20/6/12

3η αγωνιστική, 4ος όμιλος: Αγγλία-Ουκρανία 1-0 / Σουηδία-Γαλλία 2-0. Ισπανία-Γαλλία & Αγγλία-Ιταλία ολοκλήρωσαν τα ζευγάρια των «8»

 

  Με βάση την εικόνα του 4ου ομίλου στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές θα περίμενε κανείς τη Γαλλία να τερματίσει 1η και την Αγγλία από 2η έως 3η. Όμως την τρίτη και τελευταία αγωνιστική οι Γάλλοι παρουσιάζοντας ανεξήγητα κακό πρόσωπο (λες και «προτίμησαν» Ισπανία) ηττήθηκαν δίκαια με 2-0 από τους αδιάφορους καθότι αποκλεισμένους, αν και ψυχωμένους Σουηδούς, που ήθελαν να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι περισσότερο και να φύγουν με ψηλά το κεφάλι, όπως τελικώς έκαναν. 
 Σε συνδυασμό με τη νίκη με σκορ 1-0 της Αγγλίας επί της Ουκρανίας, οι Άγγλοι πήραν την 1η θέση του ομίλου και την Ιταλία ως αντίπαλο στα προημιτελικά, οι Γάλλοι τη 2η και την Ισπανία, οι συνδιοργανωτές Ουκρανοί την 3η μένοντας εκτός, όπως και οι Σουηδοί, που σημείωσαν μία μεγάλη νίκη κι έχασαν δύο ματς δεχόμενοι ισάριθμες ανατροπές!

 Στο "Olympic Stadium" του Κιέβου η Σουηδία απέδειξε, αν και μαθηματικά αποκλεισμένη μετά από δύο ήττες, ότι θα άξιζε ίσως ακόμη και την πρόκριση. Έχοντας νωρίτερα χάσει δύο ματς δεχόμενη ισάριθμες ανατροπές από Ουκρανούς και Άγγλους, η Σουηδία νίκησε εύκολα το φαβορί του 4ου ομίλου Γαλλία με 2-0, την άφησε στη 2η θέση, αλλά δυστυχώς για την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς, που σημείωσε ίσως το καλύτερο γκολ έως τώρα στη διοργάνωση (μαζί με το ψαλιδάκι του Μπαλοτέλι στο Ιταλία-Ιρλανδία, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο Ιταλία-Κροατία και το τακουνάκι του Γουέλμπεκ στο Σουηδία-Αγγλία), η κακή διαχείριση του προβαδίσματος απέναντι σε Ουκρανία, Αγγλία έκοψε το δρόμο προς τους «8».

 Το 1-0 λοιπόν για την ομάδα του Όλσεν πέτυχε με τρομερό γυριστό σουτ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το ύψος του πέναλτι, ενώ το 2-0 έκανε στις καθυστερήσεις ο Σεμπάστιαν Λάρσον. Η Γαλλία είχε μια μεγάλη φάση με τον Ριμπερί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο β' σαρανταπεντάλεπτο είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μπενζεμά στο 51', Νασρί στο 64' και Μενέζ, στην κορυφαία στιγμή στο 82'. Πάντως, αν οι Σκανδιναβοί ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το σκορ σε 2-3 περιπτώσεις, καθώς κι δεν σταμάτησαν να είναι επιθετικοί και να δημιουργούν φάσεις για γκολ. 
 Με το τελικό 2-0 η Σουηδία αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Euro, ενώ η Γαλλία θα αντιμετωπίσει σε έναν σπουδαίο προημιτελικό την Ισπανία, το Σάββατο, χωρίς τον Φιλίπ Μεξέ που συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Σουηδία: Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον (79' Χόλμεν), Σέλστρεμ, Λάρσον, Μπαϊράμι (46' Βίλχελμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τόιβονεν (78' Βέρνμπλουμ).
 Γαλλία: Λορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξέ, Κλισί, Αλού Ντιαρά, Μ' Βιλά (83' Ζιρού), Νασρί (77' Μενέζ), Μπεν Αρφά (59' Μαλουντά), Ριμπερί, Μπενζεμά.

 * Στο άλλο ματς που διεξήχθει στην Donbass Arena του Ντόνετσκ η Αγγλία στάθηκε τυχερή, καθώς το μοναδικό γκολ που έκρινε υπέρ της την αναμέτρηση, στο 48' και το πρώτο του Γουέιν Ρούνεϊ στη διοργάνωση (στο πρώτο ματς που αγωνίστηκε καθώς ήταν τιμωρημένος από το προκριματικό ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο), προήλθε από τραγικό λάθος του Πιάτοβ. Ακόμη η Ουκρανία ισοφάρισε στο 62', όμως το γκολ δε μέτρησε ποτέ, αν και στο ριπλέι φάνηκε καθαρά ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο πλασέ του Ντέβιτς. Πάντως, η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ του Μιλέφσκι, με διαιτητή και επόπτη να «διορθώνουν» το αρχικό τους λάθος με ένα άλλο.
 Οι Άγγλοι είχαν φάσεις για το 2-0, με τους Ουκρανούς να είναι καλύτεροι μόνον στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα και να έχουν μόλις μία σημαντική στιγμή στο β' ημίχρονο, ένα σουτ του Γιαρμολένκο στις καθυστερήσεις, που βέβαια ακόμη και να έμπαινε δε θα άλλαζε τίποτα στον όμιλο (πάλι πρώτοι οι Άγγλοι, πάλι εκτός οι Ουκρανοί).

 Έτσι η Αγγλία θα παίξει με την Ιταλία, την Κυριακή σε έναν ακόμη αμφίρροπο προημιτελικό, όπως είναι και το Ισπανία-Γαλλία, τα δύο ζευγάρια δηλαδή που βγήκαν απ' τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου ως φαβορί θα μπορούσαν να χριστούν ελαφρώς Ισπανοί και Ιταλοί. Αντίθετα, σε αυτά που προέκυψαν από τον 1ο και 2ο όμιλο, Τσεχία-Πορτογαλία και Γερμανία-Ελλάδα έχουν καθαρά φαβορί Πορτογάλους και Γερμανούς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Μίλνερ (69' Γουόλκοτ), Πάρκερ, Ρούνεϊ (87' Τσάμπερλεϊν), Γουέλμπεκ (82' Κάρολ).
 Ουκρανία: Πιάτοβ, Σέλιν, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Τιμόστσουκ, Γκάρμας (78' Ναζαρένκο), Γκούσεβ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Μιλέβσκι (77' Μπουτκό), Ντέβιτς (70' Σεβτσένκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: