17/12/09

Παναθηναϊκός - Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-0 και το ταξίδι συνεχίζεται!



Εύκολα και ωραία ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο... χωράφι του ΟΑΚΑ με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "32" του Europa League. Οι πράσινοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι στη Ρουμάνικη ομάδα και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας αρκετές φάσεις για γκολ αλλά και με μία αμυντική λειτουργία που υπέπεσε σε αρκετά λάθη που ευτυχώς δεν πλήρωσε, έφτασαν σε ένα εμφατικό 3-0 που δίνει μεγαλύτερο κύρος αλλά και ψυχολογία.
Δύο γκολ σημείωσε ο Σισέ από εκπληκτικές μπαλιές των Λέτο, Σαλπιγγίδη -και οι δύο μπήκαν ως αλλαγή, επιστρέφοντας απ' τους τραυματισμούς τους και έχοντας καλή απόδοση-, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Ρουκάβινα.
Πέραν του σκόρερ των δύο τερμάτων Τζιμπρίλ Σισέ, για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ακόμη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (διαδοχικά μεγάλα ματς απ' τον Βραζιλιάνο παιχταρά), ο Σιμάο (τρεχαντήρι όπως πάντα) και τα πλάγια μπακ, Σπυρόπουλος, Βύντρα. Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό είδαμε τους πλάγιους μπακ του Παναθηναϊκού -και τους δύο- να ανεβαίνουν βοηθώντας στην επίθεση! Ο Λουκάς πήγε καλά και αμυντικά. Όπως σχετικά καλά αμυντικά πήγε το δίδυμο Μπιάρσμιρ, Καντέ. Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι φιλοξενούμενοι προήλθαν από λάθη στο χώρο του κέντρου!
Ορεξάτος ο Λέτο και μαγική ενέργεια στο γκολ που έδωσε στον Σισέ.

Μεγάλη νίκη λοιπόν και μία ακόμη πρόκριση για το Τριφύλλι που θα συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία και φέτος. Δε νομίζω άλλωστε να υπήρχε κανείς που να πίστεψε ότι ο Panathinaikos θα μπορούσε να αποκλειστεί από αυτή τη Ρουμάνικη ομάδα, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα ακόμη και της ήττας με 0-1. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε καν αυτό το σενάριο. Την Παρασκευή θα μάθουμε τον αντίπαλό μας, που λογικά θα είναι πολύ δύσκολος αφού πραματικά μεγαθήρια προβάλουν μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Νίνης (69' Λέτο), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Σισέ.

Ντιναμό Βουκουρεστίου (Κόρνελ Τάρναλ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότι, Μολινέρο, Ταμάς, Ν'Ντόι, Κονέ, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα), Νικουλάε, Τόρτζε (60' Ζίκου), Αντρέι Κριστέα (66' Νικολέσκου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: