2/11/13

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1, ήττα που δεν άξιζε...

Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά πλήρωσε την ποιότητα του Μήτρογλου και ηττήθηκε 0-1.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο και δεν νικάει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Ολυμπιακού, αλλά ηττήθηκε 0-1 εξαιτίας μιας ενέργειας του Κώστα Μήτρογλου στο 90’.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας, δεν φοβήθηκε τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλο του και τον πίεσε στην περιοχή, ωστόσο δεν είχε το γκολ. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών και κατάφερε να φύγει νικητής από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως αποδεικνύεται, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά στο Απήλιον, η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Αυτός ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και άλλο, ανεξάρτητα από τις αναποδίες και επιβάλλεται να μην επηρεαστεί αρνητικά.
Ο κόσμος είχε δύο πρόσωπα… Από τη μία ήταν συγκλονιστικός, στήριξε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια και αποτέλεσε τον 12ο υπήρξαν δυσάρεστα περιστατικά που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και πίεζε. Συν ότι αυτό θα επιφέρει ένα τσουχτερό πρόστιμο στα ταμεία της ΠΑΕ…
Ο Μάνταλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να κληθεί να αποφασίσει για δύσκολη φάση, αλλά ήρθε στη Λεωφόρο με αποστολή να προστατεύσει τον Ολυμπιακό. Έδωσε τα σπόρια στους Πειραιώτες, σφυρίζοντας όλα τα αμφισβητούμενα υπέρ τους. Δεν επηρέασε άμεσα το σκορ, αλλά έπαιξε το ρόλο του…
Ανέβηκε μετά το 30’
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Σίλντεφελντ και Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερό, τον Μέντες αμυντικό μέσο, τους Λαγό και Ζέκα δεξιά και αριστερά του, τον Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο και τους Μπεργκ και Φιγκερόα στην επίθεση.
Οι πράσινοι με την ώθηση της εξέδρας άρχισαν δυνατά το παιχνίδι, όμως οι κόκκινοι αξιοποίησαν τη μεγαλύτερη ποιότητα τους και πήραν τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 15’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία τους, όταν ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός ήταν πιο συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο, μην επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να αναπτυχθεί. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου κατέφευγαν σε μακρινές μπαλιές, εύκολα αντιμετωπίσιμες από τους παίκτες του Μίτσελ. Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι με τον Σαλίνο από δεξιά, πλαγιοκοπούσαν και δημιουργούσαν προβλήματα.
Με την ώρα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα του, ισορρόπησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να επιτεθεί. Δεν είχε όμως τις λύσεις και η πρώτη ευκαιρία τους δημιουργήθηκε από σπόντα… Ο Λαγός από δεξιά σέντραρε, ο Φιγκερόα δεν πρόλαβε, ο Ρομπέρτο με τα χέρια παίκτης. Από την άλλη όμως, απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στον Μανωλά και παραλίγο να μπει αυτογκόλ.
Στο 43’, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πιο επικίνδυνη στιγμή του. Ο Νάνο άνοιξε στον Μπεργκ, αυτός πάσαρε στον Μέντες στον κενό χώρο, όμως το πλασέ του στο τετ α τετ ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε ο Ρομπέρτο. Στο 44’ ο Μήτρογλου έκανε ένα κακό σουτ και κατόπιν το ημίχρονο έληξε 0-0.
Καλύτερός αλλά ηττημένος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, παρά το ότι οι 3 από τους 4 χαφ του είχαν κιτρινιστεί». Στο 47’, ο Λαγός έκανε και το πρώτο σουτ του ημιχρόνου, αλλά ήταν άστοχο. Στο 50’, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση, όταν ο Νάνο σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Πράνιτς έκανε το γυριστό, όμως δεν σημάδεψε σωστά.
Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες… Ο Λαγός έκανε τη μπαλιά, ο Μπεργκ πίεσε τον Μανωλά και αυτός έκανε το λάθος, όμως το γύρισμα του Σουηδού δεν βρήκε τον Φιγκερόα. Στην επόμενη επίθεση, ο Τριανταφυλλόπουλος μπήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε και η μπάλα πέρασε πίσω από τον Φιγκερόα.
Στο 60’, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά το κόρνερ του Χολέμπας, ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Στο 70’, ο Μέντες έκανε την ψηλά μπαλιά, ο Φιγκερόα κοντρόλαρε και σούταρε μόνος, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 72’ ο Αναστασίου έκανε και την πρώτη αλλαγή του, με τον Αμπεΐντ να παίρνει τη θέση του Λαγού.
Η είσοδος του Αλγερινού έδωσε τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και διατήρησε την υπεροχή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στο 83’ είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ήταν αρκετά άστοχο. Στο 84’, ο Κλωναρίδης αντικατέστησε τον ξεθεωμένο Φιγκερόα.
Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός αν και ήταν ανώτερος, μία ατομική ενέργεια του Μήτρογλου στο 90’ τον έφερε απέναντι από τον Καπίνο και τον «εκτέλεσε». Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει στο επόμενο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Σίλντεφελντ κατέληξε λίγο άουτ…

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:
"Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής) - Αν. Καρατζίκας (Αθηνών)

Γκολ: 90' Μήτρογλου

Κίτρινες: 22' Ζέκα, 25' Πράνιτς, 30' Λαγός / 37' Ρομπέρτο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Από prasinanea

* Σε ένα χαλαρό σε γενικές γραμμές ντέρμπι (ειδικά στο α' ημίχρονο), ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρα η ομάδα που έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, όμως ηττήθηκε με γκολ που προήλθε από ατομική ενέργεια στο 90'...
Ο «killer» Φιγκερόα δυστυχώς αυτήν τη φορά αστόχησε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και μαζί με εκείνες των Μέντες, Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια νίκη γοήτρου. Και δυστυχώς δεν έμεινε καν το 0-0, γνωρίζοντας έτσι μια οδυνηρή και 100% άδικη ήττα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: