30/10/13

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-1, «καθάρισε» το παράρτημα, «φουλάρει» για ντέρμπι!

Ζευγαρώνοντας τις νίκες του στο Παγκρήτιο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο Στάδιο, αφού πέτυχε τους στόχους του απ' όλες τις απόψεις...
Επικράτησε 0-1 του Εργοτέλη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διπλασίασε τις νίκες του απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στην έδρα τους σε διάστημα τεσσάρων ημερών, επιστρέφει από το Ηράκλειο χωρίς απρόβλεπτες απώλειες ποδοσφαιριστών και προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας πολύ καλή ψυχολογία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μετά το 25' ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, έλεγξε το ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας, πήρε ένα γκολ από τον Μπεργκ, ένας από τους δύο εξαιρετικά ποιοτικούς στράικερ που διαθέτει και είχε ευκαιρίες να πετύχει και ένα δεύτερο.
Ο Μέντες πιστοποίησε ότι ακολουθεί ανοδική πορεία, ο Πράνιτς παρότι δεν ξεχώρισε έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Κουτρουμπής και Καρέλης με την καλή εικόνα τους πρόσθεσαν δύο λύσεις στη φαρέτρα του Αναστασίου εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Τριφυλλιού δεν έχει λόγους να πανηγυρίζει, ούτε να εφησυχάζει αφού απλώς έκανε το χρέος απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Οφείλει να συνεχίσει με το κεφάλι χαμηλά, να προσηλωθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και με τη συμπαράσταση των οπαδών του, να πάρει μία σπουδαία νίκη γοήτρου.
Δραστήριος μετά το 25'
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, τους Ρισβάνη και Κουτρουμπή στόπερ, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερό, τους Λαγό και Μέντες αμυντικούς μέσους, τους Αμπεΐντ, Κλωναρίδη και Πράνιτς στην τριάδα μπροστά τους και τον Μπεργκ μοναδικό επιθετικό.
Στα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης ήταν πιο επιθετικός χωρίς όμως να γίνεται και επικίνδυνος, τη στιγμή που οι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού έψαχναν να βρουν τους ρόλους τους και να προσαρμοστούν. Το πρώτο καλό σουτ ήρθε στο 11' από τον Πελέ εκτός περιοχής, ενώ στο 17' ο Πίτσος γύρισε παράλληλα τη μπάλα στο πέναλτι, με τον Νάνο να προλαβαίνει τον επερχόμενο Διαμαντάκο. Η πίεση του Εργοτέλη αυξήθηκε και στην επόμενη φάση, ο Κοτσόλης απέκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ρομάνο.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο από το 25' και έπειτα. Εκείνο το λεπτό ο Τριανταφυλλόπουλος γύρισε τη μπάλα παράλληλα, όμως οι Μπεργκ και Κλωναρίδης δεν πρόλαβαν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης σούταρε με φάλτσο από το ημικύκλιο αστοχώντας.
Μετά από διεκδίκηση του Μπεργκ με τον Αθανασίου στο 30', ο Κουτρουμπής δοκίμασε να σκοράρει από απόσταση αφού ο γκολκίπερ του Εργοτέλη ήταν εξουδετερωμένος, αλλά δεν τα κατάφερε. Την ίδια κατάληξη είχε ένα σουτ του Αμπεΐντ στο 32', με τον Κουτρουμπή να κλέβει τη μπουκιά από τα... πόδια του Διαμαντάκου στο 45', την ώρα που είχε οπλίσει απέναντι από τον Κοτσόλη.
Με γκολ του Μπεργκ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, αλλά το σημαντικότερο ήταν το προβάδισμα στο σκορ στο 49'. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και παρά την προσπάθεια του Αθανασίου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρο 60' έγινε και η πρώτη αλλαγή από τον Αναστασίου, ο οποίος αντικατέστησε τον Αμπεΐντ με τον Ζέκα.
Ο Εργοτέλης ανησύχησε για πρώτη φορά τον Κοτσόλη στο 60', αλλά το σου του Πελέ πέρασε άουτ, όταν δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε το σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή. Ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ στο 69' και ο Αθανασίου απέκρουσε με γροθιές και στην αντεπίθεση, η σέντρα-σουτ του Μπρούνο από δεξιά, πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 70' ο Αναστασίου απέσυρε από το ματς τον Κλωναρίδη και έριξε στο ματς τον Καρέλη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αναστάσακος έκανε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να μπλοκάρεται από τον Κοτσόλη. Στο 79' ο Μπεργκ έδωσε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Πράνιτς αυτός θέλησε να την γυρίσει και πάλι στον Σουηδό αντί να τελειώσει την φάση και οι παίκτες του Εργοτέλη έκοψαν.
Η τρίτη αλλαγή του Τριφυλλιού έγινε στο 80' με τον Μαρινάκη αντί του Πράνιτς και στο επόμενο λεπτό, ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 81', όταν βγήκε τετ α τετ από πάσα του Καρέλη, όμως πλάσαρε ψηλά άουτ. Φανερά κουρασμένος στο 87' ο Σουηδός κατά πρόσωπο με το τέρμα έχασε το κοντρόλ μετά την πάσα του Καρέλη και ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (74' Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Από prasinanea

* 3 ήττες ο Εργοτέλης στη φετινή σεζόν όλες από τον Παναθηναϊκό! «Απάντηση» μέσα στο γήπεδο στον... πόλεμο που ξεκίνησε το παράρτημα (κατ' εντολή), πρόκριση στους «16» του κυπέλλου και πάμε για το ματς της χρονιάς!
Προσωπικά πάντως προβληματίστηκα από τον Μπεργκ, ο οποίος σε αντίθεση με τον "killer" Λούτσο, δείχνει χασογκόλης, καθώς ναι μεν έβαλε το γκολ της νίκης ωστόσο έχασε ευκαιρίες σημαντικές, ακόμη και για να σημειώσει χατ-τρικ. Θα προτιμούσα Φιγκερόα στο ντέρμπι του Σαββάτου, ακόμη και δίδυμο του Αργεντινού με τον Γερμανό σε ένα 4-4-2, αλλά αυτἀ θα τα δούμε τις επόμενες ώρες.. Καθαρό μυαλό χρειάζεται από ομάδα και κόσμο, ο γαύρος έχει και το νου του στο ματς της χρονιάς για εκείνον, με την Μπενφίκα, έτσι ο Παναθηναϊκός έχει μια καλή ευκαιρία να πετύχει την πολυπόθητη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: