11/6/10

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 96-89, με τρομερή ψυχή οι Celtics έκαναν το 2-2 στους τελικούς, την Δευτέρα και πάλι στη Βοστώνη κάνουν το 3-2 και πάνε να το σηκώσουν μέσα στην έδρα των μισητών αντιπάλων!!


 Στους πρώτους δύο τελικούς που διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες, οι Celtics κατάφεραν να κάνουν ένα μπρέικ και να αποκτήσουν προβάδισμα για τη συνέχεια. Βέβαια τα 3 συνεχόμενα ματς που ακολουθούσαν στη Βοστώνη μάλλον... αρνητικό σημείο ήταν για τους πρώην πρωταθλητές, αφού στο παρελθόν των τελικών του NBA, ποτέ δεν έχει συμβεί μία γηπεδούχος ομάδα να πάρει και τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς! Αυτό επιβεβαίωσαν αμέσως οι Lakers κάνοντας μπρέικ στο μπρέικ στο ματς της Τετάρτης, όπου με χαρακτηριστική άνεση κέρδισαν με 91-84 και έκαναν το 2-1. Σήμερα όμως οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να μην παραδωθούν εύκολα, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να ξέρουν ότι πιθανό νέο μπρέικ, σχεδόν θα τους έχριζε πρωταθλητές, αφενός γιατί θα έκαναν δεύτερο μπρέικ, αφετέρου γιατί σειρά τελικών δεν γυρνάει από 1-3!

 Οι Celtics λοιπόν είχαν πολύ άγχος που μεταφράστηκε σε πολλά λάθη και αρκετά άστοχα σουτ. Όμως έπαιξαν και με μεγάλη ψυχή και με τον Glen "Big Baby" Davis να κάνει τρομερό ματς και τους Nate Robinson, Paul Pierce να ακολουθούν, οι "Κέλτες" έφτασαν στην σπουδαία νίκη με 96-89, ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των τελικών και πλέον θα πάνε αρχικά για το 3-2 και πάλι στη Βοστώνη τη Δευτέρα και στη συνέχεια για μία νίκη σε δύο ματς στο Λος Άντζελες και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή μέσα στην έδρα των μισητών Lakers!

 Ο Davis πέτυχε 18 πόντους, εκ των οποίων τους μισούς στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, οδηγώντας έτσι τους γηπεδούχους στο 96-89. Ο Robinson πέτυχε 12π. σε 17 λεπτά, ο Pierce σημείωσε 19π., με μεγάλη συμβολή όμως στο πρώτο ημίχρονο, ο Garnett "έμεινε" στους 13 και ο Ray Allen στους 12, ενώ ο Kobe Bryant που σημείωσε 33π. με άσχημα όμως ποσοστά, ξεχώρισε από τους ηττημένους.

 Πολλές βοήθειες λοιπόν από τον πάγκο πήραν οι Celtics, καθώς ο Garnett και κυρίως ο Rondo έμειναν εκτός για πολύ ώρα, όμως οι Robinson, Davis ήταν εκπληκτικοί και οδήγησαν τους γηπεδούχους στη νίκη που φυσικά αναπτερώνει τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα.

 * Ξημερώματα Δευτέρας ο τελευταίος τελικός στη Βοστώνη, για να μεταφερθεί η σειρά και πάλι στο Λος Άντζελες, Τετάρτη και Παρασκευή, αν βέβαια χρειαστούν 7 ματς συνολικά..

5 σχόλια:

Laplace είπε...

καλο ΠΣΚ να εχεις

Laplace είπε...

Καλημερα φιλε
σφαγη γινεται!ειναι κριμα που δεν τους δειχνει σε επαναλαψη το σκαι,σε μια σωστη ωρα πχ 9 το βραδυ της επομενης ημερας..

tzonakos είπε...

O Glenn Davis ειναι εντυπωσιακός εκτός απο θηριώδης διαθέτει και πάθος, πράγμα που διακρίνεις εύκολα.
Ο Γκαρνέτ ειναι απο τους τελευταίους τεράστιους παίκτες του ΝΒΑ, σου θυμίζει ελαφρώς εως και David Robinson , μεγάλη κουβέντα αφου τον ναύαρχο δύσκολα κάποιος θα τον φτάσει.
Βέβαια ο κόσμος του ΝΒΑ παράγει συνέχεια αστέρια, οπότε μπορεί να δούμε παίκτες διαστημικούς αλλα σίγουρα και το ΝΒΑ πάει σε παίκτες-εργαλεία όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια.
Παράδειγμα αυτος ο Fisher των Lakers στο προηγούμενο παιχνίδι ηταν καταπληκτικός στο τέλος. Με αυτόν πήραν εκείνο το παιχνίδι.
Πάντα χρήσιμο να εχεις εναν Kobe Bryant ή Gasol ή Pierce αλλα σίγουρα ειναι αρκετοί άλλοι που κρίνουν παιχνίδια.
Ο Gasol ας πούμε τα βρήκε σκούρα με τον Glenn Davis, ο Kobe ειχε κακά ποσοστά, οπότε μπορείς να πεις οτι αυτά και μόνο έκριναν το ματς.
... οκ πολλά κρίνουν ενα ματς, πχ στα ελληνικά playoffs οτνα ο ΠΑΟ άρχισε να παίρνει περισσότερα επιθετικά ρημπάουντς, γύρισε το ματς !
Φαντάζομαι τι τρέλα θα ειναι να ειναι κανείς κόουτς στο ΝΒΑ !

Ενα τελευταίο, πολλά έγραψα, ειμαι με τους CELTICS φέτος ειδικά, και αυτο το πράσινο τριφύλλι επάνω τους κάτι καλό μου θυμίζει !

Mike είπε...

Καλημερα Laplace, σφαγη οντως, ηδη απο ενα μπρεικ εκαστος, 2-2 και εχει ψωμι ακομη.... μακαρι να τραβηξει μεχρι τα 7 ματς!

Εγω απ'ο τι εχεις καταλαβει δεν εχω χασει ουτε ενα, αλλα αυτο που λες για το Σκαϊ εχεις δικαιο.. Ειναι μαλακια για οσους δεν εχουν NOVA η δεν μπορουν να ξενυχτησουν, να μην βλεπουν αυτα τα παιχνιδια!

Καλο ΠΣΚ φιλε σε ρυθμους Μουντιαλ πλεον!

Mike είπε...

tzonako ο Davis ειναι πραγματικο τερας! Πριν μερικα χρονια ηταν και ασχετος αλλα φαινεται οτι εχει δουλεψει κι εχει βελτιωθει. Για Garnett δεν εχεις αδικο, πολυ μεγαλος παιχτης!
Σε καθε τελικο παντοτε βγαινει κι ενας παιχτης που κανει τη ζημια στον αντιπαλο. Ο Big Baby χθες, ο Fisher οπως λες, ο Rondo παλι προχθες κλπ..
Καλοι οι Big 3 αλλα το ματσακι σημερα το πηρανε οι παγκιτες!

Εννοειται Celtics και φανατικα μαλιστα, αφου το Τριφυλλι και μονο φτανει και περισσευει! Βεβαια ειναι και η ιστορια της ομαδας, ειναι ο Larry Bird (την τελευταια του χρονια ξεκινησα να βλεπω NBA!), ειναι και πολλα αλλα!