18/12/09

Με Ρόμα ο Παναθηναϊκός στους "32" του Europa League, με Σταντάρ Λιέγης ή Ζάλτσμουργκ σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση



 Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια η τύχη γύρισε την πλάτη της στον Παναθηναϊκό, αφού μία ακόμη κλήρωση δεν "χαμογέλασε" στους πράσινους. Συγκεκριμένα, η κληρωτίδα σήμερα Παρασκευή στη Νιόν έφερε την Ιταλική Ρόμα στο δρόμο των πρασίνων στη φάση των "32" του Europa League.
 Μπορεί να αποφύγαμε πραγματικά μεγαθήρια όπως οι Γιουβέντους, Βαλένθια, Μαρσέιγ, Σαχτιάρ, αλλά μας έτυχε ομάδα μιας σκάλας κάτω απ' αυτές (Ρόμα), όπως ήταν και οι Βόλφσμουργκ, Αϊντχόβεν, που νομίζω ότι δεν θα είχαμε πολλή τύχη. Αντίθετα όμως υπήρχαν και ομάδες όπως οι Άντερλεχτ, Σπόρτινγκ Λισ., Χάποελ Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε, Ουνιρέα, Μπενφίκα που νομίζω ότι θα είχαμε τύχη και μάλιστα αρκετή.
 Ρόμα λοιπόν, με το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ στις 18 Φεβρουαρίου και τη ρεβάνς στην αιώνια πόλη μία βδομάδα αργότερα, στις 25/2.
Τα ματς των "16" του Europa League θα γίνουν στις 11 και 18 Μαρτίου.

Σίγουρα η Ρόμα είναι μεγάλος αντίπαλος, όπως σίγουρα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση κάτι όμως που ισχύει και για εμάς. Είναι φαβορί οι Ιταλοί αλλά ο Panathinaikos δεν μπορεί να ξεγραφεί εύκολα.

 Ένα πράγμα θα πω μόνο. Το κίνητρο για τα δύο ματς με τους Ρωμαίους είναι διπλό. Το ένα είναι η προοπτική μιας μεγάλης πρόκρισης επί ενός ισχυρού αντιπάλου και το δεύτερο είναι η προοπτική που ανοίγεται για μια πορεία με βάση το ζευγάρι με το οποίο διασταυρωνόμαστε. Νομίζω ότι τόσο εμείς όσο και -πολύ περισσότερο- η Ρόμα βλέπουν σαν λουκούμι το Σταντάρ Λιέγης - Ζάλτσμουργκ αφού ο νικητής των δύο αυτών φάσεων φτάνει στους "8"!

 Και επειδή οι προοπτικές αυτές δεν είναι όνειρα απατηλά αλλά εφικτοί στόχοι, ΠΑΡΤΕ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ! Το πιστεύω ακράδαντα ότι με αμυντικό επιπέδου Μέλμπεργκ (αααχχχ) ο Panathinaikos είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση, να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση και να φτάσει -τουλάχιστον- μέχρι τους "8" του φετινού Europa League, για την κατάκτηση του οποίου αιρίζουν μεγαθήρια, όπως η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, η Βαλένθια, το Αμβούργο (ο τελικός γίνεται στην έδρα του), η Σαχτιάρ, η Βιγιαρεάλ μεταξύ άλλων.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα αδελφε
δυσκολη κληρωση αλλα αν προσεξουμε,περναμε!

Mike είπε...

Καλησπερα. Δεν ξερω αν αρκει να προσεξουμε, παντως οι κωλοκληρωσεις εδω και καιρο δεν βοηθανε..
Παντως η Ρομα μεγαθηριο δεν ειναι. Αλλα δεν μπορω και να πω οτι ειναι στο χερι μας...