25/6/08

Έκαναν πλάκα οι Γερμανοί, 3-2 τους Τούρκους













Σε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, από τα πολλά που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο 13ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στον 1ο ημιτελικό στο "Σεντ Γιάκομπ" στη Βασιλεία, η Γερμανία κέρδισε 3-2 την Τουρκία και έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα γίνει την Κυριακή στη Βιέννη. Οι Τούρκοι μπορεί να πίεσαν περισσότερο, να είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, αλλά οι Γερμανοί έκαναν πλάκα(όπως και με τους Πορτογάλους) και χωρίς να παίξουν μπάλα, χωρίς πολύ μεγάλες ευκαιρίες, έβγαιναν μπροστά όποτε έπρεπε και έβαζαν γκολ!

Οι παίχτες του Τερίμ μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 13' είχαν δοκάρι με τον Καζίμ, ενώ άνοιξαν το σκορ στο 22' όταν η μπάλα από σουτ του Καζίμ βρήκε πάλι το δοκάρι και με ριμπάουντ και διπλή προσπάθεια ο Μποράλ την έστειλε στα δίχτυα(0-1).
Οι Γερμανοί που μέχρι τότε δεν είχαν πλησιάσει την περιοχή του Ρουστού, λίγα λεπτά μετά το γκολ βγήκαν μπροστά, ο Ποντόλσκι σέντραρε από αριστερά και ο Σβάινσταϊγκερ με προβολή έκανε το 1-1. Έτσι απλά!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούρκοι φανερά πιο συγκρατημένοι περίμεναν τους Γερμανούς, οι οποίοι φαίνονταν ήρεμοι και προσεχτικοί. Χωρίς φάσεις κυλούσε το β΄ μέρος όταν ξαφνικά στο 79' ο Λαμ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρουστού έκανε μία από τις γνωστές αστείες εξόδους του και ο Κλόζε με κεφαλιά έκανε το 1-2. Με το γκολ αυτό οι Τούρκοι αφυπνίστηκαν αφού αρέσκονται φαίνεται να είναι πίσω στο σκορ και να ψάχνουν την ανατροπή! Και τα κατάφεραν για 4η συνεχόμενη φορά στο 86'. Ο Σαμπρί σέντραρε απ΄ τα δεξιά και ο Σεντούρκ με προβολή προ του Γερμανού αμυντικού έκανε το 2-2 με το ματς πια να "μυρίζει" παράταση.









Όμως αν οι Τούρκοι είχαν μιλήσει τελευταίοι 3 φορές μέχρι τώρα, για τους Γερμανούς είναι συνήθεια. Σα να μη συνέβη τίποτα λοιπόν, στο 90' ο Λαμ κατέβηκε από τα αριστερά, άλλαξε με τον Χίτσλζπέργκερ και μέσα από την περιοχή κεραυνοβόλησε το Ρουστού διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις του 1ου ημιτελικού:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Ρόλφες (46' Φρινγκς), Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε (90' Γιάνσεν), Μπάλακ, Χίτσλζπέγκερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ.

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Ρουστού, Μπαλτά, Ζαν, Τοπάλ, Αουρέλιο, Σεντούρκ, Μποράλ (85' Καραντενίζ), Καζίμ-Καζίμ (90' Μετίν), Αϊχάν (81'Ερντίνγκ), Σαμπρί, Άλτιντοπ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)


* Η Γερμανία εύκολα με το ίδιο σκορ απέναντι στους Πορτογάλους, 3-2, κέρδισε και τους Τούρκους και είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού. Περιμένει την αποψινή κόντρα Ρωσίας-Ισπανίας για να δει τον αντίπαλό της, με τον οποίο την Κυριακή στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης θα διεκδικήσουν το Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: