15/10/09

Η Εθνική κέρδισε το Λουξεμβούργο με 2-1 και τη Δευτέρα μαθαίνει τον αντίπαλo της για την πρόκριση στο Mundial



Η Εθνική ολοκλήρωσε με νίκη τη διαδρομή της στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 2010. Σε ένα σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ (λιγότεροι από 10000 οι φίλαθλοι), η Ελλάδα πήρε ακόμη μία επαγγελματική νίκη κόντρα στο πολύ αδύναμο Λουξεμβούργο με 2-1.
Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν με κεφαλιά ο Τοροσίδης στο 30’ και ο Γκέκας στο 33’, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε με αυτογκόλ ο Α. Παπαδόπουλος στο 90...
 Με το σκορ στο 2-0 -μέσα σε 3 λεπτά- και το προβάδισμα αυτό, πήγε η Εθνική στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, και δεδομένων των μικρών δυνατοτήτων του αντιπάλου, αφού η νίκη είχε κλειδώσει για τους διεθνείς, το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε πόσα θα έγραφε το κοντέρ...
 Αλλά αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες. Με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη θέση μας. Καθώς η Ελλάδα, είτε παίζει με το Λουξεμβούργο είτε με μια μεγάλη ομάδα, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι παίζει ακριβώς το ίδιο ποδόσφαιρο, έχει μάθει να προσπαθεί απλά να κερδίζει.
Επαγγελματική νίκη λοιπόν. Σύμφωνοι. Αλλά παράλληλα και κουραστική. Ειδικά μετά το 58΄ και το αριθμητικό πλεονέκτημα που αποκτήσαμε, η εικόνα της ομάδας με την καθυστέρηση και τα γυρίσματα προς τα πίσω, ήταν αποκαρδιωτική! Πόσο μάλλον, όταν αντί για ένα επιθυμητό και πραγματώσιμο 4-0, 5-0, "καταφέρνεις" να φας το γκολ στο τέλος, και άρα να μην κρατήσεις έστω το 2-0 κόντρα σε ασθενέστερο αντίπαλο και με παίχτη παραπάνω! Τραγική εικόνα πραγματικά...
Εντάξει, εύκολο παιχνίδι, καθαρίστηκε νωρίς, έγινε αγγαρεία από κει και μετά, αλλά όλα αυτά μέχρι ενός βαθμού.

Σε λίγες μέρες θα δώσουμε το σημαντικό και κρίσιμο ματς για την πρόκριση στο Mundial και με τη χθεσινοβραδινή εικόνα δεν έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να αλλάξουν πολλά σε νοοτροπίες, αγωνιστική εικόνα, συστήματα, παίχτες, αλλά και σε παράγοντες που έχουν διαταραχθεί τελευταία (κλίμα, πειθαρχία, αποδυτήρια, γκρίνια)..  Πράγματα που μέχρι χθες ήταν δεδομένα και λειτουργούσαν ομαλά σε αυτή την ομάδα.

 * Πρώτο πλήγμα για τη δύσκολη συνέχεια εν όψη μπαράζ η απουσία Κυριάκου (μερική ρήξη χιαστών, μένει έξω για 4 μήνες τουλάχιστον). Κάτι που δυστυχώς οδηγεί σε λύσεις τύπου Μόρα, Αβραάμ..
* Η Εθνική αν αλλάξει κάποια πράγματα και κυρίως αγωνιστικό πρόσωπο μπορεί να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Άλλωστε καμία εκ των Ουκρανία, ΕΙΡΕ, Βοσνία, Σλοβενία δε μπορεί να αποτελέσει φόβητρο για εμάς.
* Όσο για τον Ρεχάγκελ; Ας μας πάει Μουντιάλ, μετά ούτως ή άλλως θα αποχωρήσει...
* Στην Ελβετία πάλι έγιναν "όμορφα" πράγματα. Κι αν το Ισραήλ ήταν πιο προσεχτικό ίσως να μας είχε κάνει ένα δωράκι (κι ας έπαιζε με 10 από το 60΄)... Αυτή η ομάδα πάει Μουντιάλ. Τί να πει κανείς...

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (83’ Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (44’ Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46’ Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσιγκερ (80’ Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε (73’ Πούποβατς), Γένις (46’ Λεβέκ), Μουτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: