23/6/08

Ο Κασίγιας έστειλε την Ισπανία στους "4"













Σε ένα βαρετό παιχνίδι, τον χειρότερο προημιτελικό, Ισπανία και Ιταλία μετά από ένα 90λεπτο με λίγες φάσεις και ένα εξτρά 30 λεπτο με λιγοστές καλές στιγμές, οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου και οι δύο πόνταραν πολλά στους τερματοφύλακες. Νικητής στη μάχη Κασίγιας-Μπουφόν ήταν ο Ισπανός αφού απέκρουσε δύο πέναλτι ενώ ο Ιταλός ένα(4-2 οι Ισπανοί). Πάντως πέραν του καταπληκτικού Κασίγιας ο Ντε Ρόσι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν ξέρει να χτυπάει πέναλτι!













Οι losers Ισπανοί προκρίθηκαν σε ημιτελικά Euro μετά από 24(!) χρόνια και πλέον κόντρα στους Ρώσους με ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό θα βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά των αποτυχημένων.
MVP του αγώνα -φυσικά- ο Ίκερ Κασίγιας που εκτός από τα πέναλτι είχε δυο τρεις καλές αποκρούσεις στη κανονική διάρκεια και την παράταση. Από τους νικητές ξεχώρισε -σε ένα ακόμη ματς- ο Σένα, ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά στο χώρο του κέντρου. Τα μεγάλα ατού πάντως των Ιβήρων δεν έκαναν τίποτα. Βίγια, Τόρες, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Ράμος, Πουγιόλ ήταν σε κακή μέρα.
Από την άλλη πλευρά, ο Μπουφόν είχε κάποιες καλές επεμβάσεις σε μακρινά συνήθως σουτ των Ισπανών, ο Κιελίνι έκανε ένα φανταστικό ματς, ο Ντε Ρόσι έδωσε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου αλλά από κει και πέρα οι Τόνι, Ακουιλάνι, Κασάνο, Περότα, Τζαμπρότα ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): 1. Κασίγιας, 15. Σέρχιο Ράμος, 11. Καπντεβίγια, 4. Μαρτσένα, 5. Πουγιόλ, 19. Σένα, 6, Ινιέστα (59' 12. Καθόρλα), 8. Τσάβι (60' 10. Φάμπρεγκας), 21. Σίλβα, 7. Βίγια, 9. Τόρες (85' 17. Γκουίθα)

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): 1. Μπουφόν, 19. Τζαμπρότα, 3. Γκρόσο, 2. Πανούτσι, 4. Κιελίνι, 22. Ακουιλάνι (108' 7. Ντελ Πιέρο), 10. Ντε Ρόσι, 13. Αμπροσίνι, 20. Περότα (58' 16. Καμορανέζι), 18. Κασάνο (74' 11. Ντι Νατάλε), 9. Τόνι

* Οι Ισπανοί είναι η μόνη ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και πέρασε στους "4". Θυμίζω, Πορτογάλοι, Κροάτες, Ολλανδοί, πρώτοι στους ομίλους αλλά αποκλείστηκαν. Κόντρα στους Ρώσους, η ομάδα του Αραγονιές ψάχνει τη νίκη-πρόκριση στον τελικό για να βγάλει από πάνω της τη ταμπέλα του loser.

* Η Ιταλία πάντως έκανε μεγάλη προσπάθεια. Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Είχε φοβερές απουσίες, Καναβάρο, Μπαρτσάλι, Ματεράτσι από την άμυνα, Πίρλο, Γκατούζο από το κέντρο.. Μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην αμυντική λειτουργία και δεν έχει βασικούς παίκτες στην άμυνα και στο κέντρο. Και παρ΄ όλα αυτά ηττήθηκε στα πέναλτι, από μία Ισπανία, που ούτε επιθετικά έπαιξε, αλλά και ούτε είχε τις ευκαιρίες της Ιταλίας..

* Ρωσία - Ισπανία λοιπόν στη ρεβάνς του πλασματικού 1-4 των Ισπανών στον 4ο όμιλο. Υπάρχει πάντως μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και αυτή βέβαια είναι στον πάγκο. Από τη μία ο Γκους Χίντινγκ -Προπονηταράς- και από την άλλη ο Αραγονιές. Ο παππούς που κοιμάται όρθιος...

* Είναι ξεφτίλα πάντως στο Euro να υπάρχουν προπονητές σαν τον Αραγονιές, τον Ντομενέκ, τον Λεβ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: