12/6/10

Νότιος Αφρική - Μεξικό 1-1 και Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0 στα ματς του 1ου ομίλου την πρώτη ημέρα του Mundial


 Στο πρώτο χρονικά ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, που ξεκίνησε με την διοργανώτρια ομάδα ως είθισται, στο «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» του Γιοχάνεσμπουργκ η οικοδέσποινα Νότιος Αφρική ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Μεξικό. Αποτέλεσμα που μάλλον αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες με βάση την εικόνα του αγώνα.
 Σε ένα ευχάριστο παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο ανήκε καθολικά στο Μεξικό. Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε είχε τον έλεγχο, δημιούργησε φάσεις και έχασε καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Το 0-0 του ημιχρόνου αδικούσε το Μεξικό, όμως η εικόνα στο β' ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ν. Αφρική ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 55', όταν μετά από εκπληκτική κόντρα επίθεση ο απίθανος (λόγω ονόματος) Τσαμπαλάλα με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-0. Οι Μεξικανοί άργησαν πολύ να συνέλθουν, ο Ουζμπέκος διαιτητής δεν έδωσε ένα πέναλτι στους γηπεδούχους, για να φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, όπου η ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα οπισθοχώρησε, το Μεξικό βρήκε χώρους, πίεσε και έφτασε στο 1-1 με τον Μάρκες στο 79'. Στο 90' ο Μφέλα σε ακόμη μία αντεπίθεση των Αφρικανών είχε δοκάρι, αλλά το τελικό 1-1 νομίζω ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα και θα έλεγα καλό και για τους δύο.
 Από το Μεξικό ξεχώρισε ο Τζιοβάνι ντος Σάντος, ενώ "μοιραίος" ήταν ο μεγάλος σκόρερ του, ο Φράνκο που έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Από τη Ν. Αφρική ξεχώρισε ο Τσαμπαλάλα που πέραν του γκολ έδειξε καλά στοιχεία, τεχνική και πολύ τρέξιμο.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νότιος Αφρική (Kάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κουνέ, Γκάχα, Μοκοένα, Κουμάλο, Τουάλα (46' Μασιλέλα), Τσαμπαλάλα, Ντικγκατσόι, Λετσολονιάνε, Μοντίσε, Μφέλα, Πιέναρ (83' Πάρκερ).

 Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Αγκιλάρ (55' Γκουαρδάδο), Οσόριο, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Τοράδο, Χουάρες, Βέλα (69' Μπλάνκο), Φράνκο (73' Ερνάντες), Ντος Σάντος.

 Στο έτερο ματς του ομίλου, στο "Κέιπ Τάουν Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν Ουρουγουάη και Γαλλία ήρθαν επίσης ισόπαλες 0-0. Σε ένα πραγματικό κακό ματς, από τη μία οι γνωστοί Γάλλοι επί Ντομενέκ που δυσκολεύονται πολύ να σκοράρουν για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν επιθετικό περιοχής και από την άλλη οι Λατινοαμερικάνοι του Όσκαρ Ταμπάρεζ περίμεναν του Γάλλους έχοντας ξακάθαρο στόχο να μη δεχθούν γκολ. Μάλιστα λίγο έλειψε σε μια δυο φάσεις με τον Ντιέγκο Φορλάν, τον πιο επικίνδυνο παίχτη του αγώνα, να κλέψουν τη νίκη. Το 0-0 όμως έμεινε, παρά το γεγονός ότι η Ουρουγουάη έμεινε με 10 παίχτες στο 82' λόγω αποβολής του Λοντέιρο που είχε μπει ως αλλαγή στο 62'..
 Λίγα πράγματα από την Ουρουγουάη, αναμενόμενο όμως σε κάποιο βαθμό, σε αντίθεση με τη Γαλλία που δυστυχώς χαραμίζει το μεγάλο ταλέντο της με αυτόν τον βλάκα το Ντομενέκ..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ):
Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Σουάρεζ (74' Αμπρέου), Φορλάν, Α. Περέιρα, Πέρεζ (87' Εγκουρέν), Μ. Περέιρα, Ρίος, Γκονζάλες (63' Λοντέιρο).

 Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκούφ (75' Μαλουντά), Γκοβού (85' Ζινιάκ), Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Ανελκά (72' Ανρί).

 * Παιχνίδι σαν αυτό μεταξύ Ουρουγουάης και Γαλλίας καλύτερα να μην ξαναδούμε..

 * Πολύ καλό επιθετικά το Μεξικό, μία από τις ομάδες που επέλεξα ως έκπληξη (Σερβία, Δανία οι άλλες). Έχει βέβαια αρκετά προβλήματα στην άμυνα..

 * Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια ομάδα να μην χάνει στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί και η άλλη παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια ομάδα να μην αποκλείεται ποτέ από τη φάση των ομίλων..

 * Ειλικρινά είναι κρίμα για τη Γαλλία να έχει αυτόν τον βλάκα στον πάγκο της.

 * Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα, στο πρώτο και σημαντικότερο ματς του ομίλου της, Σάββατο στις 14:30 με Ν. Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: