16/3/14

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός με ένα καταπληκτικό γκολ του Αμπντούλ Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό πήρε το πολύτιμο "τρίποντο" στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στρέφει την προσοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.
Την τρίτη διαδοχική νίκη του πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-0 χάρη σε πανέμορφο γκολ του Ατζαγκούν. Οι πράσινοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη αλλά μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Καπίνο οποίος αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του Παναθηναϊκού.
Ο Παναθηναϊκός με την νίκη του αυτή ανέβηκε στους 56 βαθμούς και παρέμεινε τέταρτος αλλά μείωσε την διαφορά από τον Ατρόμητο στους τρεις ενώ έχει δυο σερί εντός έδρας παιχνίδια πριν πάει στο Περιστέρι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στην 8η θέση με 36 βαθμούς.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές και εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη. Στην ενδεκάδα επανήλθαν οι Καπίνο και Σίλντενφελντ ενώ στον πάγκο έμειναν ο Μπεργκ με τον Αμπέντ με τον 41χρονο τεχνικό να θέλει να δώσει ανάσες στον Σουηδό και ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΟΦΗ. Άλλωστε ο Μπεργκ προερχόταν και από μια ίωση. Παράλληλα είχε και αρκετές απουσίες καθώς δεν είχε στην διάθεση του τους Πράνιτς και Κουτρουμπή.
Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με ένα αρκετά αμυντικογενές σχήμα και σύστημα με τρία στόπερ αλλά με την έναρξη του ματς ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε κάπως το σύστημα της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο δίνοντας συνέχεια επιθέσεις στους παίκτες του ΠΑΣ. Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και να κλείνουν την ομάδα των Ιωαννίνων στην περιοχή τους χωρίς όμως να μπορούν να βρουν την καθαρή ευκαιρία.
Για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του ΠΑΣ και να βρεθούν μπροστά στο σκορ χρειάστηκε ένα τρομερό γκολ του Ατζαγκούν στο 39' το οποίο νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Βελίδη.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά αλλά δεν μπόρεσε να κάνει δυο τα τέρματα του. Ο ΠΑΣ έχασε μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 69' και ο Παναθηναϊκός για να τελειώσει το ματς στο 76' και το 81' με αποτέλεσμα το εύθραυστο 0-1 να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το ματς και με πολλά λάθη δίνοντας την ευκαιρία από τα πρώτα δευτερόλεπτα στον ΠΑΣ να απειλήσει. Μόλις στο 18'' σουτ του Λίλα μετά από λάθος του Νάνο πέρασε άουτ ενώ στο 4' ο Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μέντες βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο τον πέρασε αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν και έκοψε την μπάλα.
Οι πράσινοι συνέχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και να χάνουν την μπάλα. Κάτι που έκανε τον Γιάννη Αναστασίου να ξεσπάσει. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν και να κρατάνε σωστά την μπάλα μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Μάλιστα η πρώτη απειλή από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 28' αλλά το σουτ του Νάνο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελίδη.
Ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι στο 34' μετά από εκτέλεση Φάουλ από το κέντρο και κεφαλιά του ανενόχλητου Τζημόπουλου με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.
Ξεκλείδωσε την άμυνα με γκολάρα του Ατζαγκούν
Στο 36' ο Κλωναρίδης έκανε την προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια αριστερά έκανε την σέντρα σουτ αναγκάζοντας τον Βελίδη να διώξει σε κόρνερ. Ο Νάνο ανέλαβε την εκτέλεση του από τα αριστερά με την άμυνα του ΠΑΣ να διώχνει με κεφαλιά η μπάλα όμως έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος με ένα μονοκόμματο δεξί βολέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελίδη και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή μετά το γκολ του Παναθηναϊκού καθώς στο 39' ο Λίλα έκανε το σουτ ο Καπίνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.
Πιο δυνατά το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ με τον Καρέλη στο 52' να επιχειρεί το δυνατό αριστερό σουτ αλλά τον Βελίδη να πέφτει στην αριστερή γωνία και να απομακρύνει. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ατζαγκούν στο 63' καθώς και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπεσε και μπλόκαρε.
Η καλύτερη στιγμή από τον ΠΑΣ
Στο δεύτερο μέρος η πιο μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΣ κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή στο 69, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν με πάσα προς τον Ίλιτς που έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Καπίνο έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με κλασική ευκαιρία από τον σκόρερ του στο 76'. Ο Μπεργκ είδε ωραία την κίνηση του Ζέκα, έκανε την κάθετη πάσα αλλά η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Ατζαγκούν ο οποίος από την μικρή περιοχή πλάσαρε αλλά ο Βελίδης έδιωξε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Αμπέντ δεν πρόλαβε.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζέκα βρήκε με ωραία πάσα τον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά ο Σουηδός δεν είδε καλά που βρισκόταν με αποτέλεσμα το πλασέ του να φύγει πάνω από την εστία του Βελίδη.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Δημήτρης Γκάκας (Λάρισας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ).

Γκολ: 36' Ατζαγκούν
Κίτρινες κάρτες: 80' Ακόστα / 23' Τριανταφυλλόπουλος, 38' Λαγός, 67' Μέντες

Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: