27/10/13

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2

Με κορυφαίο τον καταπληκτικό Καπίνο και με σκόρερ τους Φιγκερόα, Κουτρουμπή, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 2 γκολ στα τελευταία λεπτά και επικράτησε 0-2 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο! Πρώτη νίκη μετά από ένα χρόνο μακρυά από την Αθήνα!
Δώδεκα μήνες και είκοσι μέρες χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να νικήσει ξανά μακριά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής... Μετά την Ξάνθη της οποίας είχε επικρατήσει 1-2 στα Πηγάδια στις 7 Οκτωβρίου του 2012, επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στις 26 Οκτωβρίου του 2013...
Σε ένα σημείο που την είχε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και τόνωσε ξανά την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό την προηγούμενη αγωνιστική.
Έχοντας τον Καπίνο στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του και με τους Φιγκερόα και Κουτρουμπή να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του. Όμως σε προηγούμενα παιχνίδια είχε την ουσία αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα, οπότε το σημαντικό ήταν το "τρίποντο".
Η ομάδα επανήλθε στις νίκες, πλέον ακολουθεί ο ίδιος αντίπαλος στο ίδιο γήπεδο την Τετάρτη για τη ρεβάνς του 2-1 του "Απόστολος Νικολαΐδης" για το Κύπελλο και είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να συνεχίσει αγώνα με αγώνα, ώστε να νικάει και να βελτιώνεται διαρκώς.
Η επικράτηση επί του Εργοτέλη έχει σημασία, διότι παρέμενε αήττητος έως τώρα στο πρωτάθλημα και με την εικόνα του απέδειξε ότι δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πανηγυρίσει μία νίκη επί του Εργοτέλη και οφείλει να προχωρήσει προσγειωμένος μέχρι το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων το επόμενο Σάββατο.
Άχρωμος ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός άρχισε αλλαγμένος σε σχέση με την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, αφού είχε απουσίες λόγω καρτών και τραυματισμών. Γκολκίπερ έπαιξε ο Καπίνο, στόπερ οι Σίλντεφελντ και Ρισβάνης, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος, αριστερό ο Νάνο, αμυντικοί μέσοι οι Μέντες και Λαγός, δεξί χαφ ο Ζέκα, αριστερό ο Ατζαγκούν και δίδυμο στην επίθεση οι Μπεργκ και Φιγκερόα.
Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και στο 3' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαντιμπανγκά έκανε την μπαλιά στην πλάτη των Ρισβάνη και Σίλντεφελντ, ο Χαντί βγήκε τετ α τετ όμως ο Καπίνο απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πελέ σούταρε από μακρινή απόσταση χωρίς να απειλήσει την πράσινη εστία.
Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 13' όταν ο Μπεργκ σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά δεν ανησύχησε τον Αθανασίου. Πέντε λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας των Κρητικων μπλόκαρε εύκολα ένα συρτό σουτ του Φιγκερόα.
Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν τα ηνία του ματς και στο 21' ο Μπαντιμπανγκα σούταρε με φάλτσο στο ημικύκλιο, αλλά αστόχησε. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Πίτσου, ενώ ο Καπίνο σημείωσε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο 30', όταν "νίκησε" εξ' επαφής τον Μπαντιμπανγκά, μετά από σέντρα του Πίτσου.
Ο μοναδικός επικίνδυνος ποδοσφαιριστής από το Τριφύλλι ήταν ο Ατζαγκούν και απείλησε δύο φορές στη συνέχεια. Στο 34' με ένα μακρινό σουτ και στο 37' βρέθηκε στο πέναλτι μετά από γύρισμα του Ζέκα, όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Πίτσου. Μία εκτέλεση φάουλ του Μπεργκ στο 44' δεν ανησύχησε τον Αθανασίου και το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.
Εκπληκτικός ο Καπίνο
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει στη σύνθεση του τους ίδιους έντεκα αλλά και με την ίδια νωχελική εικόνα. Παρόλα αυτά, η πρώτη απειλητική στιγμή του ημιχρόνου ανήκε σε αυτόν, όταν στο 56' ο Αθανασίου απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Λαγού. Στο 62' ο Μέντες σούταρε ψηλά άουτ από το ημικύκλιο, μετά από στρώσιμο του Λαγού.
Ο Εργοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του στο 70', όμως το μακρινό σουτ του Καρντόσο κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο. Το γκολ το άγγιξε στο 78', όταν ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαντιμπανγκά βγήκε στην πλάτη του Σπυρόπουλου, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο.
Η πρώτη κίνηση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο ήρθε στο 81' με την αντικατάσταση του Ατζαγκούν από τον Αμπεΐντ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Παναθηναϊκού με "δράστη" τον Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από παράλληλη πάσα του Μπεργκ.
Ο Εργοτέλης επιχείρησε να απαντήσει στο 85', αλλά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο στη γωνία του. Αμέσως μετά, ο Αναστασίου "θωράκισε" την άμυνα του με τον Κουτρουμπή να αντικαθιστά τον σκόρερ Φιγκερόα, ωστόσο ο Καπίνο ήταν αυτός ο οποίος διατήρησε το μηδέν, αποκρούοντας διαγώνιο σουτ του Μπουχαλάκη στο 88'.
Η τελευταία αλλαγή του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 92', με τον Κλωναρίδη να παίρνει τη θέση του Μπεργκ. Τελικά, ο Παναθηναϊκός όχι απλά νίκησε αλλά διεύρυνε το προβάδισμα του με τον Κουτρουμπή ακριβώς με τη λήξη, όταν ο Αμπεϊντ σέντραρε και ο Κουτρουμπής με "καρφωτή" κεφαλιά άφησε ακίνητο τον Αθανασίου!

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας (86' Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89' Μπρούνο), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81' Αμπεΐντ), Φίγκεροα (88' Κουτρουμπής), Μπέργκ (92' Κλωναρίδης).

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: