22/10/11

Παναθηναϊκός - Αστέρας Εξαρχείων 56-60, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα..


 Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην ζώνη του Αστέρα και με πολλά λάθη και άσχημα ποσοστά γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

 Η Λεωφόρος είχε πολλά χρόνια να ζήσει τέτοιες στιγμές και είναι κρίμα που κάποιες λεπτομέρειες στέρησαν από αυτόν τον υπέροχο κόσμο την χαρά της νίκης στο ντέρμπι με τον Αστέρα.
Περισσότεροι από 1500 οπαδοί του Παναθηναϊκού γέμισαν την Λεωφόρο, έδωσαν παλμό και ρυθμό σε μία μοναδική ατμόσφαιρα που δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με νίκη.
Ο λόγος είναι το... πρωτόγνωρο άγχος που είχαν οι πράσινες μαζί με την άμυνα ζώνης του Αστέρα που οδήγησαν τις πράσινες στο να σουτάρουν 19/63 σουτ και 14/25 βολές μέσα στην έδρα τους και να κάνουν εύκολα το λάθος στο τέλος.

 O Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 1-6 στο 3'. Όμως ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του να δίνει τον ρυθμό και την άμυνα του σαν όπλο ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα.
 Το σκορ έγινε 8-6 στο 6' με πολλά κλεψίματα κυρίως από την Κοσμά. Οι πράσινοι ήταν άστοχες στις βολές και επιπόλαιες στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα ο καλός Αστέρας που είχε πολύ καλά ποσοστά και από την περιφέρεια να μειώσει και να προηγηθεί με 18-24 στο 12'.
 Κάπου εκεί άρχισε το σόου της Ντέλβα που τα έκανε όλα και στις δύο πλευρές του γηπέδου... Τάπες, κλεψίματα αλλά και οκτώ σερί πόντους για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο 35-29 στο 18'. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάει με αυτή ή και μεγαλύτερη διαφορά στα αποδυτήρια, αλλά ένα νεκρό δίλεπτο στο τέλος και λάθη τα οποία ο Αστέρας δεν συγχώρεσε έκαναν το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι.
 Η Ντέλβα συνέχισε να μην έχει πρόβλημα κάτω από το καλάθι και όσο η μπάλα πήγαινε σε αυτήν οι πράσινες έβρισκαν και λύσεις. Από την άλλη ο Αστέρας με δύσκολα σουτ ή από την γραμμή των βολών εκμεταλλευόταν τα άσχημα ποσοστά και τα χαμένα λέι απ των παικτριών της Σιαμαντούρα.
Τα χειρότερα ήρθαν από την άμυνα ζώνης του Αστέρα... Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον την λύση της Ντέλβα, δεν είχε κίνηση και τα σουτ του ήταν άστοχα με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάρει το προβάδισμα και όντας πιο προσεχτικός στην επίθεση να κάνει το 46-51 στο 29'.
 Οι πράσινες έγιναν ακόμα πιο νευρικές στη συνέχεια και ο Αστέρας με την Δασκαλοπούλου να τρέχει στον αιφνιδιασμό μεγάλωσε και άλλο την διαφορά (48-55 στο 33'). Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν καλή άμυνα... Στην επίθεση όμως το πρόβλημα παρέμεινε, όσο και αν η Σπαθάρη πήρε πρωτοβουλίες και με δικό της τρίποντο έκανε την Λεωφόρο να φλέγεται... (56-57 στο 37').
 Δύο συνεχόμενα λάθη έδωσαν πάλι ανάσα στον Αστέρα που μπορεί να μην σκόραρε αλλά με καλή άμυνα και double team πάνω στην Ντέλβα θωράκισε την άμυνα του. Το 56-59 διατηρήθηκε για περισσότερο από δύο λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να μειώνει και τον Αστέρα στο τέλος να είναι ψύχραιμος για να πάρει τη νίκη.

 Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-36, 46-51, 56-60

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Σπαθάρη 7(2), Βλάνη 2, Ντέλβα 21 (15 ριμπάουντ), Μαγκλάρα, Πασχοπούλου, Χαβαλέ, Τσακιρίδου 2, Κοσμά 14(2), Σλούκα 4, Τσακιρίδου 2, Κόνιαλη 6.

 Αστέρας Εξ.: Δασκαλοπούλου 18(1), Χαρίτου, Χαλιβελάκη 5, Βλάχου 2, Ρίστιτς 10, Μέλνικα 11, Χαϊκάλη 6(1), Τζόουνς 8.

 Από prasinanea.

 * Δυστυχώς τα πάρα πολλά και αδικαιολόγητα λάθη δεν έφεραν το 4χ4 και η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα πίκρανε τον εκπληκτικό κόσμο του Παναθηναϊκού που γέμισε μεσημεριάτικα τον «Τάφο». Επόμενο ματς, το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: