3/3/13

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-2, μπήκε 5άδα για να μείνει ως το τέλος

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, πέτυχε για πρώτη φορά φέτος δεύτερη συνεχόμενη νίκη, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη πεντάδα. Οι Βιτόλο και Σο τα δύο γκολ.
Μια πολύ σημαντική νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη για πρώτη φορά φέτος, με 2-0 επί της ΑΕΚ πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ καθώς πρώτη φορά βρέθηκε στην πεντάδα.
Οι πράσινοι είχαν ένα κακό πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασαν την απόδοση τους και χάρη σε δυο γκολ των Βιτόλο και Σο πήραν μια μεγάλη νίκη.
Πιο δυνατά η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ με τον αέρα της γηπεδούχου και τον κόσμο στο πλευρό της μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε ρυθμό και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις που θα την έφερναν κοντά στο γκολ.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά στο ματς, είχε έναν πιο παθητικό ρόλο και ουσιαστικά έδινε χώρο στους γηπεδούχους για να κυκλοφορούν την μπάλα πιο εύκολα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 10' ο Γκερέιρο να δει ωραία τον Κατίδη στα δεξιά, του έκανε την πάσα με τον νεαρό άσο να μπαίνει στην περιοχή να επιχειρεί ένα δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί και έδιωξε τον κίνδυνο.
Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην ΑΕΚ όταν στο 14' σε κόρνερ από τα δεξιά ο Μητρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε στα χέρια του Καρνέζη.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όμως έπεσε και ο ρυθμός από πλευράς των γηπεδούχων και γινόταν ένα κακό παιχνίδι από πλευράς και των δυο ομάδων.
Υποψία φάσης
Ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό το διάστημα δεν απειλούσε και η πρώτη θα λέγαμε υποψία φάσης για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 28' όταν οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά ο Σισοκό έβγαλε την σέντρα ο Εσπάρθα βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι αλλά βρήκε τη μπάλα με τον ώμο και την έστειλε άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν από τα δεξιά ο Σεϊταρίδης με τον Σισοκό συνεργάστηκαν ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής οι Ζέκα και Μαυρίας δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα και ο Τσουκαλάς την έδιωξε σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Σο είδε τον Σισοκό δεξιά του άνοιξε την μπάλα αυτός την γύρισε παράλληλα ο Μαυρίας πήγε να πιάσει το τακουνάκι, δεν τα κατάφερε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Χωρίς αλλαγές
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους αλλά θέλοντας να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, να βρουν χώρους και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Άλλωστε η νίκη είχε μεγάλη σημασία και για τις δυο ομάδες. Και δη για τον Παναθηναϊκό που θα ανέβαινε στην πέμπτη θέση για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.
Σέντερ φορ και... γκολ ο Βιτόλο
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στο 55' όταν ο Ζέκα πίεσε στο δεξί άκρο της άμυνας, έκλεψε την μπάλα την γύρισε προς τον Βιτόλο ο οποίος είχε βγει σε θέση σέντερ φορ. Ο Ισπανός άσος σούταρε ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε ασθενώς και από κοντά ο Βιτόλο με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας φιλόντας το Τριφύλλι.
Με την σέντρα η άμυνα του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να απειλήσει καθώς στο γύρισμα του Μπουμσόνγκ προς τον Πίντο ο Πορτογάλος έπεσε και ο Κατίδης βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη. Ο επθετικός της ΑΕΚ όμως πλάσαρε απευθείας και έστειλε την μπάλα έξω.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έψαξαν για ένα δεύτερο τέρμα και στο 67' ο Σισοκό έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Εσπάρθα μόνος του πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπιασε εύκολα την μπάλα.
Λιοντάρι... ο Σο
Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-2 όταν κέρδισε φάουλ από τα δεξιά η μπάλα κόντραρε στο τείχος πήρε περίεργη τροχιά και έφτασε στον Σο ο οποίος από κοντά με πλασέ έκανε το 0-2 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι ενώ πανηγύρισε περίεργα θυμίζοντας τον Φάμπρι και τα... λιοντάρια.
Στη συνέχεια του αγώνα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει τους πράσινους οι οποίοι μάλιστα έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να κάνουν τρία τα τέρματα τους στο 86' όταν ο Φιγκερόα μπήκε ανάμεσα στους Κουτρουμπή και Κωνσταντόπουλο πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

AEK (Έβαντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαίδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Κορδέρο (80' Σταματής), Φέτσης (70' Παυλής), Κατίδης (80' Καραλής), Γκερέιρο, Πετρόπουλος.
Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο (90' Τριανταφυλλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (86' Φορναρόλι), Εσπάρθα (85' Φιγκερόα).

Από prasinanea

* Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πέτυχε 2 σερί νίκες, οι οποίες λογικά θα γίνουν 3 με την Κέρκυρα. μπαίνοντας έτσι μετά από καιρό στην 5άδα. Με βάση το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το τέλος, το ζητούμενο πλέον για το Τριφύλλι είναι να καλύψει όσο μεγαλύτερο έδαφος γίνεται από ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Περιστέρι ενόψει πλέι οφ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: