9/3/13

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0

Έπαιξε με τη φωτιά, παραλίγο να καεί, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο "Σπύρος Λούης", με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.
 
Στις συνηθισμένες εντός έδρας εμφανίσεις με υποδεέστερους αντιπάλους επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο αυτή τη φορά η Κέρκυρα ήταν πολύ καλή και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Το τελικό 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Λουτσιάνο Φιγκερόα στο 78' κρίνεται δίκαιο, αλλά σίγουρα η απόδοση της ομάδας του Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ κινήθηκε κάτω του μετρίου.

Άχρωμος και υποτονικός
Ο Παναθηναϊκός άρχισε με τον Καρνέζη γκολίκίπερ, τους Πίντο και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο δεξί μπακ, τον Κάιπερ αριστερό, αμυντικούς μέσους τους Σο και Τριανταφυλλόπουλο, επιτελικό μέσο τον Ζέκα, δεξί εξτρέμ τον Σισοκό, αριστερό τον Μαυρία και επιθετικό τον Εσπάρθα.
Οι ποδοσφαιριστές του Φάμπρι άρχισαν το ματς με διάθεση, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στις προσπάθειες τους. Με εξαίρεση ένα σουτ του Εσπάρθα από πλάγια θέση και μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Χαμπίμπ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο 20λεπτο.
Η εικόνα του ματς δεν μεταβλήθηκε, αφού ο Ζέκα εμφανέστατα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του επιτελικού μέσου, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπορεί να βοηθήσει επιθετικά και απέμεινε ο Σο να παλεύει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Σενεγαλέζος είχε ένα καλό σουτ και μία κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά υποφερτός στο διάστημα 35'-40', όταν ανέβασε την απόδοση του και είχε άλλη μία καλή στιγμή με ένα γυριστό του Μπουμσόνγκ. Η Κέρκυρα από την άλλη, αρκέστηκε στην αμυντική τακτική και απείλησε μόνο με δύο μακρινά σουτ του Λεόν, μετά από λάθη του Κάιπερ.
Άνοιξε λογαριασμό!
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή τακτικής για τον Παναθηναϊκό, με τον Φιγκερόα να αντικαθιστά τον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Αργεντινός πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και ο Εσπάρθα γύρισε πιο πίσω, δίπλα στον Ζέκα.
Η αλλαγή βοήθησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να μην έγινε πιο εντυπωσιακός, έγινε όμως πιο παραγωγικός. Ο Σισοκό στο 49' σούταρε φαλτσαριστά, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε δύσκολα και τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από συνδυασμό των Σισοκό, Φιγκερόα, Εσπάρθα, ο Μαυρίας βγήκε τετ α τετ χωρίς να καταφέρει να τελειώσει σωστά τη φάση.
Στο 63', ο Ζέκα έκανε τη σέντρα, ο Φιγκερόα δοκίμασε να κοντρολάρει και ο Εσπάρθα εξ επαφής σούταρε άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Φορναρόλι πήρε τη θέση του Μαυρία και αμέσως, μπλέχτηκε σε φάση, αφού κοντρόλαρε την μπάλα στην περιοχή και έστρωσε στον Ζέκα, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.
Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ο Παναθηναϊκός να φαίνεται ικανός να σκοράρει και μάλιστα, στο 76' ο Μπαρμπαρούσης αντικατέστησε τον Εσπάρθα, στην τελευταία κίνηση του Φάμπρι. Δύο λεπτά αργότερα, η πολιορκία απέδωσε έστω και με ένα πέναλτι! Ο Σισοκό εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Έντερ βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Κουκουλάκης υπέδειξε το πέναλτι. Ο Φιγκερόα ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, ανοίγοντας το λογαριασμό του με την πράσινη φανέλα.
Η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό έφτανε, αφού η Κέρκυρα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις παρά λίγο να γίνει το κακό, αφού σε μία εκτέλεση φάουλ του Λεόν, ο Καρνέζης έκανε την έξοδο, η μπάλα βρήκε και στον Βενέτη και χρειάστηκε δεύτερη επέμβαση του πράσινου γκολκίπερ, για να απομακρύνει... Άπαντες ανακουφίστηκαν και το ματς έληξε χωρίς παρατράγουδα...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κάιπερ, Ζο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Εσπάρθα.
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος, Αγρίτης, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.

Από prasinanea

* 3η σερί νίκη στη Superleague, αλλά παραλίγο μεγάλο κάζο από τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το δυσκολότερο -μαζί με αυτό στο Φάληρο- ματς θα δώσει μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη εβδομάδα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια διατήρησης της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: