26/10/09

Έπαιξε ωραία, κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έμεινε στην κορυφή.



Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με 2-1, έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και στα δύο ημίχρονα, προδόθηκε προσωρινά από την άμυνα του όταν και δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά πίεσε, κυριάρχησε μες στο γήπεδο και πήρε τελικά μία ακόμη πολύτιμη νίκη, ενώ ο "Κατσούρ" σημείωσε και τα δύο τέρματα του τριφυλλιού, φτάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ στη Superleague με 6 και εξακολουθώνατς να δίνει βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο γκολ, στο 24΄ προήλθε από εξαιρετική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο από το Νίνη και γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη, ενώ το δεύτερο, στο 70΄ είναι ίσως ότι ωραιότερο έχουμε δει φέτος συνολικά στο πρωτάθλημα από ομαδική ενέργεια. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού κυριολεκτικά έκρυψαν τη μπάλα και ο Κατσούρ με υπέροχο γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκιά.

Ο ΠΑΟΚ, είχε ισοφαρίσει στο 39΄ με τον Βιεϊρίνια να πετάγεται στο κενό χώρο και εκμεταλευόμενος το γεγονός ότι κανένας αμυντικός των γηπεδούχων δεν τον πίεσε, έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής και πλάσαρε εύστοχα το Τζόρβα.
Πέρα όμως από τη φάση του γκολ ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε στην κορυφή με τον Ίβιτς εξαιτίας των απουσιών των Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Κονσεϊσάο, ήταν ανύπαρκτος σε όλο τον αγώνα και το τελικό 2-1 είναι πολύ λίγο για τον ΠΑΟ, αναλογικά με τις φάσεις των δύο ομάδων αλλά και τη συνολική τους παρουσία στο ΟΑΚΑ.
Πάντως εδώ φάνηκε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός και το έχουμε ξαναπεί. Μπροστά φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές βρίσκει λύσεις και σκοράρει εύκολα ή δύσκολα. Πίσω όμως είναι το πρόβλημα. Λάθη σαν κι αυτό με τον ΠΑΟΚ έχουν ξαναγίνει και έχουν στοιχήσει κι άλλα γκολ στην ομάδα. Το πρόβλημα λοιπόν εστιάζεται στο ότι μπορεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας να
"προδώσει" την ευχαίρια στο σκοράρισμα και την γενική καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και στο μέλλον να στερήσει άδικα κάποιους βαθμούς.
Για τον Μπιάρσμιρ είχαμε πει καλά λόγια. Αποδεικνύεται όμως τελικά ότι ο Σουηδός είναι αργός και πως αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς.
Άρα λοιπόν, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Βύντρα, Καντέ δεν είναι αξιόπιστοι σε καμία περίπτωση. Μακάρι με την επάνοδο του Γιούρκα να βελτιωθεί κατά πολύ η αμυντική λειτουργία.

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέργκι, Νίνης (66' Λέτο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα (87' Σιμάο), Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (90' Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (76' Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Κοντρέρας, Φωτάκης (73' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (70' Μουν), Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι.

Ας πούμε και ορισμένα πραγματάκια πέραν του αγώνα:
* Ο Νίνης βγήκε πολύ σωστά από το παιχνίδι, όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωσε αφού ταλαιπωρούταν από ίωση. Ορισμένοι που δεν το ήξεραν, βιάστηκαν να αποδοκιμάσουν τον Τεν Κάτε για την επιλογή του αυτή. Και πέρα από την ίωση, ο Νίνης και πάλι δεν ήταν πολύ καλός. Απλός για μία ακόμη φορά έδωσε πνοή στην επίθεση του ΠΑΟ.
* Δυστυχώς ο κόσμος που αναμενόταν στο ΟΑΚΑ, γύρω στις 40.000 δεν ήρθε καθώς φοβήθηκε από τον καιρό και τις προβλέψεις για βροχές. Έτσι στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 20.000.
* Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος με 7 νίκες και 1 ισοπαλία σε 8 ματς. Έχει την καλύτερη επίθεση με 16 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 4. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Κατσουράνης με 6.

Και το σημαντικότερο απ΄ όλα:
* Ο Χενκ Τεν Κάτε ξέσπασε στη συνέντευξη τύπου κατά των δημοσιογράφων. Αφορμή βέβαια τί άλλο; Αυτή η απίστευτη γκρίνια και η μιζέρια που έχουμε στον Παναθηναϊκό μια ζωή. Η ομάδα καρδίζει, είναι πρώτη και κάποιοι "Παναθηναϊκάρες" βγαίνουν και επικαλούμενοι το καλό της ομάδας γκρινιάζουν για το ότι δεν παίζουμε καλή μπάλα, γιατί δεν βλέπουν θέαμα και γενικά δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα στην ομάδα που θέλοντας και μη, επηρεάζει πολύ κόσμο.



Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χενκ Τεν Κάτε και τα οποία "έτσουξαν" πολλούς:
"Ο λόγος που είναι εδώ δίπλα μου ο Γιάννης (Αναστασίου) είναι για να με βοηθήσει στη μετάφραση. Αγγλικά δεν μιλάω τέλεια, οπότε κάτι μπορεί από τις δηλώσεις μου να παρερμηνευθεί. Όμως ο Γιάννης μιλάει άψογα ολλανδικά και έτσι θα με βοηθήσει να πω ολόσωστα όσα θέλω.

Δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο για να μας απειλήσει και πρέπει να σκεφτεί κάποιος ότι την Πέμπτη το βράδυ δώσαμε ένα παιχνίδι και η ομάδα δείχνει πως διαθέτει ποιότητα και δύναμη. Δείξαμε πόσο σημαντικό θεωρούσαμε αυτό το ματς.

(Ενα σχόλιο για το κλίμα πίεσης λόγω της εικόνας μετά το ματς με Στουρμ, τι έχετε να πείτε;) "Πως δημιουργήθηκε αυτό. Εσείς μήπως... το δημιουργήσατε. Σε όλους σας έχω φερθεί με σεβασμό αλλά δεν παίρνω τον σεβασμό που πρέπει και μερικοί από εσάς δεν σέβεστε το πρόσωπό μου.

Ξεκίνησα από την περασμένη σεζόν με την ομάδα να μην παίρνει αποτελέσματα και να κάνει καλά παιχνίδια και επικρίθηκα. Ανεξάρτητα από αυτό γύρισε τώρα και νικάμε και άρχισαν να λένε ότι τα αποδυτήρια δεν είναι καλά. Και τώρα είμαστε πρώτοι και η ομάδα λέτε ότι δεν παίζει καλά σε μερικά παιχνίδια. Βρείτε μου ένα παιχνίδι να το κερδίσαμε από τύχη ή δεν είμασταν καλοί.

Ψάχνεται όλοι να βρείτε τον Ν' Ντόι που είχε βάλει δύο γκολ και δουλέψαμε μαζί 3 εβδομάδες και δημιουργήθηκε η αίσθηση από τον παίκτη ότι η δουλειά μου δεν είναι σωστή. Αυτό δεν το ασπάζομαι. Αυτός που έγραψε το άρθρο να πάρει τον Μέσι και Ροναλντίνιο να ακούσει άλλες απαντήσεις και απόψεις. Δημιουργήτε μια αρνητική ατμόσφαιρα αλλά αυτό είναι άδικο. Οι περισσότεροι λέτε ότι έχετε πράσινη καρδιά αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ειμαι νικητής και δεν παραδίδομαι ποτέ. Ο μόνος που μπορεί να με διώξει είναι ένας... ο κύριος Πατέρας, ο οποίος με σέβεται και αυτό είναι αμοιβαίο και όχι εσείς.
".

 Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο Ολλανδός. Κάποιοι θα ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις αυτές. Αλλά θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα. Όσοι πολεμάνε την ομάδα θα τυγχάνουν παρόμοιας μεταχείρησης.
Όλοι ενωμένοι, παίχτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος για να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό μας εκεί που του αρμόζει. Στην κορυφή.

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
συμφωνω με οσα γραφεις..
δεν παει αλλο με αυτη την μιζερια κ την γκρινια..ειδικα απο τους 'πρασινους' δημοσιοκαφρους οπως γκοτζος,νικολογιαννης,σερετης,σαριδακης..

δεν παει αλλο λεμεεεεε

ειμαστε πρωτοι,συνεχιζουμε σε ευρωπη,τι αλλο θελουν ρε γμτ?

καλη εβδομαδα