19/3/14

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-0, τραγικός στην Κρήτη, πρόκριση στη Λεωφόρο!

Παίζοντας για την ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός είχε κακή απόδοση στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", δεν μπόρεσε να απειλήσει και μοιραία ηττήθηκε 1-0 από τον ΟΦΗ. Ο Παπάζογλου το μοναδικό γκολ.
Οι δυο προπονητές παρέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες τους με σκοπό να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς. Ο Σα Πίντο χωρίς εκπλήξεις και με σχήμα 4-4-2 θέλησε η ομάδα του να είναι επιθετική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ώστε να φτάσει σε ένα γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Κοτσόλη ο οποίος είναι ο τερματοφύλακας που έχει παίξει σε όλα τα ματς Κυπέλλου αλλά όλοι οι υπόλοιποι πλην του Δώνη που πήρε την θέση του τραυματία Λαγού ήταν βασικοί. Μάλιστα ο νεαρός μέσος χρησιμοποιήθηκε γιατί ο Πράνιτς κρίθηκε ανέτοιμος να παίξει από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκε μέχρι και ο Νάνο που ως τώρα δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αγώνα Κυπέλλου. 
Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε όπως και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι κακός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε αρκετό χώρο στον ΟΦΗ και δεν απείλησε σε καμία στιγμή του πρώτου 45ου. Βέβαια ούτε και ο ΟΦΗ από την πλευρά του απείλησε ιδιαίτερα καθώς παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή και την υπεροχή της μπάλας μόλις δυο σουτ του Μπούρμπου βρήκαν εστία και ο Κοτσόλης είχε εύκολη δουλειά.
Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, φάσεις αλλά και γκολ από πλευράς του ΟΦΗ στο 69' με τον Παπάζογλου. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το γκολ που δέχτηκαν και έψαξαν για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε μόνο μετά το 1-0.

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"
Καιρός:
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Επιπρόσθετοι: Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντούντου, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86' Στάθης), Παπάζογλου (90+ Πανούσης).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο,Δώνης (80' Κλωναρίδης), Μέντες (73' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Καρέλης), Αμπέντ, Μπεργκ.
Γκολ: 69' Παπάζογλου/
Κίτρινες κάρτες: 92' Φερνάντες/62' Μέντες
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ... ανιαρό καθώς ο ΟΦΗ είχε ανούσια κατοχή με τον Παναθηναϊκό να έχει δώσει χώρο και να περιμένει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Σα Πίντο όμως απείλησαν μόλις δυο φορές μια στο 2' και μια στο 42' με τον Μπούρμπο αλλά ο Κοτσόλης και τις δυο φορές μπλόκαρε την μπάλα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια τελική προς την εστία του ΟΦΗ στο πρώτο 45' με τους Αμπέντ και Ατζαγκούν να μην πατάνε περιοχή και τον Μπεργκ να είναι μόνος μπροστά και να μην γίνεται και αποδέκτης της μπάλας με καλές προϋποθέσεις.
Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο και πιο ουσιαστικό και για τις δυο ομάδες που έψαξαν περισσότερο το γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού.
Στο 51' ο Περογαμβράκης έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο, μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 57' όταν ο Ατζαγκούν με το κεφάλι πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Φερνάντες.
Μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο 59' βγάζοντας τον Ατζαγκούν και πέρασε στην θέση του τον Καρέλη.
Στο 67' το τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δώνης από τα αριστερά έκανε την μπάλιά για τον Αμπέντ στην απέναντι πλευρά. Ο Αλγερινός δεν σούταρε αλλά επιχείρησε να βρει τον Καρέλη ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα.
Γκολ με Παπάζογλου
Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 69' όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά ο Παπάζογλου βγήκε πιο γρήγορα στην μπάλα κέρδισε τους πράσινους κατά κράτος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ο Παναθηναϊκός με το που δέχτηκε το γκολ άρχισε να τρέχει για την ισοφάριση. Ο Πράνιτς πέρασε αντί του Μέντες ώστε το τριφύλλι να γίνει πιο επιθετικό και μάλιστα οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 75'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο από τα δεξιά ο Σίλντενφελντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πόδι του Φερνέντες που απέκρουσε ενστικτωδώς.
Ο Σα Πίντο στο 77' πέρασε ως αλλαγή τον Κουτσιανικούλη αντί του Ζε Εντουάρντο θέλοντας να εκμεταλλευτεί τυχόν κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Από την πλευρά του ο Αναστασίου έριξε στην μάχη και τον Κλωναρίδη βγάζοντας εκτός τον Μέντες.
Οι πράσινοι επιχείρησαν με σουτ του Νάνο στο 80' και του Καρέλη στο 87' να απειλήσουν τον Φερνάντες αλλά δεν τα κατάφεραν. Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 89' όταν ο Αμπέντ έκανε το φάουλ και ο Μπεργκ από κοντά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα. 

Prasinanea

* Πραγματικά κακός ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια από τον όχι απαραίτητα καλό αλλά σίγουρα ψυχωμένο ΟΦΗ, όμως ελπίζει στην πρόκριση στη Λεωφόρο. Μόνο που θα πρέπει ο κόουτς να σταματήσει τα πειράματα, η ομάδα να κατέβει με τη βασική σύνθεση και οι παίχτες να μην αντιμετωπίσουν το ματς ξανά ως αγγαρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: