26/10/13

Παναθηναϊκός - Ιπποκράτης 79-65

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν συνάντησαν καμία απολύτως δυσκολία κόντρα στον Ιπποκράτη και πήραν τη νίκη με 79-65 στην επιστροφή τους στον "Τάφο του Ινδού". Εξαιρετικός επιθετικός πλουραλισμός για το Τριφύλλι.
Το ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα άρχισε το παιχνίδι με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Κοσμά και Ντέλβα.
Από την αρχή του παιχνιδιού οι πράσινες έδειξαν ότι δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια. Παίζοντας συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό και εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τις αδυναμίες του Ιπποκράτη οι παίκτριες του Τριφυλλιού επέβαλαν τον ρυθμό τους.
Μαγκλάρα και Καλέντζου οργάνωναν και Ντέλβα και Κοσμά εκτελούσαν με τον Παναθηναϊκό να χτίζει από το πρώτο δεκάλεπτο μία διαφορά η οποία ήταν κοντά στους δέκα πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ανάλογη με τις Κεχαγιά και Ράσιντ να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τον Ιπποκράτη κοντά στο σκορ.
Το 45-35 του πρώτου ημιχρόνου αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη ευστοχία των δύο ομάδων (κυρίως του Παναθηναϊκού), αλλά και την υπεροχή των πράσινων κάτω από τα δύο καλάθια.
Καθάρισε και ξεκουράστηκε...
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι πράσινες έσφιξαν την άμυνά τους παραμένοντας όμως στους ίδιους ρυθμούς στην επίθεση.
Έτσι, σιγά σιγά η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει και να βρίσκεται κοντά στους 20 πόντους. Ντέλβα και Κοσμά έκαναν πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια χωρίς να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Την ίδια ώρα Κεχαγιά και Ράσιντ συνέχισαν να παλεύουν αλλά αυτό δεν έφτανε.
Με τη διαφορά να είναι σταθερά πάνω από τους 15 πόντους η Γιασεμή Σαμαντούρα βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετές παίκτριες της δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες της. Παρ'όλα αυτά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και αν δεν χαλάρωναν λίγο προς το τέλος οι πράσινες σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη η διαφορά.
Το τελικό 79-65 βρήκε τις πράσινες να παίρνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα των περίπου 600 φίλων τους που βρέθηκαν στον "Τάφο του Ινδού".

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 45-35, 66-49, 79-65

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Μαγκλάρα 12, Δίελα 2, Κοσμά 14 (1), Ντέλβα 17, Καβάσιλα 8, Σλούκα 8, Χριστινάκη 2, Θεολόγου 1, Χρονοπούλου 2.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: