19/3/12

Ομπράντοβιτς: «Το ΟΑΚΑ δεν αποτελεί πλεονέκτημα»

 

 Οι αγώνες μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με θέα μια θέση στο φετινό Final Four της Κωνσταντινούπολης ξεκινούν την Τρίτη(20/3) και το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας και να αφήσει εκτός διοργάνωσης τη μεγάλη αντίπαλό του.

 Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η έδρα του δίνει προβάδισμα σε αυτό το στοίχημα μπάσκετ παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

 Σε δηλώσεις του, ο Σέρβος τεχνικός των «πρασίνων» εξέφρασε αρχικά το σεβασμό του προς το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ και τόνισε την κρισιμότητα των επερχόμενων αναμετρήσεων με αυτό, καθώς το έπαθλο είναι η παρουσία σε ένα ακόμα Final Four.

 Ο 52χρονος τεχνικός στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβουν πως το γεγονός πως παίζουν στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα και δεν σημαίνει τίποτα αν δεν είναι συγκεντρωμένοι.

 Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως οδηγός για τις μάχες με τη Μακάμπι θα πρέπει να είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια του «τριφυλλιού», καθώς σε αυτά η ομάδα απέδωσε πολύ καλύτερα απʼ ότι στα αντίστοιχα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι ώρα να αλλάξει αυτό.

 Έπειτα, υπογράμμισε πως ενώ ο Παναθηναϊκός συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, τα πράγματα φέτος είναι πολύ διαφορετικά, καθώς πέρυσι υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στη σειρά (Μπαρτσελόνα).

 «Τώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ανάμεσα σε ματς και τη Μακάμπι, κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό», ήταν τα λόγια του Σέρβου τεχνικού του «τριφυλλιού».

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: