30/10/09

Εντυπωσιακό εντός έδρας ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα για ΠΑΟ, διέλυσε την Κίμκι με 101-66!



Oι Πρωταθλητές παίζοντας εντυπωσιακό και ουσιαστικό ταυτόχρονα μπάσκετ απόψε στο ΟΑΚΑ, έκαναν θρίψαλα τους φιλόδοξους Ρώσους της Κίμκι, τους πάτησαν με κατοστάρα, έφτασαν στο 2/2 στον δ΄ όμιλο της Ευρωλίγκα και έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους, τόσο όσον αφορά στην κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, όσο κυρίως για το repeat με την κατάκτηση και του φετινού τροπαίου.
Χωρίς τρεις παιχταράδες στη διάθεσή του -Μπατίστ, Σάρας, Τσαρτσαρή-, ο Παναθηναϊκός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ και διέσυρε την -πολύ καλή κατά τ΄ άλλα- Ρωσική ομάδα με 35(!) πόντους διαφορά. Με συγχωρείτε αλλά... αν η ομαδάρα μας ήταν πλήρης τί θα βλέπαμε απόψε;

 Οι Δημήτρης Διαμαντίδης με 22 (προσωπικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα) και Νίκολα Πέκοβιτς με 20 πόντους, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του «τριφυλλιού».
Η Κίμκι έμεινε στο παιχνίδι μόλις για τρία λεπτά και με το σκορ στο 7-7 να είναι η τελευταία φορά που έβρισκε ισόπαλες τις δύο ομάδες. Η είσοδος του Διαμαντίδη -του νέου αρχηγού του ΠΑΟ- είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πρεσάρουν πολύ και να βγάλουν τρομερές άμυνες. Επιθετικά ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 10-0 αρχικά και 15-2 συνολικά για να διαμορφωθεί το 22-9 στα 7΄20΄΄. Το δεκάλεπτο έκλεισε με νταμπλ σκορ (28-14) και οι πράσινοι δεν χαλάρωσαν λεπτό. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το +26 του ημιχρόνου (51-25).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σχετικά πιο χαλαρά, τουλάχιστον όσον αφορά στην άμυνα, μιας και στα πρώτα λεπτά του γ΄ δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός δεν πίεσε ασφυκτικά. Ο δε Ομπράντοβιτς δοκίμασε σχήματα αλλά και έδωσε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, το Δημήτρη Βεργίνη και τον Γιώρο Μπόγρη. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο +22 (72-50) αλλά το τελευτάιο δεκάλεπτο ήταν τι πιο παραγωγικό επιθετικά για την ομαδάρα του "Ζοτς". Ένα 11-0 έφερε το σκορ στο 83-50 για να φτάσουμεσ τη μεγαλύτερη διαφορά και το +35 (94-59, στα 37’30’’) από το πρώτο καλάθι του Μπόγρη στη διοργάνωση. Ο ίδιος παίχτης μάλιστα λίγο αργότερα με δύο εύστοχες βολές έφτασε -και ξεπέρασε- την κατοστάρα για να γράψει και το τελικό σκορ, το 101-66 για τον θριαμβευτή Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 51-25, 72-50, 101-66.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 8, Σπανούλης 12 (6 ασίστ), Περπέρογλου 3 (1), Φώτσης 5 (1), Γκόλεματς 3 (1), Νίκολας 9 (1), Διαμαντίδης 22 (5/5 βολ., 4/4 διπ., 3/4 τριπ., 4 ασίστ), Πέκοβιτς 20 (9/14 διπ.), Καλάθης (6 ασίστ), Σερμαντίνι 10, Βεργίνης 3 (1), Μπόγρης 4.

Κίμκι (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 14 (2), Φριντζόν 5, Τοπόροφ 2, Καμπέθας 6 (5 λάθη), Ντιμιτρίεφ 5 (5 ριμπ.), Γιανκούνας (5 ριμπ.), Γκουμπάνοφ, Γιαβτόκας 7, Λόπεζ 9 (1), ΜακΚάρτι 9 (1), Μοζγκόφ 9.


Ο Προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε μετά το ματς:
 "Παίξαμε πολύ καλά για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό μας. Προετοιμαστήκαμε για ένα ματς απέναντι σε μία πολύ καλή και επιθετική ομάδα και τα καταφέραμε. Καταρχήν η άμυνα απέναντι στον Λάνγκφορντ και τον Μακάρτι ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο που είχαν πέντε και δύο πόντους αντίστοιχα. Σημαντικό ήταν που ελέγξαμε και τα ριμπάουντ, γεγονός που μας επέτρεψε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, αν και ήμαστε καλοί και στο πέντε εναντίον πέντε, διότι είχαμε καλές επιθετικές επιλογές και παίρναμε τις σωστές αποφάσεις.

Είχα πει κάτι στο Μιλάνο, επειδή δεν είχε παίξει καλά στο πρώτο ημίχρονο ο Διαμαντίδης, απόψε ήταν εξαιρετικός, ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό. Ολη η ομάδα έπαιξε, βέβαια, εξαιρετικά. Ο Γκόλεματς προπονήθηκε προχθές και κατάφερε να μας βοηθήσει, ενώ πολύ καλός ήταν ο Καλάθης αν και δεν σκόραρε, αλλά μοίρασε ασσίστ. Δώσαμε συνολικά 24 και αυτό δείχνει ομαδικό πνεύμα" δήλωσε ο "Ζοτς".

* H ηλεκτροδότηση του ΟΑΚΑ λίγο έλειψε να περιπλέξει την κατάσταση αναφορικά με το τζάμπολ της αποψινής αναμέτρησης. Ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε... on time, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να εκδίδει σχετική ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί δημοσίως την Πολιτεία για την ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβασή της, στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την ηλεκτροδότηση του ΟΑΚΑ. Η άμεση αντίδρασή της συνέβαλλε στην ομαλή διεξαγωγή της αποψινής αναμέτρησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τους Παύλο Γερουλάνο (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού), Άντζελα Γκερέκου (Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού), Χρήστο Παπουτσή, Κώστα Παπαβούκα, Πέτρο Ευθυμίου και Τίνα Μπιρμπίλη να είναι οι... αφανείς ήρωες της όλης υπόθεσης.

* Ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε για 8η συνεχόμενη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων σε αγώνα της Ευρωλίγκα.
* Επόμενο ματς και λογικά το πιο δύσκολο του ομίλου, αυτό κόντρα στη Ρεάλ, μέσα στη Μαδρίτη την επόμενη αγωνιστική.
* Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού στην παρουσίαση της Κίμκι, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας και έχει προσφέρει και αυτός.
* Ο Γιώργος Μπόγρης και ο Δημήτρης Βεργίνης έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρωλίγκα.
* Περίπου 8.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ, στο εντός έδρας ντεμπούτο της ομάδας στην Ευρωλίγκα αλλά και γενικά στη φετινή χρονιά.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

2 στα 2 κ συνεχιζουμε
καλημερα φιλε

Mike είπε...

Καλημερα Laplace. Δεν ειναι μονο το 2/2. Αλλωστε ειμαστε ο Παναθηναϊκος. Ειναι η κατοσταρα, το +35 απεναντι στην Κιμκι, οι 3 μεγαλες απουσιες, το εκπληκτικο μπασκετ στην αρχη της χρονιας!