16/12/09

Τεράστιο διπλό στην Ιταλία, Πιατσέντζα - Παναθηναϊκός 1-3!


Έχει βαλθεί να μας τρελάνει ο φετινός Παναθηναϊκός στο βόλεϊ των ανδρών αν δεν το έχει ήδη κάνει!

Αυτό που συμβαίνει φέτος και έχει να κάνει με την εντελώς διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά των πρασίνων εντός και εκτός έδρας πραγματικά δεν έχει προηγούμενο! Απόψε, στην Ιταλία, για την 3η αγωνιστική του Ε' Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Πιατσέντζα πέτυχε τεράστια νίκη επικρατώντας της πολύ ισχυρής Ιταλικής ομάδας μέσα στο "Palabanca" με 3-1 σετ. Οι πράσινοι του Στέλιου Καζάζη μόλις πριν από έξη ημέρες είχαν ητηθεί με κάτων τα χέρια στη Γλυφάδα απ' την Φρίντρισχαφεν με 3-0, ενώ λίγες πάλι μέρες πριν από το παιχνίδι με τους Γερμανούς είχαν θριαμβεύσει με πολλές απουσίες μέσα στην Πολωνία με το 1-3 επί της Γιαστρτσέμπσκι!
 Πλέον οι πράσινοι έχουν μεγάλες ελπίδες πρόκρισης αν και από τα τρία ματς του ομίλου που απομένουν... τα δύο είναι εντός έδρας!
 Θα είναι κρίμα πάντως πραγματικά να συνεχιστεί αυτό. Να χτίζει η ομάδα κάτι καλό σε δύσκολες έδρες και να χύνει την καρδάρα στη Γλυφάδα...

Μία απ' τα ίδια πάντως συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ο Παναθηναϊκός έχει θριαμβεύσει στη Μίκρα με το εντυπωσιακό 0-3 επί του Ηρακλή και συνολικά έχει μόνο νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια του, τη στιγμή που στο Μετς έχει ήττες από ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και δύο χαμένα σετ απ' τον Άρη! Όλα αυτά ενόψη ΕΑΠ την Παρασκευή...
 

Ο προπονητής των πρασίνων, Στέλιος Καζάζης δήλωσε μετά το ματς:
Σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και σε όλη την ομάδα. έγινε τεράστια προσπάθεια από όλους και καταφέραμε να διαβάσουμε το μυαλό των δυο πασαδόρων κι έτσι σταματήσαμε την επιθετική τους δύναμη στο φιλέ. Κάναμε ρίγματα στην υποδοχή τους με τα τζάμπ και φλοτ σερβίς μας και τους βγάλαμε μακριά από το φιλέ. Αυτή είναι απλά μια νίκη. Θα την χαρούμε και από αύριο σκεφτόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το ματς με την ΕΑΠ"


Tα σετ: 16-25, 25-17, 26-28, 23-25.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
Πιατσέντζα (Λορεντζέτι): Μεόνι, Μάρσαλ 27 (23/38, 4 μπλοκ), Ζλατάνοφ 20 (18/30 επ.), Οϊβάνεν 5, Μπιέλιτσα 3, Ούρναουτ 1 /  Ρινάλντι-λ 76% υπ.,  Ρακ 4, Μπονιφάντε, Μπράβο 5, Γκρασάνο.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (9/19 επ., 2 μπλοκ, 82% υπ.), Ζαγκούμνι 4, Αγκάμεζ 23 (17/39 επ., 6 άσους), Σαμικά 18 (18/29 επ., 94% υπ.), Σμαραγδής 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου – 83% υπ., Λάππας, Ψάρρας, Ντονάς.


* Ελλάς - Ευρώπη- Παναθηναϊκός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: