού. Και στο φινάλε, τον κόσμο να αποθεώνει και τον Διαμαντίδη, με τον Αλβέρτη να χειροκροτά και αυτός το διάδοχό του.

Αμέσως μετά, ο "Φράγκι" πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στον κόσμο, κάνοντας κανα δυο σαρδάμ, δείγμα της μεγάλης συγκίνησης που ένιωθε: 
«Όταν ήρθαν πριν από 19 χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας αθλητής μπορεί να ζήσει τέτοιες συγκινήσεις, τέτοια συναισθήματα και να γνωρίσει κόσμο σαν κι εσάς. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τη συγκίνηση που νιώθω… Απλά σας ευχαριστώ. Αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή να ανταποδώσω ότι μου έχετε δώσει θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε μόνο... Στις χαρές και στις λύπες μαζί..… Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας».

Ακολούθησε πλήθος βραβεύσεων. Συγκεκριμένα, ο Αλβέρτης δέχτηκε τιμιτικές πλακέτες από: τον Παύλο Γιαννακόπουλο για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και: την πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρα Μανού, εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνιάδη, τον Δημήτρη Παπανικολάου, εκ μέρους του ΠΣΑΚ, τον Γιώργο Καλαφατάκης, αντιπρόεδρο του ΣΕΠΚ. Επίσης, λουλούδια προσέφερε στον Αλβέρτη  ο ενιαίος φορέας σύνδεσμων της Θύρας 13.

* Ο Λιθουανός σταρ, Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους, που αν και τραυματίας κάθισε στον πάγκο φορώντας τη φανέλα του Αλβέρτη με τον αριθμό "4", δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή του προς τον αρχηγό, είπε τρομερή ατάκα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Πολύ θα ήθελα να δω και τη δική μου φανέλα εκεί ψηλά. Έχω ακόμα 16 χρόνια μέχρι να δώσω ό,τι κι αυτός στην ομάδα. Τότε θα είμαι στα 55 μου χρόνια, αλλά δεν πειράζει».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η "ιστορική" ομάδα που συμμετείχε στο φιλικό, καθώς και οι παίχτες της ΤΣΣΚΑ:
Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 3, Τέπιτς 5, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 13, Φώτσης 2, Μπόγρης 2, Νίκολας 11, Βεργίνης 10, Διαμαντίδης 4, Πέκοβιτς 13, Καλάθης 3, Καραμολέγκος.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Κουρμπάνοφ 6, Κεϊρού 4, Σισκάουσκας 6, Χόλντεν 3, Πονκράσοφ 7, Βορόντσεβιτς 8, Λάνγκτον 18, Σβεντ 5, Σοκόλοφ, Πλάνινιτς 11, Ραντένοβιτς 1, Ζαμπέλιν.

* Ακόμη μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, με 82-69 και χωρίς τους τραυματίες Γιασισκεβίτσιους, Μπατίστ, Τσαρτσαρή!
* Λίγα λεπτά συμμετοχής είχε και ο 15(!) ετών, Καραμολέγκος.
* Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 19 πόντους στο ημίχρονο, ανέβασε τη διαφορά και στους 27, αλλά στο τέλος ο Ομπράντοβιτς έβαλε μέσα τους νέους και έτσι οι Ρώσοι μείωσαν.

* Φραγκίσκο Αλβέρτη σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδωσες αυτά τα 19 χρόνια.


ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ "ΦΡΑΓΚΙ" ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: