18/6/12

Τσεχία-Πορτογαλία, Γερμανία-Ελλάδα τα πρώτα ζευγάρια στους «8» του Euro 2012

 

  Τσεχία-Πορτογαλία και Γερμανία-Ελλάδα είναι τα πρώτα ζευγάρια των «8» του Euro. Χωρίς κάποια έκπληξη ολοκληρώθηκε ο 2ος όμιλος, που διασταυρώνει με τον 1ο της Εθνικής μας.
 Οι Γερμανοί απέδειξαν τόσο την ανωτερότητά τους όσο και το γεγονός ότι δε χαρίζονται ποτέ σε κανέναν νικώντας 2-1 τους Δανούς και παίρνοντας με 3χ3 την 1η θέση στο γκρουπ τους, που τους φέρνει αντιμέτωπούς μας στα προημιτελικά. Στο άλλο ματς η Πορτογαλία νίκησε με ανατροπή 2-1 την Ολλανδία και προκρίθηκε ως 2η, ενώ οι Oranje αποκλείστηκαν με 3 ήττες αποτελώντας τη μεγάλη αρνητική έκπληξη του τουρνουά.

 Στο "Metalist Stadium" του Χάρκοβο η Ολλανδία αγωνιζόταν με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας 0 βαθμούς σε 2 ματς και θέλοντας νίκη με 2 γκολ διαφορά κόντρα στην Πορτογαλία για να προκριθεί στα νοκ άουτ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο άλλο ματς του ομίλου. 
 Υπό τα δύσκολα για τους Ολλανδούς δεδομένα το ματς ξεκίνησε ιδανικά με το εκπληκτικό γκολ του Φαν ντερ Φάαρτ μόλις στο 10'. Όμως τα κενά στο κέντρο ήταν πολλά, ο Ντε Γιονγκ ήταν ο μοναδικός κόφτης, ο Φαν Μπόμελ έμεινε στον πάγκο στο ρίσκο του φαν Μάαρβαϊκ για πιο επιθετικό σχήμα, με αποτέλεσμα οι Μεϊρέλες, Βελόζο και Μουτίνιο να κάνουν πάρτι. Ακόμη η τραγική ολλανδική άμυνα επέτρεψε στους Ρονάλντο, Νάνι, Πόστιγκα να πατούν πολύ συχνά περιοχή. Αποτέλεσμα, να χάσουν πολλές ευκαιρίες για την ισοφάριση πριν τελικώς τα καταφέρει ο Ρονάλντο στο 28'. Η ανατροπή για την Πορτογαλία, που για τρίτο σερί ματς παρατάχθηκε με την ίδια 11άδα, ήρθε στο 74' και πάλι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έστειλε την ομάδα του στους «8». 
 Αντίθετα η Ολλανδία, που ξεκίνησε το τουρνουά ως 3ο φαβορί για κατάκτηση, πίσω από Ισπανία, Γερμανία, κατέλαβε την τελευταία θέση του 2ου ομίλους, με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και αποκλείστηκε απ' τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά από το 1980, καταγράφοντας την πλέον αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόζο, Μεϊρέλες (72' Κουστόντιο), Ζοάο Μοουτίνιο, Νάνι (87' Ρολάντο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ποστίγκα (64' Νέλσον Ολιβέιρα).
 Ολλανδία: Στέκλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Φλααρ, Ματάισεν, Βίλεμς (67' Αφελάι), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Φαν ντερ Φααρτ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Χούντελααρ.

 Οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2012, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Γκντανσκ, με ώρα έναρξης 21:45, όπως και όλα τα παιχνίδια στο εξής.

 Πρώτοι και καλύτεροι οι Γερμανοί με 3χ3

 Αντίθετα απ' τους Ολλανδούς οι Γερμανοί νίκησαν τη Δανία με 2-1 στην "Arena Lviv" και κάνοντας το 3χ3 πήραν πανάξια την πρώτη θέση του 2ου ομίλου και φυσικά, την πρόκριση στα προημιτελικά. Η Γερμανία, που δε χαρίστηκε στους Σκανδιναβούς, σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το απόλυτο στη φάση των ομίλων σε Euro και θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στους «8».

 Αυτήν τη φορά δε σκόραρε ο Μάριο Γκόμεζ και παρέμεινε έτσι στα 3 γκολ, όμως τη δουλειά για τους Γερμανούς έκαναν ο Ποντόλσκι, ανοίγοντας το σκορ στο 19' και ο Μπέντερ που έδωσε τη νίκη στο 80'. Οι μαχητικοί Δανοί, που προσπάθησαν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πρόκρισης, ισοφάρισαν προσωρινά στο 24' με τον επιθετικό της Μπρόντμπι, Κρον-Ντέλι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Δανία: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν (82' Μίκελσεν), Κβιστ, Ζίμλινγκ (79' Κρίστιαν Πόουλσεν), Έρικσεν, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ.
 Γερμανία: Νόιερ, Μπέντερ, Μπάντστουμπερ, Χούμελς, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μίλερ (84' Κρόος), Εζίλ, Ποντόλσκι (64' Σίρλε), Γκόμεζ (74' Κλόζε).

 Ο δεύτερος προημιτελικός μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας θα διεξαχθεί την Παρασκευή, επίσης στο Γκντανσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: