30/10/09

Νέα ήττα στο Μετς, ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 2-3



Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Ήταν ίσως απρόσεχτος σε ορισμένες φάσεις και κυρίως στο τάι-μπρέικ, όπου αν και προηγήθηκε με 6-3 βρέθηκε πίσω με 7-8 στην αλλαγή και τελικά έχασε το 5ο σετ με 12-15 και κατά συνέπεια το ματς. Τα λάθη όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Αγκάμεζ έκανε και πάλι μεγάλο ματς σημειώνοντας 36(!) πόντους, οι οποίοι τελικά δεν αποδείχτηκαν αρκετοί. Οι φιλοξενούμενοι, με τις δύο ήττες στα πρώτα τρία ματς, ήρθαν στο Μετς με την πλάτη στον τοίχο. Και με κορυφαίο τον Καλντέιρα και πολύ καλούς τους Τζούριτς, Κούναρι, πήρε τη νίκη.

'Ενα παιχνίδι, απόψε στο κλειστό του Μετς, που ήταν πάρα πολύ καλό. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια ματσάρα σε ελληνικό derby και αν μη τι άλλο ο φίλαθλος κόσμος ευχαριστήθηκε βόλεϊ. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι αρνητικό για την ομάδα μας που κάνει δεύτερη ήττα στις 4 πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα και οι δύο ήττες έγιναν εντός έδρας. Από την άλλη βέβαια, τώρα ξεκινάει η σεζόν. Και φυσικά είναι και η μεγάλη απουσία του Σαμικά, με την επιστροφή του οποίου το τριφύλλι θα δυναμώσει αισθητά.
Μην ξεχνάμε ότι το βόλεϊ έχει play-off και εκεί ο Παναθηναϊκός -έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια- χάνει εδώ και τρεις σεζόν το πρωτάθλημα, τις δύο από τον Ηρακλή και πέρυσι από τον σημερινό του αντίπαλο.

Τα σετ: 27-29, 25-23, 25-27, 25-18, 12-15.

Παναθηναϊκός (Καζάζης):
Χριστοφιδέλης 9 (8/23 επ., 1 μπλοκ, 68% υπ. - 47% άριστες), Ζαγκούμνι 4 (2 μπλοκ), Αγκάμεζ 36 (29/52 επ., 6 μπλοκ), Λάππας 8 (6/9 επ., 47% υπ. - 16% άριστες), Σμαραγδής 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Πανταλέων 13 (10/15 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 71% υπ. - 58% άριστες, Ψάρρας.
ΟΣΦΠ (Κρίστιανσον): Κούναρι 12 (7/25 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 79% υπ. - 51% άριστες), Τίσερ 5 (3 άσοι), Ανδρεάδης 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 14 (11/17 επ., 2 μπλοκ), Μίλκοβιτς 24 (23/51 επ.), Καλντέιρα 22 (20/32 επ., 60% υπ. - 56% άριστες) / Στεφάνου-λ 83% υπ. - 66% άριστες, Σουλτανόπουλος, Αγγελόπουλος.



*
Το Μετς αντίθετα απ΄ το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Τί να το κάνεις όμως; Αν είναι να γεμίζει μία φορά και ορισμένοι ανεγκέφαλοι (ήπιος χαρακτηρισμός) να κάνουν τέτοια αίσχη, με συγχωρείτε, αλλά καλύτερα να μην ξαναγεμίσει!


Συγκεκριμένα, στο 3ο σετ και ενώ το ματς πήγαινε πόντο πόντο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ με 16-15 και να πάει προηγούμενος στο 2ο τεχνικό τάιμ-άουτ. Τότε, ο Κουζούνης έκανε προκλητικές χειρονομίες στον κόσμο του Παναθηναϊκού και οι πράσινοι οπαδοί δεν συγκρατήθηκαν και εκτόξευσαν κέρματα και μπουκάλια. Ένα κέρμα πέτυχε τον Κουζούνη στο μάτι. Παράλληλα οι οπαδοί σημάδεψαν και τον Κρίστιανσον και τότε ο προπονητής του ΟΣΦΠ έφυγε για τα αποδυτήρια. Ο Καζάζης επενέβει, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο τάραφλεξ μετά από δεκάλεπτη τουλάχιστον διακοπή και έγιναν συστάσεις σύμφωνα με τις οποίες, αν γινόταν το παραμικρό ξανά, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρούταν. Το σετ συνεχίστηκε και κατέληξε στους φιλοξενούμενους, διαμορφόνωντας έτσι το 1-2 σε ένα σετ που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να είχε τον έλεγχο πριν τη διακοπή!

* Το φύλλο αγώνος πάντως μάλλον καίει τον Παναθηναϊκό, αφού καταγράφτηκαν τα πάντα. 
Τέτοιες κινήσεις, τουλάχιστον από αυτόν εδώ το χώρο, θα κατακρίνοται και δεν θα αποσιωποιούνται, γιατί τα επεισόδια δεν έχουν χρώματα και φανέλες. Όλοι όσοι κάνουν κακό στην ομάδα και τον αθλητισμό γενικότερα και βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, κάποια στιγμή πρέπει να αποβληθούν απ΄ τους αγωνιστικούς χώρους. Δεν πάει άλλο, ας πάρουν οι αρμόδιοι μέτρα επιτέλους. Εκτός αν κάποιοι επωφελούνται από τα επεισόδια. Γιατί η σιωπή τους και η απραξία τους όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον αυτό δείχνει.


4 σχόλια:

Laplace είπε...

κριμα κριμα κριμα για την ηττα...στενοχωρηθηκα
καλο ΣΚ

Mike είπε...

Ολοι στενοχωρηθηκαμε φιλε, αλλα και η ηττα υπαρχει στον αθλητισμο. Μακαρι να ειμαστε αυτοι που πρεπει στα play off οπως ειπε ο Καζαζης.

Καλο ΣΚ και σε σενα.

El Loco είπε...

κριμα για το αποτελεσμα και την συμπαρασταση του κοσμου...

Mike είπε...

Πραγματικα κριμα φιλε.. Μακαρι με Σαμικα να βελτιωθουμε.