26/4/12

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 102-71

 Με εξαιρετική πολυφωνία στην επίθεση και σκληρή άμυνα, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κολοσσό κάνοντας το 2-0 με μία ακόμα συντριβή των Ροδιτών με 102-71. 
 

 Στο τελευταίο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ πριν το Final Four ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα μετά το 5' και... εξαφανίστηκε, συντρίβοντας με 102-71 τον Κολοσσό και κάνοντας εύκολα το 2-0.

 Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων και μάλλον τελευταίο για τα ημιτελικά, το Σάββατο στην Ρόδο, όπου οι πράσινοι έχουν πάρει και τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται, μιας και για τέταρτο σερί ματς στα πλέι οφ κανένας πράσινος δεν έπαιξε πάνω από 24'!
Κανείς από τους πράσινους δεν υστέρησε με τον Παναθηναϊκό να ικανοποιεί στο τέλος και την "απαίτηση" των οπαδών του για μία ακόμα εκατοστάρα!

 Τα δεκάλεπτα: 28-20, 23-13, 21-13, 30-25

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 16(6/7 διπ., 6ριμπ), Περπέρογλου 8(4/4 διπ., 3 ασίστ), Λόγκαν 9(1), Σάτο 8(3/3 διπ., 6 ριμπ.), Π. Καλάθης 12(2/4 διπ.,1/2 τριπ., 6 ριμπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(2τριπ., 6 ασίστ), Βουγιούκας 6(6 ριμπ., 4 ασίστ, 3 τάπες), Ν. Καλάθης 4(5 ασίστ, 3 κλεψ.), Σμιθ.

 Κολοσσός (Φραγκιάς): Λίακοπουλος, Χάτεν, Καλαϊτζής, Πάνος, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος, Μποϊκιν, Χαρίσης, Τσάμης, Χόμπσον, Κομποδιέτας, Αυγενικός.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα ζεστός στην επίθεση με τους Σάρας και Μάριτς να μονοπωλούν τις επιθέσεις και τους πράσινους να προηγούνται με 8-5 στο 5' σε ένα παιχνίδι με κακό ρυθμό και αρκετά λάθη. Η είσοδος του Βουγιούκα και του Λόγκαν έδωσε περισσότερη κίνηση στους πράσινους, ελευθέρωσε τον Διαμαντίδη που πήρε μπρος και με 5 πόντους και 3 ασίστ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα 12-2 στα επόμενα 2'.
 Το σκορ γινόταν 21-10 και ο Κολοσσός παρά το μίνι σερί (6-0) δεν μπορούσε να σταματήσει τους παίκτες του Ομπράντοβιτς που είχαν ανεβάσει ταχύτητα στον δρόμο για το 2-0. Το σκορ γινόταν 34-20 στο 12' μετά από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των πρασίνων με τον Σμιθ να παίρνει τα ηνία στο σκοράρισμα με την διαφορά να μπορούσε να είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε άσχημα ποσοστά στα τρίποντα (4/14 στο 15').
 Λόγκαν, Διαμαντίδης και Σάρας ανέλαβαν να βελτιώσουν και εκεί την εικόνα με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (62-36 στο 24'). Σάτο, Περπέρογλου και Μάριτς συνέχισαν την πολύ καλή εικόνα των πρασίνων που διεύρυνε ακόμα περισσότερο την διαφορά για να φτάσει τους 30 πόντους (72-32 στο 29').
 Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν (για ένα ακόμα ματς στην Ελλάδα) διαδικαστικό με τον Ομπράντοβιτς να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και να δίνει αρκετό και στον Πατ Καλάθη που πήρε την θέση του Μπατίστ στην δωδεκάδα. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε γρήγορα τους 10 πόντους με τον Παναθηναϊκό να έχει σταθερά την διαφορά κοντά στους 30 και στο τέλος να "κυνηγάει" μόνο την εκατοστάρα, που ήρθε μετά από... φάουλ και ένα καλάθι του Πατ Καλάθη στο φινάλε του αγώνα.

 Από prasinanea

 * Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Ρόδο για το 3-0 και το «sweep» επί του Κολοσσού, την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος και μετά θα μπορεί να σκέφτεται αποκλειστικά το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, πριν τους τελικούς της Α1 με τον Ολυμπιακό που θα ξεκινήσουν μετά την Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: