15/3/14

Ιπποκράτης - Παναθηναϊκός 55-56, τελικός!

Τα χρειάστηκε αλλά με μία εξαιρετική άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 56-55 του Ιπποκράτη στην Κω και πανηγύρισε την πρόκριση! Αντίπαλος τους θα είναι το Ελληνικό.
Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ γυναικών θα έχει την Κυριακή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 56-55 του οικοδεσπότη Ιπποκράτη στο Final 4 της Κω και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Ελληνικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό Ιπποκράτη, ωστόσο με μία εξαιρετική άμυνα στην τελευταία επίθεση κράτησε το προβάδισμα του ενός πόντου και πήρε την πρόκριση!
Ο Ιπποκράτης Κω είχε την τελευταία επίθεση, στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όμως η Χριστινάκη δεν επέτρεψε στην Κεχαγιά να κάνει παιχνίδι και οι "πράσινες" πέρασαν στον τελικό, επικρατώντας 55-56.
Η πρωταγωνίστρια
Η διεθνής Ελεάννα Χριστινάκη αποδείχθηκε το κρυφό χαρτί της Γιασεμή Σαμαντούρα με τους 11 πόντους που σημείωσε έχοντας 2/2 βολές, 3/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο στον δρόμο προς την πρόκριση στον αυριανό τελικό.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 1/8 δίποντα και 0/1 τρίποντα που είχε η πρώτη σκόρερ της κανονικής περιόδου με 21,8 πόντους κατά μέσο όρο και φόργουορντ του Ιπποκράτη Κω Νιβίν Ρασίντ τελειώνοντας το παιχνίδι με 3 πόντους και σίγουρα η επιθετική της συνεισφορά.
Πού κρίθηκε το παιχνίδι
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε την πρώτη σκόρερ της κανονικής περιόδου με 21,8 πόντους κατά μέσο όρο και φόργουορντ του Ιπποκράτη Κω Νιβίν Ρασίντ στους 3 πόντους με 1/9 σουτ και στην υποψία φάουλ που δεν δόθηκε από την Χριστινάκη στην Κεχαγιά στην εκπνοή.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιπποκράτη Κω αγχωμένο στην παρθενική του παρουσία σε Final Four Κυπέλλου γυναικών κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 13-16 με το καλάθι της Ντέλβα.
Η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο πήγε και στους 8 πόντους (15-23) στο 13΄ με νέο καλάθι της Αμερικανίδας σέντερ την ίδια ώρα που το βαρύ επιθετικό ατού του Ιπποκράτη Κω η Νιβίν Ρασίντ παρέμενε μέχρι εκείνο το σημείο άποντη. Ακολούθησε το μοναδικό της καλάθι στον ημιτελικό που έκανε το 17-23, ο Παναθηναϊκός κράτησε την διαφορά στους οχτώ πόντους και ακόμη και όταν η Χελιώτη μείωσε στους τέσσερις (27-31) με την Κωστάκη έκανε το 27-33 πριν οι δύο ομάδες αποχωρήσουνε για τα αποδυτήρια.
Στο τρίτο δεκάλεπτο με το που η Κωστάκη έκανε το 29-37 ακολούθησε η αντεπίθεση του Ιπποκράτη Κω με την Κεχαγιά να έδειχνε ασταμάτητη. Η έμπειρη γκαρντ συνέβαλε ώστε να ακολουθήσει για την ομάδα της ένα συνολικό σερί 18-6 μέχρι το τέλος με το σκορ να γίνεται στο 47-43. Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να βαδίζουνε πάνω σε μία τεντωμένη κλωστή.
Με 2/2 βολές της Κεχαγιά στα 58΄΄ πριν το φινάλε έγινε το 55-53 με την Ντέλβα στα 33΄΄ να έβαλε την ομάδα του Παναθηναϊκού σε θέση οδηγού κάνοντας το 55-56. Η Κοσμά μπορεί να αστόχησε και στις δύο βολές της στα 10΄΄ κάτι όμως που δεν στοίχισε στην ομάδα της αφού η άμυνα της Χριστινάκη πάνω στην Κεχαγιά στα 3΄΄ δεν χρεώθηκε με φάουλ και το σκορ δεν άλλαξε.

Διαιτητές: Τσώνος, Παπαθανασίου, Γρίβα

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-33, 47-43, 55-56

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Καπλανίδης): Χελιώτη 12(3/4β., 3/5διπ., 1/1τρ.), Πατμίου, Ισχίογλου 5, Κεχαγιά 20(7/8β., 5/12διπ., 1/4τρ.), Σβίνου, Σαράγια, Δρεττάκη 4, Ρασίντ 3, Κουφογιάννη 11(3/4β., 4/6διπ., 7ριμπ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου, Γέμελος 11(4/4β., 2/6διπ., 1/3τρ.), Χριστινάκη 11(2/2β., 3/5διπ., 1/1τρ.), Μαγκλάρα 2, Κοσμά 13(3/4β., 5/9διπ., 0/3τρ.), Σλούκα, Κωστάκη 6, Καβασίλα, Ντέλβα 13(1/2β., 6/12διπ., 9ριμπ.).

Μικρά μικρά από την Κω
* Πριν το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού τελέστηκε η έναρξη του 15ου Final Four γυναικών με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη, να καλωσόρισε άπαντες τονίζοντας πως απόρροια της φιλοξενίας νιώθει σαν να κατάγεται από το νησί της Κω.
* Η αρχηγός του Παναθηναϊκού Τασούλα Καλέντζου έγινε η πρώτη σε συμμετοχές σε Final Four του Κυπέλλου γυναικών φθάνοντας τις 9.
* Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών αλλά και των πρωταθλημάτων σε αυτά του 15ου Final Four του θεσμού σφυρίζανε τρεις διαιτητές.
* Το κλειστό γυμναστήριο της Κω όπως και στα φετινά παιχνίδια του Ιπποκράτη έτσι και σε αυτό του δεύτερου ημιτελικού του Final Four του Κυπέλλου αποδείχθηκε μικρό δεδομένης της δίψας των φίλων της ομάδας αλλά τη φορά αυτή και της παρουσίας αυτών του Παναθηναϊκού.

Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: