12/6/10

2ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Νότιος Κορέα - Ελλάδα 2-0, Αργεντινή - Νιγηρία 1-0


 Στο μεσημεριάτικο ματς του 2ου ομίλου, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" η Νότιος Κορέα κέρδισε εύκολα και απολύτως δίκαια την κακή Εθνική μας ομάδα(;) με 2-0 και δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης στους "16" μαζί με την Αργεντινή. Η Ελλάδα κατέβηκε με εκπλήξεις, καθώς ο Ρεχάγκελ άφησε εκτός 11άδας τον Κυριάκο στην λογική του να παίξει με κοντούς και ευέλικτους αμυντικούς για να αντιμετωπίσει τους γρήγορους Κορεάτες. Σαν λογική δεν ήταν λάθος, λάθος όμως ήταν οι επιλογές του Γερμανού που προτίμησε τον Βύντρα από τον Παπασταθόπουλο. Για τον Σωκράτη έχω ξαναπεί ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός που διαθέτουμε αναμφισβήτητα. Ο Βύντρα ξέρουμε ότι σε κάθε ματς θα κάνει ένα τσαφ. Όπως έκανε και σήμερα και φάγαμε το δεύτερο γκολ από τον Παρκ. Έναν τέτοιο παίκτη λοιπόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον βάζεις στο κέντρο της άμυνας. Γι' αυτό ο Λουκάς καλύτερα να παίζει δεξί μπακ στη θέση του Γιούρκα που είναι πολύ πεσμένος. Ή ας μην παίζει καθόλου, με τον Τοροσίδη να παίζει κανονικά δεξί μπακ και τον Σπυρόπουλο κανονικά αριστερό.

 Και επειδή ποτέ δεν θέλω να γίνομαι μετά Χριστόν προφήτης, όλα αυτά τα έχω πει από πολύ πριν!

 Επίσης το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το κέντρο. Ο Κατσουράνης περπατάει, ο Καραγκούνης δεν μαρκάρει πολύ και ο Τζιόλης που σήμερα τα πήγε πολύ καλά αμυντικά, είναι επίσης πολύ αργός. Ξεκάθαρα λοιπόν η Ελλάδα θέλει ενίσχυση στα χαφ, είτε με Πρίττα, είτε με Τοροσίδη. Και τέλος οι τρεις μπροστά. Μεγάλο λάθος αφού κανείς από αυτούς που παίζουν στα άκρα δεν είναι εξτρέμ. Ειδικά ο Χαριστέας δεν είναι καν παίχτης.. 4-4-2 πρέπει να παίζουμε με Σαμαρά και Σάλπι ή Γκέκα μπροστά και Νίνη στα χαφ. Σαμαράς και Νίνης περιττό να πω ότι είναι μακράν οι δύο ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

 Όσο λοιπόν ο Ρεχάγκελ είναι κολλημένος και κάνει τα ίδια λάθη, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Ακόμη και οι αλλαγές ήταν μαλακίες. Έβγαλε τον Κάρα λέγοντας ότι δεν έκανε τα πράγματα που έπρεπε (λες κι όλοι οι άλλοι έπαιξαν μπάλα!) και πέρασε τον Πατσατζόγλου... που δεν έπαιζε ούτε στην Ομόνοια του Λεμονή! Στη συνέχεια μας... αποτέλειωσε περνώντας τον Καπετάνο(;) στη θέση του "δικού του παιδιού", του βλάκα του Χαριστέα. Και οι δύο τελευταίοι δεν έχουν θέση στην Εθνική. Μόνο ο Σάλπι έδειξε καλά στοιχεία και ειλικρινά περιμένω πως και πως το επόμενο ματς για να δω αν θα ξεκινήσει ο Σαλπιγγίδης ή αν ο Γερμανός θα επιλέξει και πάλι τους Γκέκα/Χαριστέα...

 Πάντως η Εθνική μας ξεκίνησε καλά και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τοροσίδη να ανοίξει το σκορ. Δυο λεπτά μετά η Κορέα έκανε το 1-0 με στημένη φάση, όπου Τζόρβας και 4(!) αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα...
 Γρήγορο γκολ είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λουκάς δεν έκανε κοντρόλ, ο δαιμόνιος Παρκ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ο Αβραάμ έκανε άστοχο τάκλιν (ενώ φαινόταν ότι προλάβαινε) και ο MVP του αγώνα πλάσαρε σωστά για το 2-0.
 Μετά το 2-0 η Ελλάδα βγήκε μπροστά, έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες και έδειξε ότι μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα από την Ν. Κορέα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει καλύτερη ομάδα από εμάς. Όμως πληρώσαμε τα λάθη του προπονητή, το κακό στήσιμο, τις αλλαγές αλλά και την έλλειψη μεγάλων παιχτών..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νότιος Κορέα (Τζούνγκ Μου Χο): Σούνγκ Ριόνγκ Τζούνγκ, Τσα Ντου Ρι, Λι Γιάνγκ Πίο, Γιόνγκ Χούνγκ Τσο, Τζούνγκ Σου Λι Τζούνγκ Σου Λι (90' Τζάε Σούνγκ Κιμ), Σούνγκ Γιόνγκ Κι (75' Κιμ Ναμ Ιλ), Τζούνγκ Βου Κιμ, Τσούνγκ Βου Κιμ, Παρκ Τζι Σούνγκ (87' Γέουν Σέουνγκ Λι), Κι Χούν Βέομ, Παρκ Τσου Γιούνγκ.

 Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46' Πατσατζόγλου), Σαμαράς (59' Σαλπιγγίδης), Χαριστέας (61' Καπετάνος), Γκέκας.



 Στο απογευματινό ματς το μεγάλο φαβορί του ομίλου και ένα από τα μεγάλα για την κατάκτηση του Μουντιάλ, Αργεντινή νίκησε στο "Ελις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ τη Νιγηρία με 1-0 με τρομερή κεφαλιά ψαράκι του Χάιντσε στο 7'. Οι Αργεντινοί έχασαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Ενιάμα που πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις. Βέβαια όσο κυλούσε η ώρα και φτάναμε προς το τέλος του αγώνα, οι Νίγηρες γίνονταν πιο επικίνδυνοι και έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση και να κάνουν την έκπληξη αλλά τελικά το 1-0 έμεινε, όπως και στο αντίστοιχο ματς των δύο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2002.
 Ο Μαραντόνα πάντως έπαιξε πολύ επιθετικά και μόνο στο τέλος διόρθωσε κάπως τα πράγματα. Καταρχήν έβαλε τον Γκουτιέρεζ δεξί μπακ, ο οποίος είναι καθαρό χαφ-εξτρέμ. Μετά ξεκίνησε με μόνο ένα καθαρό αμυντικό χαφ, τον Μαστσεράνο αφού ο Βερόν κινούταν προς τα δεξιά. Ο τρίτος του κέντρου ήταν ακόμη ένας εξτρέμ, ο Ντι Μαρία! Και μπροστά από αυτούς έπαιζε ο Μέσι με τους Ιγκουαΐν και Τέβεζ να είναι το επιθετικό δίδυμο!
 Σα να μην έφτανε η αρχική σύνθεση, ο Μαραντόνα πέρασε στο ματς τον Μάξι Ροντρίγκες στη θέση του Βερόν κάνοντας λίγο περισσότερο επιθετική την ομάδα του βρισκόμενος μπροστά στο σκορ. Σούπερ επίθεση λοιπόν που ευτυχώς δεν στοίχησε στην Αργεντινή. Ο Μιλίτο άλλαξε τον Ιγκουαΐν που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Μπουρντίσο πέρασε στη θέση του Ντι Μαρία (ο χειρότερος της Αργεντινής) για να πάει μπακ και να παίξει αριστερό χαφ ο Γκουτιέρες.
 Οι Νίγηρες το πάλεψαν το ματς, με τον Λάγκερμπακ να κάνει σωστές αλλαγές και τους Αφρικανούς να έχουν 2-3 καλές στιγμές για το 1-1, όμως δεν μπόρεσαν τελικά να ισοφαρίσουν.
 Ωστόσο η Νιγηρία έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αυτή τη στιγμή μπορεί η Ν. Κορέα να είναι το φαβορί με 3 πόντους έναντι 0 των Αφρικανών, όμως στο μεταξύ τους παιχνίδι μπορεί κάλιστα να αλλάξει η κατάσταση, αφού σαφώς η Νιγηρία είναι καλύτερη ομάδα.

 Όσο για την Εθνική μας; Ναι, σαφώς και έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πια. Θα πρέπει είτε να νικήσουμε τη Νιγηρία και να φέρουμε "χ" με την Αργεντινή, είτε να νικήσουμε τη Νιγηρία και η Νιγηρία να νικήσει την Ν. Κορέα για να κοιτάξουμε μετά τι θα κάνουμε στην τριπλή ισοβαθμία...
 Η ουσία όμως είναι στο ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα. Και ο Ρεχάγκελ είναι αγύριστο κεφάλι και εγωιστής του κερατά και δεν δείχνει διατεθιμένος να αλλάξει αυτά τα σκατά που έχει στο μυαλό του...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Χάιντσε, Ντεμικέλις, Ντι Μαρία (85' Μπουρντίσο), Βερόν (73' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (79' Μιλίτο), Μέσι, Τέβες, Σάμουελ, Μαστσεράνο, Γκουτιέρες.

 ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ):
Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (74' Ούτσε), Σίτου, Γιακούμπου, Καΐτα, Αρούνα, Οντια, Ομπίνα (52' Μάρτινς), Ομπάσι (60' Οντεμβιγκί), Ετούχου.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα νεύρα μου. Γκρρρρ
Άμα ξεκινήσαμε έτσι, κλαύτα Χαράλαμπε

tzonakos είπε...

Καθόλου φρέσκια δεν βγήκε σοτ γήπεδο η εθνική ομάδα και όπως αποδείχτηκε ειχα δίκιο που στο ξεκίνημα ειδα οτι δεν ειναι μεσα ο Κυριάκος ούτε ο Σαλπιγγίδης και μου φάνηκε περίεργο.
Δεν εχει σπίρτο η ομάδα, ξεπέταγμα, νεύρο, δεν εχει.
Ας σκόραραν τουλάχιστον μία φορά, να πω κι εγω οκ θα βλέπω μπάλλα.

Mike είπε...

bear το "κλαυτα Χαραλαμπε" ειναι πολυ επιεικες σχολιο για το χαλι που ειδαμε και τις μαλακιες του Ρεχαγκελ!

Mike είπε...

tzonako και δεν ειναι μονο αυτα που λες. Εγραψα αναλυτικα για πολλοστη φορα τις χοντραδες του Χερ Οτο!
Χρυσος, αγιος, θα τον ευγνωμονουμε αιωνια για το '04, αλλα ο κυκλος του εχει κλεισει προ πολλου...