26/10/09

Πολύ εύκολο ποδαρικό στην Α1 μπάσκετ ανδρών για ΠΑΟ



Πολύ εύκολα ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε με νίκη στην Α1 μπάσκετ των ανδρών περνώντας σαν σίφουνας από το ΕΑΚ Νεάπολης επικρατώντας της Ολύμπιας Λάρισας με 83-48!
Οι πράσινοι με τις γνωστές απουσίες των Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Γιασισκεβίτσιους έκαναν έναν υγιεινό περίπατο στο δρόμο προς ακόμη ένα πρωτάθλημα, αλλά και παράλληλα μία πρόβα εν΄ 'οψη Ευρωλίγκα που ακολουθεί με το ματς κόντρα στην Κίμκι στο ΟΑΚΑ. Το αρχικό... 2-26(!) τα λέει νομίζω όλα για το πως ξεκίνησε ο αγώνας, τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας αλλά και το πως οδηγήθηκε το σκορ με μαθηματικούς υπολογισμούς σε αυτό το 83-48 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 6-26, 18-45, 31-63, 48-83.
Οι συνθέσεις:

ΓΣ Ολύμπια Λάρισας (Κουτσοκέρας): Γκριν 13, Μπόγδανος 1, Παπαχρήστος 1, Μάσι 10, Μπάτλερ 10, Τόντιτς 2, Πόποβιτς 2, Σάλσμπερι 5, Παπακώστας.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 2 (7ρ., 4ασ. 3κλ.), Καλάθης 15, Γκόλεματς 2, Τέπιτς 8, Πέκοβιτς 14 (6ρ., 3κοψ.), Σερμαντίνι 9 (7ρ.), Σπανούλης 9 (6ασ.), Περπέρογλου 7, Νίκολας 8, Φώτσης 7, Μπόγρης 2, Βεργίνης.

* Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε ο Γιούρι Γκόλεματς.
* Η διοίκηση των γηπεδούχων τίμησε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για την πολυετή προσφορά του στο μπάσκετ, καθώς και τον Λαρισαίο διεθνή διαιτητή Νίκο Πιτσίλκα, ο οποίος αποσύρθηκε από την ελληνική διαιτησία.



* Αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχή στο γήπεδο, καθώς έσταζε σε αρκετά σημεία του παρκέ και υπήρχαν πετσέτες όχι μόνο γύρω από τις γραμμές, αλλά και μέσα από αυτές! Τελικά χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας για περίπου 15 λεπτά στα μισά της τρίτης περιόδου, προκειμένου να αδειάσουν μουσαμάδες που υπήρχαν στην οροφή του ΕΑΚ Νεάπολης από το νερό που είχε μαζευτεί και να σκουπιστεί το παρκέ, ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Οι παίκτες αναγκάστηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που κάποιοι γλίστρησαν με τους ανθρώπους του γηπέδου, αλλά και της γηπεδούχου ομάδας να κάνουν ότι είναι δυνατό για να βελτιωθεί η κατάσταση.

* Ο κόουτς του τριφυλλιού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε μετά το ματς:
«Το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ σοβαρά. Ουσιαστικά αυτές είναι οι αρχές μας. Να σεβόμαστε τον αντίπαλο και τον εαυτό μας, γι΄ αυτό παίξαμε σοβαρά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Προσπάθησα να δώσω συμμετοχή στους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, ιδιαίτερα στον Τέπιτς, στον Καλάθη και στον Γκόλεματς. Γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση και τη σοβαρότητα, αλλά υπήρχαν και στιγμές που έγιναν λάθη που δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν. Καλή επιτυχία στην Ολύμπια για τη συνέχεια που την περιμένει. Σε ότι αφορά την κατάσταση στο γήπεδο, μας εξήγησαν οι άνθρωποι τι συμβαίνει και έκαναν ότι είναι δυνατό για να γίνει το παιχνίδι. Στα 11 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αλλά όλη η συγκέντρωση και η προσπάθεια των φορέων ήταν για να βοηθήσουν να γίνει το παιχνίδι κανονικά. Εδώ στη Λάρισα πάντα γίνονταν όμορφα παιχνίδια. Έτυχε αυτή η κατάσταση, αλλά όλοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις και να τελειώσει το παιχνίδι, όσο γίνεται πιο ομαλά».

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Aυτό το γήπεδο ειχε και παλιότερα προβλήματα με τα ...υδραυλικά του.
Περίμενα πιο δυνατή την -νέα- Λάρισα αλλα οχι οτι δεν θα κέρδιζε η σούπερ ομάδα με το Τριφύλλι και τα 5 αστέρια !

*Χαίρομαι για την γνωριμία και μπήκα αναγνώστης επειδη ειδα οτι γράφεις οχι μόνο για ποδόσφαιρο αλλα και άλλα σπορ και άλλα θέματα.

Mike είπε...

Να σαι καλα φιλε Τζονακο, αγαπω τον Παναθηναϊκο και τον παρακολουθω εδω και πολλα χρονια σε ολα τα αθληματα -η τουλαχιστον σε οσα μπορω-. Απλως το ποδοσφαιρο τυγχανει της μεγαλυτερης θεασης και λαμβανει το μεγαλυτερο ενδιαφερον, γιατι οπως και να το κανουμε... ειναι ο βασιλιας των σπορ.

Χαρηκα επισης για τη γνωριμια, γραφεις πολυ ωραια, εχεις πνευμα και κριτικη αποψη. Καλη συνεχεια. Και... εδω γυρω θα ειμαστε να τα λεμε.