7/6/10

Οι Boston Celtics έκαναν το μπρέικ στον 2ο τελικό του NBA (103-94) και ισοφάρισαν τους Lakers σε 1-1!


 Μετά τον θρίαμβο του ισόβιου Πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκού, κάθισα να παρακολουθήσω τον 2ο τελικό του NBA μεταξύ Lakers και Celtics. Και το ξενύχτι άξιζε και με το παραπάνω αφού η έτερη αγαπημένη ομάδα με το Τριφύλλι έκανε το μπρέικ μέσα στο "Staples Center" του Los Angeles και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1!

 Είχε προηγηθεί το εύκολο 1-0 των Lakers την Παρασκευή με τους γηπεδούχους να παίζουν τρομερή άμυνα, τους Kobe Bryant (30π.) και Pau Gasol (23π., 14ρ.) να κάνουν εκπληκτικά πράγματα οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη με 102-89 και το 1-0, ενώ από τους ηττημένους που είχαν μία μετριότατη βραδιά διασώθηκε μόνο ο Paul Pierce με 24π.

 Σήμερα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Pierce δεν υπήρχε στο ματς, η συνεισφορά του Garnett ήταν ελάχιστη, αλλά ο Ray Allen και ο... πιτσιρικάς Rajon Rondo οδήγησαν του Celtics σε μία μεγάλη νίκη. Ο γερο-Allen σημείωσε 32 πόντους με 8/11τρ. (ρεκόρ NBA), εκ των οποίων τα 7 στο πρώτο ημίχρονο (όπου έβαλε τους 27 απ' τους 32 π.) ήταν συνεχόμενα!!
 Και ο Rondo, ο οποίος μετατρέπει τους "Big Three" σε "Fantastic Four", έκανε ένα μαγικό τέταρτο 12λεπτο, όπου πέτυχε συνεχόμενους πόντους και παράλληλα έβγαζε απίστευτες άμυνες με αποκορύφωμα την τάπα σε σουτ τριών πόντων στον Artest και το κλέψιμο μέσα απ' τα χέρια του Bryant! Συνολικά ο Rondo σημείωσε 19 πόντους, είχε 10 άσιστ και μάζεψε 12 ριμπάουντ κάνοντας ένα εκπληκτικό triple-double!

 Απ' τους γηπεδούχους που απώλεσαν το πλεονέκτημα της έδρας ο Gasol σημείωσε 25π., ενώ είχε 8ρ. και 6 τάπες. Ο Bynum πέτυχε 21π. και είχε 6ρ., ενώ ο Bryant "έμεινε" στους 21 με πάρα πολλά λάθη και χαμηλά για αυτόν ποσοστά.

 Οι Celtics λοιπόν έκαναν το μπρέικ (103-94) και μεταφέρουν τη σειρά των τελικών στο "ΤD Garden" της Βοστώνης, όπου θα διεξαχθούν τα επόμενα 3 ματς (Τετάρτη, Παρασκευή, Δευτέρα). Αν καταφέρουν να τα πάρουν όλα θα στεφθούν και πρωταθλητές με το εντυπωσιακό 4-1. Κάτι βέβαια που είναι πολύ δύσκολο, αλλά τουλάχιστον τα 2 να πάρουν, για να πάνε ξανά στο Λος Άντζελες και να διεκδικήσουν 1 νίκη σε 2 παιχνίδια για να ξαναπάρουν το δαχτυλίδι των πρωταθλητών μετά από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: