26/10/13

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 σετ, ξυπνήστε ή διαλύστε το μπουρδέλο!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και πάλι πλήρωσε τα λάθη του και τα κενά διαστήματα που είχε και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από την ΑΕΚ στη Γλυφάδα.
Το ματς:
Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για τους πράσινους.
Σε ένα ακόμα παιχνίδι το Τριφύλλι έκανε σωστά πολλά πράγματα, αλλά μόλις χαλούσε η υποδοχή του άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου και το ένας λάθος διαδεχόταν το άλλο. Χαρακτηριστικά είναι όσα έγιναν στο δεύτερο σετ. Όπου οι παίκτες του Λάιου τα έκαναν όλα τέλεια, προηγήθηκαν με έξι πόντους (13-7) και όμως το έχασαν το σετ και μάλιστα εύκολα.
Εκείνο που πρέπει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός οπωσδήποτε είναι το κομμάτι της συγκέντρωσης και αυτό της ψυχολογίας. Αν γίνουν αυτά τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όλα κρίθηκαν στο κομμάτι του σερβίς και της υποδοχής. Η ΑΕΚ πήρε 9 άσους και χάλασε την υποδοχή του Τριφυλλιού.

Από prasinanea

Τα σετ : 3-0 (25-21, 25-22, 25-20)

ΑΕΚ (Γιώργος Κλαρούδας): Τόρρες 6 (3/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκένς 3 (1/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παγιάν 14 (11/23 επ, 2 άσσους , 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 5 (4/6 επ, 1 άσσος), Παπακυριακού 3 (1/6 επ, 2 μπλοκ), Πέτρογλου 11 (7/17 επ, 2 άσσους, 2 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 62% υπ), Μαντέκας 9 (9/13 επ), Καλαϊτζίδης, Τοκάνης, Κρέτσης, Παπαδόπουλος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Λάιος): Στιβαχτής 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ), Πενόλιο 3 (2/17επ, 1 άσσος), Αμορόσο 7 (5/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μούρ 4 (3/6 επ, 1 άσσος), Μπέλλος 12 (12/23 επ, 1 μπλοκ), Καριπίδης 14 (14/25 επ)/ Κουρούπης (λ, 69% υπ), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.

* Εντάξει η ΑΕΚ μπορεί να έδειξε πως βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο, όμως αυτή η αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού πολύ απλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Βρισκόμαστε ιστορικά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, από πέρυσι μάλιστα, όπου από τη μία φαίνεται στο βάθος η διάλυση και από την άλλη η πολλή απαιτούμενη δουλειά στην ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το μοιραίο..
Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, για πολλοστή φορά την τελευταία διετία, έχασε ένα «δικό του» σετ. Συγκεκριμένα στο δεύτερο σετ, βλέποντας τον αγώνα θα έλεγε κανείς ότι θα καταλήξει εύκολα στους πράσινους, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού η ΑΕΚ είχε ήδη γυρίσει το παιχνίδι...  με το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ! 
Επιπολαιότητα, ψυχολογία στο ναδίρ, παιδικά λάθη είναι σημεία του πράσινου παιχνιδιού που πρέπει να διορθωθούν... χθες, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: