24/6/12

Ισπανία - Γαλλία 2-0, Πορτογαλία-Ισπανία ο πρώτος σπουδαίος ημιτελικός!

 

 Η Ισπανία με δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο νίκησε 2-0 τη Γαλλία και προκρίθηκε στους «4» του Euro 2012, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, σε μία ιβηρική μονομαχία, στον πρώτο σπουδαίο ημιτελικό.

 Στην "Donbass Arena" του Ντόνετσκ παρακολουθήσαμε έναν κακό ημιτελικό. Ο Ντελ Μπόσκε εμπιστεύτηκε ξανά τον Φάμπρεγκας παρατάσσοντας έτσι, ξανά χωρίς επιθετικό την Ισπανία, ενώ ο Μπλαν είχε το πρόβλημα με τον Νασρί, τη θέση του οποίου πήρε ο -κακός σε ακόμη ένα ματς- Μαλουντά, αλλά και του Μεξέ, τον οποίο ωστόσο αντικατέστησε επάξια ο Κοσιελνί.
 Στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο η Furia Roja άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Τσάμπι Αλόνσο μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα ακριβείας του Τζόρντι Άλμπα, στο 19'.

 Ο αμυντικός χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης με δεύτερο προσωπικό τέρμα, από εκτέλεση πέναλτι στο 91' σφράγισε την πρόκριση της Ισπανίας στα ημιτελικά, για 4η φορά στην ιστορία της (1964, 1984, 2008, 2012). Στις προηγούμενες τρεις οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου είχαν προκριθεί στον τελικό, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στις δύο εξ αυτών. 
 Η Γαλλία είχε μια δυο καλές στιγμές στο β΄ημίχρονο, μία κεφαλιά του Ντεμπουσί πάνω απ' το δοκάρι του Κασίγιας και μία δυνατή εκτέλεση φάουλ του Καμπάιγ, που ο "Άγιος Ίκερ" έδιωξε σε κόρνερ.

 Οι Γάλλοι, που ξεκίνησαν το τουρνουά με προσδοκίες, παρουσίασαν ένα πολύ κακό πρόσωπο, ενώ εμφανώς αναζητούν ακόμη έναν ηγέτη στη μετά Ζιντάν εποχή. Ο Ριμπερί, από τον οποίο περίμεναν πολλά ήταν εξαφανισμένος τόσο στον προημιτελικό όσο και στη διοργάνωση γενικά με εξαίρεση ένα ματς στους ομίλους. Αλλά κι ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να σκοράρει καν(!) καταδικάζοντας ουσιαστικά την εθνική του ομάδα σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία. Μία ομάδα που ανανεώθηκε αρκετά από τον Λοράν Μπλαν, με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά και πολλά προβλήματα, κυρίως ανυπακοής και γκρίνιας απ' τους «αστέρες», με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα αρνητικό και να έχει επιπτώσεις φυσικά στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως φάνηκε και στο ματς κόντρα στην Ισπανία.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Αλόνσο, Σίλβα (65' Πέδρο), Ινιέστα (84' Καθόρλα), Φάμπρεγκας (67' Τόρες).
 Γαλλία: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Ραμί, Κοσιελνί, Κλισί, Μ'Βιλά (79' Ζιρού), Καμπάιγ, Μαλουντά (65' Νασρί), Ντεμπουσί (64' Μενέζ), Ριμπερί, Μπενζεμά.

 * Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 27/6 στην Donbass Arena, ενώ ο δεύτερος, μεταξύ του αποψινού νικητή του 4ου προημιτελικού Αγγλία-Ιταλία και της Γερμανίας θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 28/6 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας. Σίγουρα μιλάμε για δύο σπουδαίους ημιτελικούς, μεταξύ των καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, αλλά και μεταξύ παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
 Μένει να δούμε αν τα φαβορί από την έναρξη του Euro, Γερμανία και Ισπανία καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό ή αν η Πορτογαλία του Πάουλο Μπέντο και των Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι η «νέα» Αγγλία των πολλών απουσιών, του Ρόι Χότζον και του Γουέιν Ρούνεϊ ή η Ιταλία του Τζέζαρε Πραντέλι και των Αντρέα Πίρλο, Αντόνιο Ντι Νατάλε, Μάριο Μπαλοτέλι κάνουν την έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: