16/10/11

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 2-3, μεγάλο διπλό εν αναμονή... του Πρίγκηπα!


 Με πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Λέτο που πέτυχε δύο γκολ και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο για μία ώρα, ο Παναθηναϊκός, που ξαναέπαιξε για το πρωτάθλημα μετά από ένα μήνα, πέρασε από την Ξάνθη (3-2), αν και έπαιζε με 10 παίκτες (άδικη αποβολή Βιτόλο), και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

 Ο Αργεντινός παικταράς αποδεχόμενος πλήρως το ρόλο του ηγέτη αυτής της ομάδας και φτάνοντας τα 5 γκολ σε 4 εμφανίσεις, καθοδήγησε το Τριφύλλι σε ακόμη μία δύσκολη νίκη, απέναντι σε ακόμη ένα παράρτημα.
 Στο 20' κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Βιβιανί, όμως ο διαιτητής Παππάς λανθασμένα έβγαλε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αφού ο Λέτο βρισκόταν σε εμφανή θέση για γκολ.
 Τρία λεπτά μετά ο Λέτο με ωραία σκαστή κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση.
 Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 39' ο Παππάς δείχνει αδικαιολόγητα δεύτερη κίτρινη στο Βιτόλο και αφήνει τους πράσινους με 10 παίκτες.

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά ο Κουίνσι με καταπληκτική ατομική ενέργεια έκανε στο 56' το 3-0 στα «Πηγάδια». Όμως οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς με δύο μακρινά σουτ, τα οποία με τη βοήθεια του τρομερού αέρα νίκησαν τον κατά τα άλλα πολύ καλό Στέφανο Καπίνο. Ο νεαρός πραγματοποίησε 3-4 πολύ καλές επεμβάσεις δείχνοντας εξαιρετικές αντανακλαστικά και σώζοντας τον Παναθηναϊκό, που στο τέλος πανηγύρισε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη και την επιστροφή στην κορυφή.

 Πλήγμα ωστόσο αποτέλεσε ο τραυματισμός του Λουκά Βύντρα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε μόλις στο 18' από το Μαρίνο. Ο Έλληνας αμυντικός τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός περίπου δέκα μέρες.

 Σε αποκάλυψη πως ο Πρίγκηπας Σουλτάν Αλ Σαούντ (αναμένεται στην Ελλάδα την Παρασκευή) παρακολούθησε μέσω δορυφόρου τον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός προέβη ο παρευρισκόμενος στα «Πηγάδια» Βλάσης Τσάκας, ο οποίος ωστόσο τα «άκουσε» από τους 1000 και πλέον οπαδούς που έδωσαν δυναμικό παρών στο ακριτικό γήπεδο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

 Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’ Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: