28/6/08

Ταινίες στην TV

Προτεινόμενες ταινίες

Σάββατο 28/6 - Παρασκευή 4/7


ΣΑΒΒΑΤΟ
22:00 ΒΟΥΛΗ <<Χαμόγελα καλοκαιρινής νύχτας>> (SOMMARNATTENS LEENDE), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Στη Σουηδία του 1900, ένας δικηγόρος περνάει ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό σπίτι μιας παλιάς ερωμένης του μαζί με την υπερβολικά νεαρή σύζυγό του και τον γιο του από τον πρώτο του γάμο. Ύστερα από ένα αφροδισιακό γεύμα ακολουθεί μια νύχτα τρέλας με πολλά ερωτικά μπερδέματα. Με τους: Ούλα Γιάκομπσον, Εύα Ντάλμπεκ, Γκούναρ Μπιγιέρνστραντ, διάρκειας 108'.

00:15 ΕΤ1 <<Ο Γουίλμπουρ δεν θέλει τη ζωή του>> (WILBUR WANTS TO KILL HIMSELF), της Λόνε Σέρφινγκ (Αγγλο-δανέζικη ταινία, Σινεφίλ): Ο Γουίλμπουρ αποπειράται διαρκώς να αυτοκτονήσει και ο αδερφός του, ο Χάρμπουρ, τον σώζει κάθε φορά. Η 'Αλις, μια ανύπαντρη μητέρα, πουλάει στο βιβλιοπωλείο τους τα βιβλία που βρίσκει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ως καθαρίστρια. Ο Χάρμπουρ την παντρεύεται και η απειλή του θανάτου φεύγει οριστικά από τον Γουίλμπουρ, αλλά όχι από τη ζωή τους. Με τους: Τζέιμι Σάιβς, Έντριαν Ρόλινς, Σίρλεϊ Χέντερσον, διάρκειας 105'.

00:45 ΑΝΤ1 <<Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ>> (GOSFORD RARK), του Ρόμπερτ Άλτμαν (Αγγλική ταινία, Εποχής): Κοινωνικές αντιθέσεις και διαπροσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα στους καλεσμένους και το υπηρετικό προσωπικό σ' ένα κυνηγητικό πάρτι στην Αγγλία του 1932, στη διάρκεια του οποίου θα δολοφονηθεί ο οικοδεσπότης.
Λαμπρό καστ: Μάγκι Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Κλάιν Όουεν, Έμιλυ Γουάτσον, Άλαν Μπέιτς, Τζέρεμι Νόρθαμ, διάρκειας 137'.

02:00 ALTER <<Σιωπηλός μάρτυς>> (READ WINDOW), του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Αμερικανική τανία, Θρίλερ): Ο Τζεφ, καθηλωμένος στο αναπηρικό του καρότσι, παρακολουθεί τα δρώμενα στο φωταγωγό της πολυκατοικίας. Σίγουρος ότι ο απέναντι ένοικος δολοφόνησε τη γυναίκα του, προσπαθεί να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία (διαπράττοντας ένα από τα βασικά χιτσκοκικά αμαρτήματα, εκείνο της περιέργειας). Από θεατής θα επιχειρήσει να γίνει ενεργός ήρωας, έτσι όμως θα χάσει την ασφάλεια του να βρίσκεται από την άλλη πλευρά της "οθόνης" και θα δεχτεί την απειλή του δολοφόνου, ο οποίος φυσικά θα εισβάλει στο δωμάτιό του. Με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ, διάρκειας 109'.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο, πέραν της ευχάριστης κωμωδίας <<Ανάλυσέ το>> με τον Ρόπμερτ Ντε Νίρο, ΑΝΤ1 23:00, αλλά βέβαια Κυριακή βράδυ ΟΛΟΣ ο πλανήτης θα είναι συντονισμένος με το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Ο Τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Γερμανία- Ισπανία, 21:45 στη ΝΕΤ.

ΔΕΥΤΕΡΑ
24:00 ΝΕΤ <<Αδέσποτα σκυλιά>> (STRAW DOGS), του Σαμ Πέκινπα (Αμερικανική ταινία, Θρίλερ): Ένας ειρηνιστής Αμερικανός διανοούμενος, που ζει σ' ένα αγγλικό χωριό της Κορνουάλης, μεταβάλλεται σε σκληρό εκδικητή όταν μια παρέα μεθυσμένων χωρικών επιχειρεί να εισβάλει στο σπίτι του. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Σούζαν Τζορτζ, διάρκειας 113'.

ΤΡΙΤΗ
22:00 ΝΕΤ <<Νίξον>> (NIXON), του Όλιβερ Στόουν (Αμερικανική ταινία, Πολιτική): Το μεγαλείο και η πτώση του Ρίτσαρντ Νίξον και οι διαστάσεις που πήρε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Με: Αντονι Χόπκινς, Τζόαν 'Αλεν, Τζέιμς Γουντς.

ΤΕΤΑΡΤΗ
21:00 ALTER <<Σε τεντωμένο σχοινί>> (TIGHTROPE), του Κλιντ Ίστγουντ (Αμερικανική ταινία, Αστυνομική): Ενας αστυνομικός της Νέας Ορλεάνης ερευνά μια υπόθεση φόνων, με θύματα κυρίως νεαρές πόρνες. Ανακαλύπτει ότι γνώριζε αρκετά από τα θύματα και ότι ο μανιακός δολοφόνος απειλεί τώρα να σκοτώσει αγαπημένα του πρόσωπα, ακόμα και την κόρη του. Με τους: Κλιντ Ίστγουντ, Νταν Χεντάγια, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ, διάρκειας 109'.

ΠΕΜΠΤΗ
22:00 ΝΕΤ <<Οικογένεια Τενενμπάουμ>> (The Royal Tenenbaums), του Γουές Άντερσον (Αγγλική ταινία, κωμωδία): Οι περιπέτειες μιας εκκεντρικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν τα προσωπικά τους αδιέξοδα και προσπαθούν να ισορροπήσουν ξανά, όταν ο πατέρας εμφανίζεται είκοσι χρόνια μετά το χωρισμό του ζεύγους, προφασίζεται ότι είναι ετοιμοθάνατος και ζητά καταφύγιο στην οιγενειακή στέγη. ΜΕ τους: Αντζέλικα Χιούστον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μπεν Στίλερ, Τζήν Χάκμαν, διάρκειας 105'.

22:00 ΒΟΥΛΗ <<Κραυγές και ψίθυροι>> (VISKNINGAR OCH ROP), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Η Κάριν και η Μαρία, μαζί με την 'Αννα, μια υπηρέτρια, συμπαραστέκονται στην αδελφή τους 'Αγκνιες που πεθαίνει. Διάφορες τραυματικές μνήμες ξεπηδούν, που αποκαλύπτουν τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Από τις συγκλονιστικότερες ταινίες του Μπέργκμαν πάνω στο θέμα του θανάτου, τιμήθηκε με Όσκαρ. Με τους: Ίνγκριντ Τούλιν, Λιβ Ούλμαν, Χάριετ 'Αντερσον, , Κάρι Σίλβαν, Έρλαντ Γιόζεφσον, 'Αντερς Εκ, διάρκειας 90'.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22:00 ΒΟΥΛΗ <<Η έβδομη σφραγίδα>> (DET SJUNDE INSEGLET), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του, επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία αφανισμένη από την πανούκλα, συναντούν το Θάνατο. Ο ιππότης τού προτείνει μια παρτίδα σκάκι ως τελευταία προθεσμία για να βρει απάντηση στα μεταφυσικά του προβλήματα και κυρίως αυτό της ύπαρξης του Θεού. Η κορυφαία δημιουργία του Μπέργκμαν συγκαταλέχτηκε συχνά στις 10 καλύτερες ταινίες από καταβολής κινηματογράφου. Με: Μαξ φον Σίντοβ, Μπίμπι 'Αντερσον, Γκούναρ Μπγιέρνστραντ, Γκούνελ Λίντμπλομ, Νιλς Πόπε, διάρκειας 92'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: