22/4/12

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0, περήφανος όχι ξεφτίλας!


 Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι, αφού επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού και σφράγισε τον υποβιβασμό του στη Football League, αποφεύγοντας τακτικές του... Λιμανιού. Τα γκολ πέτυχαν οι Τοτσέ (2), Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος.



 Ευχάριστα ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 4-0 του Παναιτωλικού στο "Σπύρος Λούης". Το τελικό σκορ αποτυπώνει ανάγλυφα την εικόνα του αγώνα, αφού ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια και δεν κινδύνεψε καθόλου. Παρότι η διαφορά άνοιξε αργά, εντούτοις τα τέρματα των Τοτσέ (2), Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλου λένε την αλήθεια.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα συγκεκριμένο στόχο, ωστόσο σεβάστηκε απόλυτα την ιστορία του και τη φανέλα του, σφραγίζοντας τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού στη Football League. Η ομάδα του Αγρινίου δεν βρήκε... σύμμαχο στο Τριφύλλι και δεν μπορούσε να ελπίζει ότι στο ΟΑΚΑ θα αποφύγει την ήττα.
Πλέον ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνεται στα πλέι οφ και έχει ξεκάθαρο στόχο να καταλάβει την πρώτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ευχή όλων είναι παράλληλα να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο διοικητικό και στο ιδιοκτησιακό, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα υπόλοιπα δεν θα έχουν καμία σημασία...

Με υπογραφή Κουίνσι
Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων... Ο Παναθηναϊκός έλεγχε χωρίς δυσκολία το παιχνίδι, ενώ ο Παναιτωλικός ήθελε να παίξει, αλλά δεν μπορούσε. Ωστόσο ο πρώτος δεν πάταγε το γκάζι ώστε να τελειώσει το ματς και ο δεύτερος δεν είχε τη δυνατότητα.
Μοιραία, ότι καλό έγινε στο πρώτο μέρος για τον Παναθηναϊκό προήλθε από ατομικές ενέργειες των Κουίνσι και Ρούντολφ, αφού οι δύο πράσινοι επιθετικοί είχαν όρεξη. Με μία τέτοια, ο Γκανέζος άνοιξε το σκορ στο 14', όταν προσπέρασε σαν σταματημένο τον Ντολεζάι και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία του Τζενάμο.
Ο Τοτσέ είχε δύο χαμένα τετ α τετ στο 26' και στο 44', όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν σκόραρε. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο με μία κεφαλιά του Πασά στο 28', η οποία δεν ανησύχησε τον Κοτσόλη.

Καταιγιστική αρχή
Το πρώτο οχτάλεπτο του δευτέρου μέρους ήταν καταιγιστικό και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Διαδοχικά σουτ των Κουίνσι, Ζέκα και Ρούντολφ απείλησαν σοβαρά, αλλά δεν βρήκαν στόχο και στη συνέχεια ο Παναιτωλικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Εντζεγκουέλε, αλλά λανθασμένα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Τον παίκτη των φιλοξενουμένων κάλυπτε ο Βύντρα και το γκολ ήταν έγκυρο.
Στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" τη νίκη, όταν ο Κουίνσι έκανε τη σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Βύντρα τη γύρισε με προβολή και σε κενή εστία ο Τοτσέ σκόραρε. Αυτό το γκολ έδωσε άλλη εικόνα στο ματς, αφού πλέον καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε συγκεκριμένο στόχο.
Ο Παναιτωλικός απελευθερώθηκε, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες. Ωστόσο οι επιθετικοί και οι χαφ ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην "νικήσουν" τους Κοτσόλη και Τζενάμο. Τελικά στο 82', μετά από λάθος του Ντολεζάι, ο Τοτσέ βρήκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ του.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 85' ο Χριστοδουλόπουλος ελίχθηκε από αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε στην κλειστή γωνία του Τζενάμο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ταμπάκης έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκα, αντικαθιστώντας τον Κοτσόλη.

 Από prasinanea.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (86' Ταμπάκης), Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Καραγκούνης (67' Νίνης), Ζέκα, Κουίνσι, Ρούντολφ (67' Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ.

 Παναιτωλικός: Τζενάμο, Κούσας, Ρότσα (46' Καραμαλίκης), Μπουμάλ, Πασάς (38' Θεοδωρίδης), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Εντζεγκελέ, Ντολεζάι, Άντι (77' Μπελεβώνης), Καμαρά.

 * Κριτική δε χρειάζεται για τέτοια ματς, όμως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορούν δικαίως να αισθάνονται περήφανοι που για ακόμη μία φορά η ομάδα δε χαρίστηκε σε αντίπαλο που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Κατά τα τ' άλλα μετά τις νέες γκέλες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρομήτου, ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα πλέι οφ με 4 βαθμούς και είανι φυσικά το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λινγκ. Το σημαντικό όμως είναι να βρεθεί λύσεη στα διοικητικά και μάλιστα σύντομα, γιατί αλλιώς τα αγωνιστικά θα περάσουν μοιραία σε δεύτερη μοίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: