9/11/13

Άρης - Παναθηναϊκός 0-2, ο σοκαριστικός τραυματισμός Μαρινάκη επισκίασε την καθολική αγωνιστική κυριαρχία του ΠΑΟ

Με σκόρερ των δύο τερμάτων, αλλά και αποβαλλόμενο, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τραυματίστηκε σοβαρά ο Μαρινάκης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 0-2 του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ήταν ένα αποτέλεσμα που το είχε ανάγκη μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά και για να αποδείξει ότι μπορεί μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης".
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από μία σύγκρουση στον αέρα με τον Κύργια. Ο νεαρός αμυντικός έχασε τις αισθήσεις του για μερικά λεπτά, αφού του γύρισε η γλώσσα, αλλά χάρη στην επέμβαση του ιατρικού επιτελείου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ονειρικό αλλά και εφιαλτικό ταυτόχρονα εξελίχθηκε το παιχνίδι για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο νεαρός εξτρέμ επέστρεψε στην ενδεκάδα, πέτυχε τα δύο γκολ της νίκης, αλλά αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Σίγουρα, ο Κάκος εξάντλησε την αυστηρότητα του, όπως συνήθως συμβαίνει με ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αλλά στο μέλλον ο ίδιος οφείλει να είναι προσεκτικότερος.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη νίκη, κρατάει τους τρεις βαθμούς, πραγματοποίησε μία σοβαρή και προσεκτική εμφάνιση ωστόσο δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Ο αντίπαλος του δεν έχει νίκη στην έδρα του, η δυναμικότητα του είναι χαμηλή και απλώς, διατηρεί ένα όνομα βαρύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσοχή, συγκέντρωση και χαμηλοί τόνοι επιβάλλεται να διατηρηθούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Όπως και να έχει, η νίκη είναι σημαντική επειδή στο 15ήμερο της διακοπής λόγω της Εθνικής ομάδας, ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν την ηρεμία να δουλέψουν ακόμα περισσότερο στις αδυναμίες της ομάδας και να τη βελτιώσουν.
Το "κόλλησε" στο τέλος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με την επιτυχημένη (τακτικά) συνταγή των προηγούμενων παιχνιδιών. Με 4-4-2 και ρόμβο στη μεσαία γραμμή, ο Καπίνος έπαιξε γκολκίπερ, οι Σίλντεφελντ και Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο της άμυνας, ο Μαρινάκης στο δεξί άκρο, ο Νάνο στο αριστερό, οι Μέντες, Λαγός, Ζέκα στην τριάδα των χαφ, ο Αμπεΐντ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και οι Μπεργκ, Κλωναρίδης επιθετικό δίδυμο.
Από τη σέντρα, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου έβγαλαν πάθος και δυναμισμό, όπως είχαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και υπέπιπταν εύκολα στο λάθος. Εάν οι κιτρινόμαυροι ήταν πιο έμπειροι ή πιο ποιοτικοί, δεδομένα θα είχαν αξιοποιήσει κάποιο και θα είχαν πετύχει ένα γκολ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 16', όταν ο Ζέκα έκλεψε στο ημικύκλιο, όμως αντί να σουτάρει έχοντας ελεύθερο το πεδίο πάσαρε στον Μπεργκ, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Σταυρόπουλος βρήκε τον Αγκάνθο, ο οποίος έσπασε το οφσάιντ, αλλά άργησε να σουτάρει και έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ένα σουτ του Νάνο στο 18' ήταν απελπιστικά άστοχο και στο 185' ο Άρης άγγιξε το 1-0... Ο Καπίνο επιχείρησε να μπλοκάρει μία εκτέλεση κόρνερ του Τάτου, φάνηκε ότι την μπλοκάρει, όμως την έχασε αλλά ευτυχώς, το "ψαλίδι" του Αγκάνθο κατέληξε άουτ. Ο Πορτογάλος έχασε και την επόμενη ευκαιρία του Άρη στο 38', όταν καλυπτόμενος από τον Τριανταφυλλόπουλος κινήθηκε μόνος του, αλλά σούταρε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε νευρικότητα σε άμυνα και επίθεση, αλλά στο 43' κατάφερε να προηγηθεί εκμεταλλευόμενος την ποιότητα του Κλωναρίδη. Ο Ζέκα γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Κλωναρίδης "άδειασε" τον Πουλίδο και με ωραίο πλασέ "νίκησε" τον Διούδη.
Ωραίος και ευτυχώς, όχι μοιραίος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και απειλήθηκε με την ισοφάριση στο 47'. Ο Σταυρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Αγκάνθο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και επιχείρησε να επιτεθεί ώστε να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ.
Μέχρι που στο 57' σημειώθηκε το γεγονός του αγώνα, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστη κατάληξη. Ο Μαρινάκης συγκρούστηκε στον αγώνα με τον Κύργια, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και η γλώσσα του γύρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Χτύπησε τόσο πολύ, ώστε χρειάστηκε να μπει το ασθενοφόρο και να τον παραλάβει, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω.
Το παιχνίδι άρχισε ξανά μετά από διακοπή σχεδόν δέκα λεπτών και ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Κουτρουμπή, με τον Τριανταφυλλόπουλο να πάει δεξί μπακ. Στο 68' ο Νάνο σούταρε άουτ και στην επόμενη φάση, ο Κλωναρίδης διπλασίασε τα τέρματα του. Από το κόρνερ ο Πουλίδο επιχείρησε να πασάρει στον Νταμαρλή στο ημικύκλιο, ο Κλωναρίδης κινήθηκε έξυπνα και έκλεψε, "τελείωσε" τη φάση με ωραίο πλασέ και σκόραρε.
Στο 72' ο Αναστασίου αντικατέστησε τον Αμπεΐντ με τον Ατζαγκούν, θέλοντας έναν ποδοσφαιριστή να κρατήσει τη μπάλα. Ωστόσο, ο Κάκος του... ανέτρεψε τα σχέδια, αφού στο 78' απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, μετά από μία μονομαχία με τον Κύργια. Η αποβολή ήταν "τραβηγμένη" από τα μαλλιά και η κάρτα ήταν η δεύτερη σε λίγα λεπτά.
Στο 80' ο Φιγκερόα πήρε τη θέση του Μπεργκ και στο επόμενο λεπτό, πάσαρε παράλληλα στον Ατζαγκούν, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 84', εκτέλεση φάουλ του Ατζαγκούν από αριστερά, ο Σίλντεφελντ άφησε τη μπάλα και ο Φιγκερόα με κεφαλιά-ψαράκι, "νικήθηκε" από τον Διούδη. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και αρκέστηκε να κρατά το μηδέν στην εστία του.
Στο 96' ο Λαγός έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φιγκερόα παρότι πεσμένος έκανε την κεφαλιά, αλλά αυτή ήταν αδύναμη να ανησυχήσει τον Διούδη. Στη συνέχεια, ο Μανιάς στην αντεπίθεση βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε και διατήρησε το σκορ. Ένα γύρισμα του Αγκάνθο κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο και αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Άρης: Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Αγκάνθο, Τάτος, Ουντότζι, Παπαδόπουλος (64' Σούνας), Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (64 Ίμπε, 74' λ.τ. Μανιάς), Νταμαρλής, Ψυχογιός.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης (64' λ.τ. Μαρινάκης), Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Αμπεΐντ (72' Ατζαγκούν), Κλωναρίδη, Μπεργκ (82' Φιγκερόα).

Από prasinanea

* Οκ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, κυριάρχησε στο ματς, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Άρη, αντέδρασε πειστικότατα μετά την ήττα στο ντέρμπι και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.
Όμως όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν στη φάση του 55' πάγωσε το αίμα μας.. Ο τρομακτικός τραυματισμός του Μαρινάκη, που σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του, συγκλόνισε συμπαίχτες και αντιπάλους, οπαδούς και θεατές.
Ήταν από τις στιγμές εκείνες που ευχόμαστε να μη δούμε ΠΟΤΕ σε κανένα γήπεδο και που ξεπερνούν τον ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο και σε κάθε άθλημα.

ΥΓ: Ευτυχώς ο μικρός έχει επανέλθει, σύμφωνα και με επίσημη τοποθέτηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού. Σιδερένιος!
ΥΓ2: Respect στους οπαδούς του Άρη, οι οποίοι αποδεικνύοντας τα άνωθεν γραφόμενα καταχειροκρότησαν σφιγμένοι τον πιτσιρικά βλέποντάς τον αρχικά στο έδαφος και εν συνεχεία στο ασθενοφόρο.
ΥΓ3: Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τίποτα άλλο δεν έχει σημασία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: