27/6/08

Πανάξια στον τελικό οι Ισπανοί
















Επικρατώντας κατά κράτος των Ρώσων, οι Ισπανοί πήραν το 2ο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Βιέννης κόντρα στους Γερμανούς. Η ομάδα του Αραγονιές κέρδισε 3-0 την ευχάριστη έκπληξη του Euro, Ρωσία -η οποία όμως απογοήτευσε με την εμφάνιση της- και συνέχισε μόνο με νίκες στο θεσμό.
Το παιχνίδι γενικά ήταν μέτριο, με το πρώτο ημίχρονο να είναι πολύ ήρεμο και από τους δύο. Ισοροπημένο απόλυτα, χωρίς μεγάλες φάσεις, ένα ημίχρονο που δεν είχε κάτι αξιόλογο αναφοράς, εκτός από τον τραυματισμό του Βίγια και την αντικατάσταση του από τον Φάμπρεγκας.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν πιο επιθετικά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 51'. Ο Ινιέστα έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή και ο Τσάβι με προβολή έκανε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Χίντινγκ εγκατέλειψε το ματς. Χωρίς δυνάμεις, με πολλά λάθη, αλλά και από την άλλη, οι Ισπανοί έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και ότι κι αν επιχειρούσαν τους έβγαινε. Και αφού έχασαν κάμποσες ευκαιρίες έφτασαν και στο 0-2 με σκόρερ τον Γκουίθα στο 73'. Ο πρώτος σκόρερ της "Primera Division" με τη φανέλα της Μαγιόρκα, είχε αντικαταστήσει λίγο πριν τον -εκτός τόπου και χρόνου- Τόρες. Οι Ρώσοι που έτσι κι αλλίως είχαν παραδοθεί στην ανωτερώτητα των Ισπανών, είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Αρσάβιν και ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Οι αλλαγές του Χίντινγκ δεν βοήθησαν και μοιραία για εκείνους, ήρθε και το 0-3 για την Ισπανία με τον Σίλβα στο 81' για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στους Ίβηρες.





Και αν το 4-1 υπέρ των Ισπανών χωρούσε κάποιες αμφισβητήσεις, με το γκολ οφσάιντ του Φάμπρεγκας ή τα δοκάρια των Ρώσων, η δεύτερη νίκη τους με 3-0 νομίζω ότι διατυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις του 2ου ημιτελικού:

ΡΩΣΙΑ (Γκους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ζίρκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιριάνοφ, Σαένκο (57' Σίτσεφ), Σέμακ, Σεμσόφ (56' Μπιλιαλεντνίτοφ), Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Ινιέστα, Σίλβα, Τσάβι (68' Τσάμπι Αλόνσο), Σένα, Βίγια (34' Φάμπρεγκας), Τόρες (68' Γκουίθα)

* Μεγάλη νίκη για τους Ισπανούς και πρόκριση στον τελικό μετά το 1964 και το κύπελλο που πήραν στη χώρα τους.

* Εάν το πάρει τελικά η Ισπανία θα είναι μόλις η 2η ομάδα, μετά τη Γαλλία, που θα σηκώει το τρόπαιο μόνο με νίκες!

* Ο Βίγια πάντως, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 γκολ, χάνει το μεγάλο τελικό αφού υπ΄στη διάταση συνδέσμων.

* Ο Χίντινγκ έφτασε τρίτη φορά σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης αλλά καμία από τις τρεις δεν προκρίθηκε στον τελικο! Συγκεκριμένα, το 1998 με την Ολλανδία αποκλείστηκε από τη Βραζιλία. Το 2002 με την Ν. Κορέα έμεινε έξω από τη Γερμανία. Και τώρα..

* Σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που συμμετέχει η Γερμανία, αυτομάτως είναι το φαβορί. Φέτος, απέναντι τους έχουν τους Ισπανούς, που έχουν βάλει το μεγάλο στοίχημα: να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα των "losers". Μεγάλο παιχνίδι, με μικρό φαβορί τους Γερμανούς. Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: