9/11/13

Νίκη επί του Ρεθύμνου οι γυναίκες, ήττα από Αλεξανδρούπολη οι άντρες

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Πανναξιακού οι πράσινες πέρασαν με μεγάλη άνεση και από το Ρέθυμνο επικρατώντας με 3-0 σετ του ΟΠΕΡ.
Δεύτερο συνεχόμενο διπλό για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Αυτή τη φορά οι πράσινες επιβλήθηκαν εκτός έδρας επί του Ρεθύμνου με 3-0 σετ. Οι πράσινες μπήκαν στο παιχνίδι με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με τον Πανναξιακό και πήραν το σετ με 25-16.
Στο δεύτερο σετ το Ρέθυμνο ήταν αυτό που είχε την πρωτοπορία στο σκορ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-9 όμως κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των κοριτσιών του Παναθηναϊκού. Οι πράσινες μείωσαν σιγά σιγά τη διαφορά και το σετ έγινε ντέρμπι. Τα κορίτσια του Τριφυλλιού ήταν πιο ψύχραιμα και πήραν το σετ με 28-26.
Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατάφερε να το κατακτήσει με 25-23. Αυτό ήταν και το πρώτο "καθαρό" τρίποντο για τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση.

Τα σετ: 16-25, 26-28, 23-25

ΟΠΕΡ (Χαγαγιόπουλος): Σαπαρέφσκα, Βασίλεβα, Μαυρέα, Καλογριδάκη, Μπόνχεβα, Νίκιτς, Σημαντηράκη –λ / Χατζάκη Ελ. –λ, Μιχαήλ.
Παναθηναϊκός (Ρoύσης): Γκούζου, Βασιλαντωνάκη, Καββαδία, Μερτέκη, Νούσια, Μιλοβάνοβιτς, Κελεσίδου –λ / Τσίμα.

Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3

Ο Παναθηναϊκός για ένα μόνο σετ έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του και ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Κυψέλης.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ παίζοντας υποδειγματικά απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Εθνικό αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κοντράρει παραπάνω τους φιλοξενούμενους και γνώρισε την ήττα με 3-1 την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. 
Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός μπήκε ψυχωμένα και με σχετικά λίγα λάθη αλλά και επιθετικές λύσεις με Μπέλο-Καριπίδη, κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας από νωρίς (16-9, 18-12) από τον Εθνικό που μπήκε πιο μουδιασμένα στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αλλά το Τριφύλλι έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη, ο Εθνικός ανέβασε ρυθμούς και αύξησε την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση (Ράιτς-Μιγιαϊλοβιτς) με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει πόντο πόντο μέχρι το δέκατο πόντο. Το μπλοκ του Εθνικού δούλεψε καλύτερα σε εκείνο το σημείο σε αντίθεση με αυτό του Τριφυλλιού, ο πρώτος χρόνος τους το ίδιο και οι φιλοξενούμενοι πήραν μια διαφορά 15-21, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος του σετ, κάνοντας το 1-1.
Από τις αρχές του τρίτου σετ ο Μαδούρας είχε περάσει για τον Παναθηναϊκό στο κέντρο. Το 6-9 έκανε ο Μιγαϊλοβιτς και στο σημείο εκείνο πήγε στο σερβίς ο Σιδηρόπουλος για τον Εθνικό, ο οποίος δυσκόλεψε την υποδοχή των γηπεδούχων, φεύγοντας από το σερβίς στο 6-15! Οι γηπεδούχοι μείωσαν με μεμονωμένες προσπάθειες ενώ ο Λάιος ανακάτευε ήδη την τράπουλα (Λιόντας στην πάσα αντί Στιβαχτή) αλλά ο Εθνικός έκανε το 2-1.
Στο τέταρτο σετ οι δυο ομάδες μέχρι το 9-9 πήγαιναν μαζί, όμως ο Εθνικός και πάλι πήρε κεφάλι με πρώτα βιολιά τους Ράιτς-Μιγιαήλοβιτς και Δαλακούρα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή αφού είχε χάσει τη συγκέντρωσή του και έτσι χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία για να πάρει το κάτι παραπάνω.

Τα σετ: 25-20, 18-25, 19-25, 19-25

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 2 άσσους, 52 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του ΕΘνικού προήλθαν από 5 άσσους, 49 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): Στιβαχτής, Πενόλιο 11π (11/19 επ, 66% υπ), Αμορόσο 8 (8/12 επ), Μούρ 9 (5/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μπέλλος 18 (16/35 επ, 2 μπλοκ), Καριπίδης 12 (10/22 επ, 2 μπλοκ, 71% υπ) / Κουρούπης (λ, 68% υπ- 32% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θανάσης Μουστακίδης): Ράιτς 24π (22/36 επ, 2 μπλοκ), Μιγιαίλοβιτς 16 (11/23 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Γραμματικάκης 1 (1/1 επ), Δαλακούρας Ανέστης, Ανδρεάδης 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 73% υπ, 73% άριστες), Δαλακούρας Κωνσταντίνος 9 (3/8 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Παπάζογλου 8 (6/7 επ, 2 μπλοκ), Κασάμπαλης.

Από prasinanea

* Δεύτερο σερί «2» για τους κορίτσαρους, που δείχνουν ότι όχι μόνο δε θα μπλέξουν φέτος αλλά ίσως καταφέρουν να πρωταγωνιστήσουν. Αντίθετα οι άντρες συνέχισαν με ήττα, αν και αυτήν τη φορά είχαν απέναντί τους τον πρωτοπόρο Εθνικό, ο οποίος μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να πάλευε για τη σωτηρία, φέτος όμως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου..
Όπως και να 'χει, το αντρικό τμήμα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα ώστε να αποφύγουμε κάτι που τα τελευταία χρόνια μοιάζει να είναι αναπόφευκτο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: