20/10/13

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-2, άμυνα και Καπίνο.. γκρέμισαν «κάστρο» 65 αγώνων!

Το 500ο ματς του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού ο τυχερός Πανθρακικός με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες, επικράτησε 2-1. Ήττα στη Λεωφόρο μετά από έντεκα χρόνια.
 Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης", πήγε... Σε ένα ματς που το έλεγχε σε όλη τη διάρκεια του, που ο Πανθρακικός ουσιαστικά απείλησε σε δύο ευκαιρίες, δέχτηκε δύο γκολ από δικά του λάθη και ολιγωρίες και ηττήθηκε 1-2.
Στο 500ο παιχνίδι του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στην Α' Εθνική, μετά από 65 αήττητα ματς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι.
Η διακοπή φαίνεται πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου, αφού με εξαίρεση τον Μπεργκ στο πρώτο μέρος, οι επιθετικογενείς δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο ρυθμός της ομάδας διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα, αλλά έλειψαν οι συνδυασμοί και οι συνεργασίες.
Τουλάχιστον, στο σφύριγμα της λήξης, οι 10.000 οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και έδειξαν ότι η δυνατή σχέση που έχει σφυρηλατηθεί, θα διατηρηθεί και θα ωφελήσει το σύλλογο σε μία δύσκολη χρονιά που θα έχει διακυμάνσεις.
Μία φάση, ένα γκολ
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τον Καπίνο γκολκίπερ, τους Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο, τον Νάνο στο αριστερό άκρο, τον Μέντες αμυντικό χαφ, τους Ζέκα και Πράνιτς κεντρικούς μέσους, τον Ατζαγκούν δεξί εξτρέμ, τον Κλωναρίδη αριστερό και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.
Από την αρχή ο Παναθηναϊκός άρχισε επιθετικά και στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Κλωναρίδης πλάσαρε στην περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Σέρεμετ. Στο 7’ ο ίδιος παίκτης γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Μπεργκ υπό την πίεση του Μίκουλιτς δεν πλάσαρε σωστά. Στο 11’, ο Μαρινάκης μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Κλωναρίδη, όμως αυτός έκανε κακό κοντρόλ.
Ο Πράνιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά στο 17’, στο δεύτερο δοκάρι ο Μαρινάκης έκανε την κεφαλιά αφύλακτος αλλά αστόχησε. Ωστόσο, ο Πανθρακικός «χτύπησε» στην κόντρα στο 18’, όταν ο Ντιόγκο έκανε την κεφαλιά, ο Ζεκίνια ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.
Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, αλλά το σουτ του Ζέκα μετά την τρομερή τρίπλα στους Μίκουλιτς και Παπαγεωργίου, απέκρουσε ο Σέρεμετ. Στο 23’ ο Μαρινάκης σέντραρε αλλά ο Ατζαγκούν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Οι Θρακιώτες ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα και ο Ρομέου σούταρε συρτά στο 26’, όμως ο Καπίνο απέκρουσε.
Ο ρυθμός έπεσε για μερικά λεπτά και πέρασε ένα δεκάλεπτο μέχρι να απειλήσει ξανά. Ο Πράνιτς σούταρε με φάλτσο και ο Σέρεμετ απέκρουσε δύσκολα. Η εξέδρα «αγρίεψε» γιατί οι παίκτες του Πανθρακικού έπεφταν χωρίς λόγο, αλλά οι πράσινοι δεν τσίμπαγαν για το φερ πλέι… Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 0-1 στο ημίχρονο.
Τον ξέχασε ο Νάνο
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και μόλις στο 46’, ένα χλιαρό σουτ του Μπεργκ κατέληξε στην αγκαλιά του Σέρεμετ. Στο 49’ ο Πανθρακικός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Κάσας βρέθηκε αφύλακτος μπροστά από τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι και ο Ατζαγκούν, ο οποίος πρόλαβε, απομάκρυνε.
Η νευρικότητα του Παναθηναϊκού διατηρήθηκε και στο 53’, ο Ζεκίνια σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε. Ενδιάμεσα, ο Φιγκερόα είχε αντικαταστήσει τον Ατζαγκούν και πήγε δίπλα στον Μπεργκ. Η επόμενη κίνηση του Αναστασίου ήταν η είσοδος του Ντίνα στο 60’, αντί του Κλωναρίδη.
Στο 63’ έγινε η φάση του αγώνα… Ο Τριανταφυλλόπουλος σούταρε από κοντινή απόσταση, ο Σέρεμετ απέκρουσε εντυπωσιακά και στο ριμπάουντ, ο Μαρινάκης ανατράπηκε από τον Μίκουλιτς. Αρχικά, ο Κουκουλάκης έδειξε το πέναλτι, αλλά με υπόδειξη του επόπτη, σημείωσε τον ανατραπέντα πράσινο σε ένα ανύπαρκτο οφσάιντ…
Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και στο 68’, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε! Από τον πεσμένο Μπεργκ, η μπάλα έφτασε στον Φιγκερόα και αυτός με «εκτέλεση» σκόραρε! Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανθρακικός βγήκε ξανά στην κόντρα, όμως ο Καπίνο μπλόκαρε το σουτ του Κάσας. Τελικά, το κατάφερε στο 75’, όταν ο Κάσας εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάνο έχασε τον Ρομέου και αυτός αξιοποίησε την κακή έξοδο του Καπίνο και σκόραρε με κεφαλιά.
Στο 80’, ο Μπεργκ σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε στον Έμποου και κατέληξε χιλιοστά άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Αμπεϊντ πήρε τη θέση του Μαρινάκη, στην τελευταία πράσινη αλλαγή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των πράσινων όμως, τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Μαρινάκης (81’ Αμπεΐντ), Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (51’ Φιγκερόα), Κλωναρίδης (60’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζεκίνια (79’ Χασομέρης), Κάσας (86’ Χρήστου), Έμποου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Από prasinanea

* Μπορεί να μην ήταν κακός συνολικά, ο Παναθηναϊκός όμως πλήρωσε τα λάθη της άμυνας και του Καπίνο και ηττήθηκε από τον Πανθρακικό, ενώ το χειρότερο είναι ότι έχασε το αήττητο της Λεωφόρου, που κρατούσε από το 2002, εδώ και 65 αγώνες..
Αγνώριστος πραγματικά ο Καπίνο σχετικά με την προ δύο ετών «αποκάλυψη», ενώ σε απογοήτευση βγαίνει και ο Σίλντεφελντ, ο οποίος προοριζόταν για «βράχος» της άμυνας.
Πλέον η πίεση και ενόψει Ολυμπιακού αυξάνεται επικίνδυνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: