22/6/12

Τσεχία - Πορτογαλία 0-1, στους «4» οι Ίβηρες με -επιτέλους- πραγματικό ηγέτη!

 

 Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που φέτος δείχνει ικανότερος από ποτέ να ηγηθεί της εθνικής του ομάδας, η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Τσεχία και προκρίθηκε για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα Euro στα ημιτελικά, όπου περιμένει το νικητή του αγώνα Ισπανία - Γαλλία. 

 Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν δεδομένη και αποτυπώθηκε εμφανώς στο χορτάρι του "National Stadium" της Βαρσοβίας. Η Τσεχία πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη του πρώτου γκρουπ, όπου αν και ξεκίνησε με ήττα 4-1 απ' τη Ρωσία κατόρθωσε νικώντας Ελλάδα και Πολωνία να προκριθεί και μάλιστα, ως 1η, παρά τον αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Απέναντι στην Πορτογαλία όμως και δίχως τον τραυματία Ροζίτσκι δεν κατάφερε να κάνει ακόμη μία υπέρβαση, ηττήθηκε μόνο 1-0 και αποκλείστηκε απ' τους «8», στην 5η σερί συμμετοχή της μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας σε τελικά Euro, όπου μετράει ισάριθμες προκρίσεις απ' τους ομίλους αλλά και δύο συμμετοχές σε ημιτελικά (1996, 2004).

 Οι νικητές Πορτογάλοι, με το γκολ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά, στο 79', του Ρονάλντο, ο οποίος είχε και δύο δοκάρια, πήραν πανάξια την πρόκριση στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία τους και 3η στα τελευταία τέσσερα Euro (1984, 2000, 2004, 2012). Εκεί, θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Ισπανία - Γαλλία, με μία ενδεχόμενη ιβηρική μονομαχία να παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Τσεχία: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσιε, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν (86' Πέχαρτ), Πλάσιλ, Γιράτσεκ, Πίλαρ, Νταρίντα (61' Ρέζεκ), Μπάρος.
 Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόζο, Μοουτίνιο, Μεϊρέλες (88' Ρολάντο), Νάνι (84' Κουστόντιο), Κ. Ρονάλντο, Ποστίγκα (40' Αλμέιδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: