23/6/12

Γερμανία - Ελλάδα 4-2, πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του Euro

 

 Η Εθνικής μας ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του Euro Γερμανία, από την οποία ηττήθηκε 4-2 και αποκλείστηκε, διαγράφοντας σημαντική πορεία μέχρι τα προημιτελικά. Με το νικητή Αγγλίας - Ιταλίας στους «4» οι Γερμανοί.

 Ένα ακόμη ημίχρονο σπατάλησε η Ελλάδα. Στην "Γκντανσκ Αρένα" η Εθνική μας απουσίασε απ' το χορτάρι στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά, με αποτέλεσμα η Γερμανία να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα έφτασε την κατοχή μπάλας στο 70-30% και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες πριν ανοίξει το σκορ στο 39' με εξαιρετικό σουτ του Λαμ.
 Η Ελλάδα ήταν τυχερή που έκλεισε το ημίχρονο με μόλις ένα γκολ πίσω στο σκορ. Ο Φερνάντο Σάντος είδε και διόρθωσε τις σοβαρότερες αδυναμίες της ομάδας με διπλή αλλαγή στο 46'. Πέρασε τον Γκέκα στη θέση του Νίνη και το Φωτάκη αντί τον Τζαβέλα, τη θέση του οποίου στο άκρο της άμυνας πήρε ο Τοροσίδης, ενώ δεξιά στην άμυνα πέρασε ο Μανιάτης. Η Εθνική προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και κατάφερε να βγάλει τρομερή αντεπίθεση στο 55'. Ο Σαλπιγγίδης (καλύτερος παίκτης μας στο Euro, μαζί με Κ. Παπαδόπουλο) έφυγε από δεξιά και με σέντρα ξυράφι βρήκε εξαιρετικά το Σαμαρά, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-1!
 Δυστυχώς οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αυτό το σκορ παρά μόνον 6 λεπτά. Στο 61' ο Κεντίρα με το... καλάμι έκανε το 2-1, για να έρθει ο δήμιος του παρελθόντος Μίροσλαβ Κλόζε στο 68' και να κάνει το 3-1. Στο σημείο εκείνο το ματς κρίθηκε υπέρ των Γερμανών, οι οποίοι διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Μάρκο Ρόις, νέο απόκτημα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος έκανε το 4-1 στο 74', πριν ο Σαλπιγγίδης μειώσει στο τελικό 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88'.

 Οι συνθέσιες των δύο ομάδων:
 Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα, Ρόις (80' Γκέτζε), Εζίλ, Σίρλε (68' Μίλερ), Κλόζε (79' Γκόμεζ).
 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46' Γκέκας), Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μάκος (70' Λυμπερόπουλος), Μανιάτης, Νίνης (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

  * Κόντρα στο φαβορί, μαζί με την κορεσμένη Ισπανία, για την κατάκτηση του Euro 2012 Γερμανία, η Ελλάδα πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δυστυχώς η διαφορά κλάσης ήταν εμφανής. Ο αποκλεισμός κάθε άλλο παρά αποτυχία είναι, αφού η ομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες φθάνοντας στα νοκ άουτ, αποκλείοντας μάλιστα τη Ρωσία. Επόμενος στόχος πλέον για την ήδη νεανική ομάδα, που αναμένεται να χάσει κι άλλα "γερόντια" (ήδη αποχώρησαν Λύμπε, Χαλκιάς), το Mundial του 2014 στη Βραζιλία.
 Ευχαριστούμε τον Φερνάντο Σάντος και τα παιδιά αυτά για την ψυχή και το αγωνιστικό τους σθένος που επέδειξαν σε αυτήν τη διοργάνωση, με τις πενιχρές δυνάμεις που διέθεταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: